Кога исчезнува љубовта?

R

reactive89

Гостин
Кога девојката ќе му даде на некој си нејзин/нивен другар поголемо значење од самите нив, од самата нивна врска, од самиот дечко со кој што е таа....

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
ljubovta ne isceznuva... isceznuva se drugo i na kraj za k** ti e ljubovta

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
koga "kovalencijata" pomegu dvajca ke se svedi na minimun!
t.e : koga ke se obides da "pobaras" raznobrazie ili ke "otkries" potencijalen - "zamenika" na "aktuelnata" "ljubov" ....

Член од
19 септември 2007
Мислења
116
Поени од реакции
1
Koga ke gi pobrka rabotite koe od kade vlaga, a koe od kade izlaga...t.e. da jade gomna namesto da gi sere

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Кога има изгубена доверба, кога преминала во навика ради разно-разни надворешно-внатрешни фактори и бонус-пак од монотонија, кога е изгубено разбирањето,трпението,толеранцијата и темпото и најмногу кога од љубов ќе премини во константен конфликт.

Или просто народски речено: Ко ќе тргни се наудолу.

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Ljubovta isceznuva koga se nema dovolno pocit i razbiranje.Togas se pojavuvaat problemi so megusebna ne doverba koja postepeno prerasnuva vo ljubomora,ljubomorata vodi kon nervoza a nervozata kon prekin na vrskata.Barem toa bilo moe iskustvo

C

Cool Hand Luke

Гостин
Кога двајца добро ќе се запознаат, исто како и пријателството. Обично лагата го убива пријателството а вистината љубовта (кои што всушност не ни постоеле вистински).

Едит: А бре што е со потписот, те го има те ???????? ???? ?? ?? ? ? ??

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Па според мене кога секој дел од заедничките моменти станува навика.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Кога двајца добро ќе се запознаат, исто како и пријателството. Обично лагата го убива пријателството а вистината љубовта (кои што всушност не ни постоеле вистински).
Чекај да видам дали те разбрав добро.:)
Сакаш да кажеш дека љубовта исчезнува ако добро го знаеме партнерот?
Демек, кога добро се знаеме веќе не сме интересни еден на друг?

Па според мене кога секој дел од заедничките моменти станува навика.
Добро, можно ли е половината од тие што имаат одговорено на оваа тема да се „фаќаат“ за навиката.:nesvest:
Може ли некој барем да каже како изгледа љубов „претворена“ во навика и љубов која не е навика.
Па зарем целиот живот воопшто не претставува навика?
Зарем секој ден не правиме исти работи? Не јадеме, не спиеме, не шетаме секој ден?
И што сега? Животот веќе не е живот туку навика?

Мое мислење, љубовта може да претставува навика но навика која ја практикуваме секогаш со голема желба, голема љубов...(малце глупаво звучи-љубовта да ја практикуваш со љубов ама....:toe:)

Исто како јадењето...зарем тоа не е навика? Зарем секој ден не сме гладни и не си јадеме со мерак?
Нешто слично за мене претставува и љубовта мада на некој оваа компарација ќе му изгледа можеби глупава.:toe:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Вистинската љубов нема среќен крај затоа што таа воопшто нема крај.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Љубовта според мене исчезнува кога ќе исчезнат жарот и страста во врската, кога се потешко ќе му е на едниот партнер(или двата) да воспостави комуникација, кога патиштата ќе почнат да се разидуваат и кога нема да чувствувате ништо спрема партнерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom