Дали верувате во телепатија?

• Креатор на темата Креатор на темата venera001
  • Време на започнување Време на започнување
Нема што да се верува или не во телепатија.
Телепатија постои,тоа е факт.
Таа способност ја има секој човек,само зависи кој колку ја има развиено,слично како и телекинезата.Човечкиот мозок е способен за многу повеке,проблемот е во тоа што,скоро сите вакви способности се потиснати,уште при развојот на личноста.
Затоа,99% од популацијата во светот нема ни поим за оваа спосбност.
Сепак,да почекаме до 2012,верувам дека тогаш нешто ке се смени,иако сега вака кажано изгледа смешно.:smir:

Veruvam mi se ima sluceno poveke pati najcesto so licnosti sto dobro gi poznavam i znam sto sakat da kazat :) :)

Верувам...нормално! Секој ја има само треба многу концентрација и вежбање за да успее!

Многу често тоа што ќе помислам некој го кажува вербално или обратно тоа што ќе речам некој веќе го помислил хмм можда е случајност:)

Вториот пост на темава, постот на Serdarot, е тао што и јас сакав да го кажам на темава.Нема што да веруваме или не во телепатијата, таа постои!

Јас телепатијата ја сфаќам како производ од тоа колку ќе се внесеш во нечиј начин на размислување и колку ќе го разбереш неговиот идеен систем. Ми се случило повеќе пати, но не гледам на тоа како на феномен, само како на подсвесно израмнување со нечии мисли.

блиску до моите сваќања

Постои, многу пати ми се има десено да "прочитам" Некој...

Верувам...Телепатски сум поврзана со бесчуствително-индиферентни морони и си се пронаоѓаме секогаш. Од 100 фини луѓе у ново фруштво, ја за едниот морон ќе се закачам и тоа одма.

Сериозно, неам став за телепатијата за да верувам или не. Верувам во авто сугестија, знам дека многу лесно и со прости техники може да имаш секакви сензации итд., па можда и телепатијата е некое такво авто поигрување...А можда и не:nesum:

Верувам...Телепатски сум поврзана со бесчуствително-индиферентни морони и си се пронаоѓаме секогаш. Од 100 фини луѓе у ново фруштво, ја за едниот морон ќе се закачам и тоа одма.

Чекај, зошто вака ја опиша телепатијата!

Чекај, зошто вака ја опиша телепатијата!
Затоа што у тие реченици има сарказам и иронија included:nesum:
Ако не ги препозна, твој проблем:toe:

Има, мора да има! Можеби како енергија која си ја пренесуваш взаемно со некој кој ти е многу близок и можеш да го прочиташ, шо знам.

Па не верувам баш во телепатија, ама многу пати ми се случило исто да помислиме и да кажеме со некој/а другар/ка, така да, можеби постои некоја енергија.

Затоа што у тие реченици има сарказам и иронија included:nesum:
Ако не ги препозна, твој проблем:toe:

Сарказам, иронија, чекај дојдовме до констатација дека телепатијата претставува чувство на поврзаност со некоја особа која е на дистанца. Значи ти се десило ли ти еве да помислиш на другарка ти и во тој момент истата да ти ѕвони дома или на телефон сеедно??
Тоа ми беше муабетот, зошто во твојов пост не гледам ништо освен перцепција за некого, а не телепатија!

nema nikakva mistika tuka, branovite koi sekoj mozok si zrachi se odamna "fateni" na radar, odnosno e poznato deka sekoj covechki mozok ima svoja frekvencija.

najednostavno kazhano, sekoj mozok e eden primo-predajnik, mozhi da emituva i prima "branovi" ili "signali"

i koga nekoj slusha pomalku turbo-folk i slichno, mozhi da se sluchi da ne mu zatupat skroz senzorite koi gi ima, i da ima pojavi na telepatija.

ama ne se sekirajte vie sho slushate turbo-folk, ne e ushte se izgubeno za vas ;)

covechkiot mozok e "plastelin", mozhis da go formirash kako shto sakas, treba samo malku znaenje i mogu volja...

eden primer: bez razlika na IQ i slichno, kaj lugje koi se dolgo vreme zaedno, odnosno pominuvaat dolgo vreme zaedno, se sluchuvaat pojavi na "telepatija", odnosno edniot da znae sho misli / chuvstvuva drugiot, ili dvajcata da mislat ista rabota, edniot ja kaze, a drugiot "ej gi diiiii, maleee, istoto go mislev / sakav da go kazham i jas"

znachi, poradi vremeto pominato zaedno, mozocite se "naviknale" na frekvencijata koja shto ja "zrachi" drugiot i pochnale da manifestiraat prvobitni pojavi na telepatija.

tolku sea, pokje posle 8)
Потполно се сложувам со твоето мислење,а тоа така и е . За све се криви брановите кој ги емитираа мозокот. Иначе според некое си тамо истражување најголем процент на телепатија (т.е. едниот да мисли нешто , а другиот да погоди што ) има кај децата дур се многу мали, затоа што нивните мисли се отворени кон сите, а не како кај возрасните. Ова е супер тема и е доста дискутабилна ама Телекинезата е многу поинтересна , но и е многу мистериозна појава.
:helou: :helou: :helou: :helou: :helou: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :helou: :helou: :helou: :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom