Аа јас веке се научивв.. Тралалала ама овде рецептот е заникаде. Една другарка ме научи заедно правевме а нејзе пак ја наулила друга другарка. Има сега по дома нон-стоп палачинки да и правам
Ова ви е најубавиот рецепт
- 2 јајца
- 1 чаша вода
- 1 чаша млеко
- 1 мала чажичка шекер
- пола мала лажичка сол
- брашно колку а не е водено ( ама и да не е многу густо
Зимате миксер и клапате. Зимате тава и ставате 1 капка зејтин колку да има и го размачкувате на секаде. Ставате тавата на нај силно. И ставате од смесата пола кутлача. Го истурате наеднаш за после да не биде некаде подебело некаде потенко. Со лажичката за торти сечење постепено ја одвојувате палачинката од тавчето и ја вртите. Кога ке почне некоја да ви се лепи на наредната ставате зејтин малце на тавата.
Накрај може со ајрокрем или
со сирење ( со раката си дробите ) и со кечап..