Палачинки

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
а што да не и палачинки со тиквички
ммммм

3578120938_e9962a6eae.jpg

http://arabicbites.blogspot.com/2007/09/zucchini-pancakes.html

Мене сега ми се прејаде палачинки со еурокрем и банании....ммммм

И мене брат ама џабе сеа ми се бананата и еурокремот кога немам корите што се завиткува цццц :(.

И мене брат ама џабе сеа ми се бананата и еурокремот кога немам корите што се завиткува цццц :(.

Јас немам ништо од тоа па шо да кажам...

Сега ќе правам, за 1 пат у мој живот :) па ќе видиме што ќе испадне... ако излезат добри ќе се пофалам :je:

Со мармалад од рандом овошје,најбоље:pipi:

Fotolia_7980329_XS.jpg

и со јагоди :love1:

Американски палачинки

150 гр млеко
150 гр брашно
1 јајце
пола пециво
пола ванила
малку сол

Смесата треба да испадне подебела од обичните палачинки. Се мати сето ова и се подготвуваат во загреано тавче намачкано со зејтин. Сте гледале на филмовите како ги прават. ПРЕКРАСНИ СЕ! Можете да ги јадете со сирење, со мармалад кој како сака. Од оваа смеса излегуваат 10 - 13 палачинки. Нема шанси некој да ги утне. Малку се печат од едната, малку од другата страна.

9cbd96896c.jpg

Palacinki so krem , a od nadvor so slag ili so cokoladne preliv .. kaloricna bomba , ali vkusno mame mu jebem :tv:

Ауууууф колку сакам палачинки. Со крем, без банана (не сум по бананите :icon_bigg) со шлаг и со чоколаден прелив. Порано многу често си правев, али во последно време преферирам да си купам (иако моите ми се поубави :pipi:).

Обожавам палачинки бре,уф уф уф

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom