Дали верувате во телепатија?

• Креатор на темата Креатор на темата venera001
  • Време на започнување Време на започнување
Да, верувам зш ми се има случено повеќе пати да знам некој што ќе каже

Не, не постои телепатија - постои само логика, интелигенција и способност за претпоставка со голема веројатност.

se soglasuvam so acid
"citanjeto na misli" zavisat od logikata , intelegencijata , sposobnosta za pretpostavka so golema verojatnost no i zavisi od povrzanosta i ovozmozenoto vnimanie kon taa licnost na koja sto mozes da i gi citas mislite ili da i gi pretpostavis, toa ne e telepatija.
no mozno e i da postoi telepatija samo kako bi si go dokazal ili kako bi go dokazal nekoj toa stvarno neznam :) :uvo:

Да, верувам зш ми се има случено повеќе пати да знам некој што ќе каже

druze telepatijata e sposobnost sto na primer ti si vo anglija brat ti e vo spanija (ne bukvalno do tolku razdaleceni) i telepatski si razgovarate ili si gi citate mislite bez nekakov ured telefon kompjuter pejdzer ovo ono .ako se gledate vo oci i da znaes sto ke ti kaze pred da go kaze on toa,toa ne e telepatija .
kapish???

Не, не постои телепатија - постои само логика, интелигенција и способност за претпоставка со голема веројатност.
kolku si siguren?Dali znaes deka ako mozokot ti funkcionira 100% opsto na site ljuge,nema da ima slucajnosti vo zivotot,neznam tocno mislam nekade 8% nekade funkcionira ama ne sum siguren.A vo toa spaga deka koga kje izlezes kje znaes so kogo kje se sretnes i sto razgovor kje napravis so nego... ;)

И кога овие три особини ќе се качат на доволно високо ниво,нивното заедничко функционирање,му дава телепатски својства на еден човек.
Поточно,првите две,ја зголемуваат способноста за претпоставка и и даваат уште поголема веројатност претпоставката да биде точна.На крај,веројатноста не постои,туку претпоставката е секогаш точна,бидејќи со доволно развиена логика и интелигенција,човек ретко може да згреши.

Постои телепатија, кај некого поразвиена а кај некого помалку. Логиката и интелигенцијата тука немаат никаква врска.
Неможеш со помош на логика или интелигенција да му читаш мисли на некого.

Постои телепатија, кај некого поразвиена а кај некого помалку. Логиката и интелигенцијата тука немаат никаква врска.
Неможеш со помош на логика или интелигенција да му читаш мисли на некого.
Грешка си.
Колку повеќе се надградува логиката и интелигенцијата кај еден човек,толку поблиску е до создавањето на телепатски способности.
Едноставно,развивавање на мозокот до степен на unlock оваа способност,која веројатно се наоѓа повисоко од скалата на развиеност,на која е моментално човечкиот род.
Секако,постојат и исклучоци-луге,кои некако(најчесто вродено),нашле shortcut до таа способност.
Со текот на еволуцијата,мислам дека секое човечко суштество ќе научи да употребува телепатијата.

Епа верувам зашто над 10.000 пати ми се случило тоа на некој другари и другарки да прочитам што мислат т.е. во исто време да кажеме исто мислење... 8)

Toa e zatoa sto tie ti se drugarki i od prilika znaes sto mislat i sto ke recat. Pretpostavuvas. Telepatija ne postoi

Верувам во телепатија..ми се има дшавано често со некој разговараме потоа ке замолчиме и одеднаш ист збор прашање или слично..било по телефон било у живо било по мсн..

Ankica напиша:
:helou: За мене вистинската телепатијата е дарба која не ја поседува секој . Таа е посебна мок дадена од бога , додека др. е логика интуиција да предпоставиш нечија реакција и :smir: мисла.

Огромна грешка.Сите имаат телепатија само кај некои е поразвиена.Исто како и пеењето на пример нели, сите знаеме да пееме, ама само некои се врвни пејачи.

Абе знам дека има телиња, и знам дека има многу што патат, ама дали има врска мешу нив , не знам, еве ви кажувате има, ама може да ми кажета кој е во тој случај телето а кој пати?

Абе знам дека има телиња, и знам дека има многу што патат, ама дали има врска мешу нив , не знам, еве ви кажувате има, ама може да ми кажета кој е во тој случај телето а кој пати?
Симпатично е, и за промена интересно тоа што си духовит итн. , но сепак на темава се поставува поинакво прашање и твоево мислење е оф топик.
Го оставам само за да се даде до знаење и на другите форумџии дека тука се дискутира единствено за телепатија, а не за телиња, крави, овци и слични животинки, како и нивните маки.
Верувам дека ќе се почитува тоа.

Продолжете со тоа дали има или нема телепатија и колку вие верувате во неа:smir:

Не знам дали верувам во телепатија, ама знам дека кога ќе се погоди со некој нешто да изговорам во исто време, љубам да извикам: „Телепатија!“

Дали тоа значи дека сепак верувам во телепатија?:raz:

За да не ме искара ада и да ме обвини за несериозност (иако не спомнав телиња), пак ќе потврдам: не сум сигурна дали верувам. Кога некој би ми принел „на тацна“ образложенија и докази (второво нека не се сфати во крајно материјална смисла), секако ќе поверувам. Многу сум лековерна. :icon_lol: Ама и инат. :icon_neut Како и да е, темава ми спаѓа во исти ќош со темите од типот на душа, задгробен живот итн, за кои колку и да сакам не можам да изнесам конкретно мислење. Пошто не знам и не можам да знам. :toe:

Мислам дека секој поседува способност за телепатија само кај некои е поразвиена одколку кај другите.

Наједноставен пример: Заедно си со некој другар/ка, во умот си пееш некоја песна и другар ти почнува да ја пее истата песна наглас.

Da mene mi se desi sega brzo to cudo i pocnav da vervam......ozbilen sum ........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom