Палачинки

A

Auditore

Гостин
Обожавам палачинки, коа прочитав тема палачинки одма порачав за утре за доручек да ме чекаат.
Палачинки со крем и млеко..најубаво нешто..
Инаку понекогаш ги јадам и со сирење :pos2:

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
ЈООООООООООООООЈ палачинкии се давам во палачинки со ерокрем и банани ЈООООООЈ... сеа за брзо време треба да идам на отврање на палачинкара во Лептокарија.. ке јадемее:toe:

P

PewDiePie

Гостин
Ресана,банана,бисквити и крем издробени и замоткани во палачинка-свршавање

E

elena.

Гостин
Многу сакам палачинки, посебно со Нутела или со мед и ореви и со банани и со СЕ :)

H

HITCH

Гостин
Аа јас веке се научивв.. Тралалала ама овде рецептот е заникаде. Една другарка ме научи заедно правевме а нејзе пак ја наулила друга другарка. Има сега по дома нон-стоп палачинки да и правам :P
Ова ви е најубавиот рецепт
- 2 јајца
- 1 чаша вода
- 1 чаша млеко
- 1 мала чажичка шекер
- пола мала лажичка сол
- брашно колку а не е водено ( ама и да не е многу густо
Зимате миксер и клапате. Зимате тава и ставате 1 капка зејтин колку да има и го размачкувате на секаде. Ставате тавата на нај силно. И ставате од смесата пола кутлача. Го истурате наеднаш за после да не биде некаде подебело некаде потенко. Со лажичката за торти сечење постепено ја одвојувате палачинката од тавчето и ја вртите. Кога ке почне некоја да ви се лепи на наредната ставате зејтин малце на тавата.
Накрај може со ајрокрем или
со сирење ( со раката си дробите ) и со кечап.. :P
Срцко, убаво што си научила како се прават, ама брашно никогаш не се става колку да не биде без ич. За убави палачинки се` мора да си биде тамам. 2 јајца на пола млеко и чаша вода ти е многу јако. Пробај со 1 јајце, чаша вода и чаша млеко и брашно со мера. :smir:

Баш сега ми се јадат палачинки, ама нема кој да ми направи. :(

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Палачинки со мармалад од шумски јаготки !:vozbud:

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
леле кај баш у моментов ја видов темава
Ај и ја да кажам нешто: нутела, плазма и вишни...... уфффф

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Омилена палачинка - Адам. Ја пробал некој? :kesa:
Еден другар ми порача ваква палачинка кога бев во Охрид, кога ја видов прво не ми беше јасно што е тоа :kesa: а после кога сфатив конечно слатко се изнасмеав :pos:
П.С. Неколку пати имам правено, оригинална е идејата нема што!

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Ех, ама се најадов палачинки ммм може сега со гладните да се тепам ;)
Ми се науми палачинки да правам, одамна немав правено. Ги премачкував со крем сир, ама се навртов деновиве на тоа и со секое можно јадење почнав да го конзумирам. Инаку не е лошо и за палачинки, кој е љубител на солени нека проба.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.721
Поени од реакции
11.558
Омилена палачинка - Адам. Ја пробал некој? :kesa:
Еден другар ми порача ваква палачинка кога бев во Охрид, кога ја видов прво не ми беше јасно што е тоа :kesa: а после кога сфатив конечно слатко се изнасмеав :pos:
П.С. Неколку пати имам правено, оригинална е идејата нема што!
Е шо сфати де, дај кажи за тие шо незнаеме :)

Член од
15 март 2010
Мислења
603
Поени од реакции
1.807
Еуро крем плаза и банани ммммммммммммммммм прсти да лижеш

Kajgana Shop

На врв Bottom