Кога исчезнува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Jas mislam koga ke po4ustvuvas deka si povreden i izneveren od partnerot baras nekoj drug za da go zaboravis nego a od tebe zavisi dali ke se potrudis da go zasakas i zadrzis toa sto go imas

jas smetam deka ako ljubovta iscezne vo edna vrska toa znaci deka taa predhodno ne ni postoela,tuku mislele deka e ljubov,ako e ljubov nema sansi da iscezne...tuku samo moze da se ubie na mnogu nacini i so mnogu nesta

Idejata za ovaa tema mi dojde od anketata za toa kolku pati sme bili zaljubeni vo zivotot..Nekoi velat samo ednas (ovde spagjam i jas :))...drugi pak velat deka se bile zaljubeni povekje pati...Znaci sega se postavuva prasanje koga isceznala starata ljubov za da i otstapi mesto na nekoja nova ljubov?
Znam deka toa zavisi od poveke raboti i ne moze da se opredeli eden vremenski period tuku me interesira vo koja faza od ljubovta, na koj stepen prestanala ljubovta?( koga velam stepen mislam na bolka,razocaruvanje i nesto sl. osven dokolku ljubovta moze da iscezne i koga se e sovrseno )
KOGA isceznuva ljubovta?:salut:
Тогаш кога ги нема сегментите што ја сочинуваат. Можеби едно време, истите сегменти ќе бидат прикривани под маската на разбирањето, толеранцијата, навиките кои се створиле во врската, но на крајот, јасно е се`. На крајот, ако го нема делчето "срам да сме раздвоени", пропаѓа се`. Љубовта е срам да се биде раздвоен со оној кој го сакаш. Пропаѓа од здодевност и монотонија.

...Има една изрека што вели : „There is no past tense in love“...Што е многу точна...Љубовта, ако е вистинска не може да исчезне, а ако исчезне тоа нешто за кое што сте се лажеле дека е љубов, никогаш не ни била...

Ќе го цитирам Иво Андриќ на тема љубов: "Љубовта не значи гледање еден во друг, љубовта значи заедно да гледаме во ист правец."; тогаш, љубовта престанува кога ќе престанеме да гледаме во ист правец.

Idejata za ovaa tema mi dojde od anketata za toa kolku pati sme bili zaljubeni vo zivotot..Nekoi velat samo ednas (ovde spagjam i jas :))...drugi pak velat deka se bile zaljubeni povekje pati...Znaci sega se postavuva prasanje koga isceznala starata ljubov za da i otstapi mesto na nekoja nova ljubov?
Znam deka toa zavisi od poveke raboti i ne moze da se opredeli eden vremenski period tuku me interesira vo koja faza od ljubovta, na koj stepen prestanala ljubovta?( koga velam stepen mislam na bolka,razocaruvanje i nesto sl. osven dokolku ljubovta moze da iscezne i koga se e sovrseno )
KOGA isceznuva ljubovta?:salut:
Јас гледам голема разлика помеѓу заљубување и љубов.. Заљубувањето го гледам како почетен љубовен занес кој во никој случај не претставува љубов...
Сметам дека љубовта не престанува.. Туку останува некаде длабоко во тебе и кога тогаш ќе излезе на површина..
Или пак се претвора во омраза..:toe:

Кога празнината ќе стане преголема, кога времето ќе почне побрзо да тече, кога воздухот нема да мириса на него и кога ќе започнеме да трепериме во туѓи раце.
Веројатно тогаш.:smiz:

Кај мене па, исчезната е кога празнината ја снемува, потисната од присуството на некој друг.

Мислам дека вистинската јака љубов не може да исчезне лесно, единствено кога разбирањето и трпението ќе исчезнат.:toe:

мојата изчезна некаде помеѓу опсесијата да ме задржи и фобијата дека може да ме изгуби.

...Љубовта исчезнува кога постои огромен простор помеѓу нив, кои чуства не можат да се искажат преку интернет или телефон.
...Љубовта исчезнува кога едниот партнер прави се за врската, за таа љубов, страст да опстои а додека другиот никаков знак на возвраќање на сета таа грижа,љубов, страст.

Ако љубовта исчезнува туку така, таа воопшто не ни постоела :toe:

Цацко еднаш рече дека љубовта ја измислиле комунистите за да ропат без пари:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom