Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Заљубеноста бледнее и исчезнува. Страста бледнее и исчезнува. Љубовта е безусловна и не може да исчезне. Ако љубовта ја снема, тогаш таа не ни постоела, односно ние сме биле збунети.

Ако не се согласувате со мене, тогаш веројатно имаме различни дефиниции за љубов. За мене, љубовта е широк поим и ги опфаќа сите видови безусловна љубов. Во темата се мсили најверојатно на романтична љубов, што за мене е еквивалентно со заљубеност.

pa jas mislam deka ne e sosema sigurna ljubofta ne e mislenje tuku cuvstvo nemozeme da ja izbrkame taka lesno bidejki taa ne ne prasala nas koga dosla vo nas i prisustvuvala taka da nema da ne prasa ni koga da si odi ,,,nie sme samo tie sto ke se raduvame na vernata ljubof i tie sto ke stradame poradi neverstvo :((

Во оној момент кога на површина ќе испливаат многу работи што се случувале во текот на врската а ти наеднаш ги дознаваш, делче по делче... се дур не се соберат толку многу што креираат една сосема поинаква слика за тој/таа. Неубава во секој случај.

Кога едноставно ќе седнеш да мислиш на нејзе и ќе си се вратиш на нормалниот живот.Никој не сака да живее во минатото а камоли од спомените.Ќе почнеш да се дружиш или иди на работа тоа помага.Секогаш најди нешто што ќе те тргне од мислите на неа.Сепак свати дека љувовта е едно од 1000 чувства што човекот ги чуствува.

Кога човекот што го сакаш со сила прави некои постапки за да не го сакаш повеќе,што произлегува дека тој никогаш и не те сакал,па така не гледаш причина зошто понатаму да го сакаш и да си губиш време со него и на тој начин љубовта што постоела СЕ ГУБИ...

Дали си сигурна?:pipi:
Па да, љубовта е создадена за да ни робува, а не ние да и робуваме. Не можам да кажам од денес не го сакам, али затоа можам да седнам и да размислам дека сакам да живеам, да ги мириснам сите цвеќиња, да го дишам целиов воздух, да го гушнам светот. И тогаш и викам чао на љубовта, т.е. болката:pipi:

Па да, љубовта е создадена за да ни робува, а не ние да и робуваме. Не можам да кажам од денес не го сакам, али затоа можам да седнам и да размислам дека сакам да живеам, да ги мириснам сите цвеќиња, да го дишам целиов воздух, да го гушнам светот. И тогаш и викам чао на љубовта, т.е. болката:pipi:

Од една страна си во право. Ама не вели дека ние не и робуваме на љубовта. Напротив сите сме нејзини заробеници, само што некои од нас знааат да креваат буни и востанија против принципот на љубовта. Порано или покасно, љубовта победува, макар таа победа да трае и еден единствен момент.

Од една страна си во право. Ама не вели дека ние не и робуваме на љубовта. Напротив сите сме нејзини заробеници, само што некои од нас знааат да креваат буни и востанија против принципот на љубовта. Порано или покасно, љубовта победува, макар таа победа да трае и еден единствен момент.
Да тргнеме од тоа дека љубовта ја сфаќам како слобода, а не како заробеништво. Не ми треба љубов ако ме заробила, ако ми носи тага, ако не можам да ставам една ебана насмевка на лицето. Тогаш преминува во мачење.
Љубовта е создадена за човекот, за да го прави среќен, позитивен...:pipi:
Кога победува љубовта? Кога сфаќаш дека више не можеш да се бориш против чуствата?

Шознам,не исчезнува никогаш.Само останува скриена или покриена од друга љубов.Секако под услов да била вистинска.

И секој од вас што ми тврди дека само еднаш човек се заљубува и тоа трае довека - сеуште сте со вашата прва љубов? Не сте менувале партнери? Немало разлика во тоа кој-колку го сакате?
Или... Ако првата љубов е вечна ама сега сте со друг/а - дали тоа значи дека кога му/и велите „те сакам“ тоа е лажење - зашто она кое му/и го давате се само остатоци, по некоја случајност ненасочени кон „вистинскиот/ата“?

koga ke izbie lljubomorataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........za nesto sto nema fundament da e ljubomoren

Оној момент кога ќе почнеш да се сомневаш во љубовта на другиот, знај дека тоа е почетокот на крајот. Само едно е прашање - дали проценката (сомнежот) е на место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom