Кога исчезнува љубовта?

C

Cool Hand Luke

Гостин
Чекај да видам дали те разбрав добро.:)
Сакаш да кажеш дека љубовта исчезнува ако добро го знаеме партнерот?
Демек, кога добро се знаеме веќе не сме интересни еден на друг?
Да. Но зависно од случај до случај. Вистинската љубов се раѓа токму кога двајца добро ќе се запознаат и тогаш стварно се прифаќаат еден со друг и покрај разликите ако ги имаат. Меѓутоа во многу случаи повеќето парови здраво за готово ги прифаќаат меѓусебните разлики, не им се битни бидејќи си живеат во свет на идеализирана љубов и еден ден кога разликите стварно ќе направат проблем, ќе се види на што се. Појасно е сега? :)

С

Сатори

Гостин
~*~

Еднаш имам кажано на темава дека никогаш не заминува, само ја менува формата ... но кога ќе ја смени формата, не е љубов повеќе.

Кога празнината ќе стане преголема, кога времето ќе почне побрзо да тече, кога воздухот нема да мириса на него и кога ќе започнеме да трепериме во туѓи раце.
Веројатно тогаш.:smiz:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Добро, можно ли е половината од тие што имаат одговорено на оваа тема да се „фаќаат“ за навиката.:nesvest:
Може ли некој барем да каже како изгледа љубов „претворена“ во навика и љубов која не е навика.
Па зарем целиот живот воопшто не претставува навика?
Зарем секој ден не правиме исти работи? Не јадеме, не спиеме, не шетаме секој ден?
И што сега? Животот веќе не е живот туку навика?

Мое мислење, љубовта може да претставува навика но навика која ја практикуваме секогаш со голема желба, голема љубов...(малце глупаво звучи-љубовта да ја практикуваш со љубов ама....:toe:)

Исто како јадењето...зарем тоа не е навика? Зарем секој ден не сме гладни и не си јадеме со мерак?
Нешто слично за мене претставува и љубовта мада на некој оваа компарација ќе му изгледа можеби глупава.:toe:
Не се работи за истите работи.Ти не јадеш од навика,ниту спиеш од навика,ниту шеташ од навика.Сето тоа го правиш од задоволство(па какво и да е).Но кога ќе исчезне тоа задоволство преостанува само глупава и монотона навика.Барем јас тоа така го гледам.А љубовта е кога сите работи што ги правиш за или со партнерот ги правиш од задоволство и чувствуваш неизмерна среќа.:helou:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Да. Но зависно од случај до случај. Вистинската љубов се раѓа токму кога двајца добро ќе се запознаат и тогаш стварно се прифаќаат еден со друг и покрај разликите ако ги имаат. Меѓутоа во многу случаи повеќето парови здраво за готово ги прифаќаат меѓусебните разлики, не им се битни бидејќи си живеат во свет на идеализирана љубов и еден ден кога разликите стварно ќе направат проблем, ќе се види на што се. Појасно е сега? :)
Сега е јасно.:smir:

Не се работи за истите работи.Ти не јадеш од навика,ниту спиеш од навика,ниту шеташ од навика.Сето тоа го правиш од задоволство(па какво и да е).Но кога ќе исчезне тоа задоволство преостанува само глупава и монотона навика.Барем јас тоа така го гледам.А љубовта е кога сите работи што ги правиш за или со партнерот ги правиш од задоволство и чувствуваш неизмерна среќа.:helou:
Имаме различно сфаќање за поимот навика.
Според тебе кога правиш нешто од навика-го правиш тоа без задоволство.Јас пак, задоволство наоѓам во секоја навика.

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Љубовта ја нема од оној момент кога ке престанам да се надевам дека еден ден ќе тргни на поарно во врската со некој шо ме е нервира секој ден.
Сега ми е преубо со дечкото и нема причина љубовта срема него да прекине.

Black LiLy

Her Majesty, My Queen, HIP-HOP
Член од
5 ноември 2007
Мислења
109
Поени од реакции
3
Љубовта не исчезнува. Самите ја бркаме.
Љубовта не умира. Самите ја убиваме.
Љубовта е сила. На секоја сила, постои контра-сила.
Тогаш љубовта зазема форма на чудовишно привидение.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Eh dobra tema mislam... ljubovta se javuva kaj nekoi odednas a kaj nekoi spontano...a isceznuva od nevnimanie..neobostrana ljubov..preterani karanici..bla bla... ili pak od prezasitenost na ljubov :) dosadno ke ti stane :)

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
И останатите размислуваат вака?
Ти значи ли нешто тебе тоа што некоја девојка ќе ти се предаде?​
Мене ми се предале многу девојки, ама ништо не ми значат.
Не ми значи ништо ни нивното предавање.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Љубовта престанува тогаш кога личноста која ти си ја сакал и си и верувал те разочара до толку да ти е сеедно што таа прави. Се рушиле сите надежи, а останале само спомените од убавите мигови во минатото.

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Со сексот дефинитивно не завршува, освен ако не ни била љубов, ако и двата во врската се најкоректни еден спрема друг и се вистински сакаат и го почитуваат тоа тогаш љубовта нема да ја снема, ако и ова е исполнето тогаш можно е само да сте заборавиле на кратко колку си ја сакате таа личност, но не дозволувајте да ја загубите за да ви текне касно дека сте ја многу сакале. Едноставно прашајте си го длабоко срцето кога ви било и со кого во животот најубаво и ќе ви се разјасни се

Член од
22 јануари 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
koga isceznuva?
koga ke dades se za sakanata osoba, a ne vi vozvraka ni priblizno od toa sto go pravite za nejze:
Koga ke i ukazuvate na greskite sto gi pravi i ponataka ne se trudi da gi izmeni:
Togas prestanuva definitivno barem kaj menehttp://dac:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom