Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Те отепав да знајш!!!! :nesvest:

Како бе така?!
Ами кај беа тие од факултетот да му пратат барање в амбасада??

Многу голема прилика си испуштила бре паше,како така. :(

Јас..не знам уште. Уште со то се гњавам (со изборот на професијата), а наскоро и ќе треба да почнам да аплицирам и други глупости, прибидејќи не намеравам да останам овде.
Сеа се изнервирав, и реков дека ако не одлучам до наредниот септември, ќе студирам исто што и мајка ми. :nerv:
Остај,не ме потсеќај.Ама то е:(

Јас уште немам одлучено каде ќе студирам, ама сепак имам уште малку време за да одлучам. Бидејќи ми оди монгу математикава, малку ми летат мозокот да се запишам на електро, само незнам точно на кој смер да го одберам. Ќе моѓе некој да ми предложи некој подобар смер, само по можност нека не е ИКИ.

Ја сакав пилот,ама нема.
Па после сакав и филмска уметност,ама и тоа нема у Македонија.
И на крај,отидов на Економски,положив три испита,и сеа сум официјално студент на Факулетот за Осигурување,не знам ни како се вика,од Велес.

imav samo edna zelba : filmska umetnost i eve sum kon samiot kraj na magistraturata a se odluciv zaradi "humanosta"
- da odvleces necie vnimanie , ispolneto so cuvstva , da gi nateras lugeto da se raduvaat , polacat , uzivaat ... e humano
ne zalam ni najmalce -
pa neznam bev vtora sredno koga svatv deka sakam da bidam reziser - ama onaka ko vodecka "iluzija" - si mectaev .

Паа... јас се мислев меѓу правен, економски и полициска академија. Татко ми ме замараше да не идам полициска (дека ме бивало за подобро школо), правен многу бубање, и оп економски. После се шетав низ факултет, прашував за смеровите како се, што се... Па на крај отидов со другарка кај асистентот Е-бизнис (Мијалче), и си направивме супер муабет со него, ни објасни се што треба. И ете Е-бизнис- уште 1 семестар и ќе завршам. Јееее. И навистина супер испадна.

mene mi tekna koga se razbudiv edno zimsko utro.onaka zasemeten mozda sum sonuval za toa sto ke studiram.

Јас уште немам одлучено каде ќе студирам, ама сепак имам уште малку време за да одлучам. Бидејќи ми оди монгу математикава, малку ми летат мозокот да се запишам на електро, само незнам точно на кој смер да го одберам. Ќе моѓе некој да ми предложи некој подобар смер, само по можност нека не е ИКИ.

И јас сум ко тебе :). Се одлучив веќе за Телекомуникации па ако си за да бидеме колеги разгледај програма на сајтот и се гледаме во секој случај на Факс. Инаку се одлучив така што два три дена прошетав низ сите сајтови на нашите факултети и во Електро Технички, а посебно во смерот Телекомуникации се најдов најмногу себеси т.е си ги најдов најдобрите мои страни таму.

mes que un club

Ја сакав пилот,ама нема.
Па после сакав и филмска уметност,ама и тоа нема у Македонија.
И на крај,отидов на Економски,положив три испита,и сеа сум официјално студент на Факулетот за Осигурување,не знам ни како се вика,од Велес.

Има!!!

Само еден предлог, не се потпирајте на тоа што го пишува по сајтови или некакви информатори, се е тоа пишувано за да се привлечат студенти, а може и да е далеку од вистината, најубаво консултирајте се со некој што ќе ве посоветува од лично искуство.
Особено ова важи за електро (сегашен ФЕИТ), тамо за за добри резултати треба претерано многу работа.

Па вака, слабо ми одеа математика и физика, а многу ме привлекуваа географија и историја. И на крај се решив за Географија :)

По долго размислување кое траеше две години, дури и темава затоа ја отворив, за да соберам искуство како другите одличиле, и сфатив дека најголемиот процент одат таму за каде најмногу ги бива, одлучив дека мене најмногу ме бива за медицина, па тоа е мојата конечна одлука. Се мислев за стоматологија, бидејќи татко ми е стоматолог, но сепак одлучив општа медицина. Е сега, останува само да ја завршам 4та и да ме примат на медицински, тука во Скопје.

I jas sega za toa razmisluvam. Sega na skolo ni baraat da odberime koj smer da odime a toa treba da bidi povrzano so fakultetot. Dolgo vreme mislev, i sega planiram da odam na Policiska akademija-Skopje. Ne znam mnogu kako e tamu, no znam deka od site fakulteti mi izgleda kako najdobra opcija za mene. Pozzzzz

Воопшто не одлучував.
Знаев од 7мо одд. што ќе студирам.
И си го ОБОЖАВАМ факултетот!!!

Кога се запишував средно моите одлучија наместо мене, ама за студирањето воопшто не се двоумев иако од после може малку ми беше криво зш завршив средно медицинско ,а отидов на правен новинарство.ама не се каам уште од основно сакав тоа да учам.:toe:

Во основно хемијата ја мразев од дното на душата,но во средно со строга професорка морав да учам. Мајка ми ми најде приватна професорка,една мила девојка која со два саати објаснување направи да ја засакам хемијата. Професорката по хемија го примети тоа и ми обрнуваше повеќе внимание :pipi: Кога завршив трета преполагав предмети за да се префрлам во другиот природно-математички пакет. Сега сум на хемија,се си е супер:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom