LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Овие па отвораат уште мистерии.

Не можам ништо да претпоставувам, оти навистина требаше полека да почнуваат да разрешуваат, а не како кај шпанските серии се да се случи во последната епизода.

И зошто толку го форсираа син му на Џек во епизодава, кога повеќе нема да го прикажуваат, значи не е битен.

Блеах, мање више добра епизода, али ме курчи обраќањето на сценаристите преку Hugo.
Онака, Џек вика "Абе од кај светилникот, глеј колкав е, како не сме го виделе?"
И демек сценаристите ни објаснуваат преку Hugo "Е видиш, никогаш не сме го барале, затоа.".

Лејм. :)

A бе лејм е објаснувањето ама пак тие се 100-тина дена на островот па и не е страшно што не го виделе. Ако го видеа многу порано ќе се откриеше мистеријата за кандидатите и за тоа како Џејкоб „од горе види све“.

Значи, типот си имал едно чудо кандидати кои ги следел од мали и ги прешкртувал по потреба, па останале на крај кандидатите со број 4, 8 15,16...? ОК, завршивме со тоа.

Туку, само јас ја забележав дешавката со слепото црево на Џек? Во новата реалност, Џек незнае дека кога бил мал му го извадиле слепото црево. Башка, се гледа во огледало и забележува (доктор е, имал цел живот да забележи). Ова ме изнервира пошто малку ја дупчи мојата едноставна теорија дека се она во Flashsideways е просто продолжение на настаните и не е важно. И кај сите ликови делува така, освен кај Џек, кој на некој чуден начин е свесен за другата реалност, само уште не му е јасно. Мислам на дежа-ву ефектите кога ги гледа Дезмонд, Самурајот итн...

Епизода 9: Ab aeterno.Главен лик :Ричард.

Аb aeterno.From the eternal.Literally, "from the everlasting" or "from eternity". Thus, "from time immemorial", "since the beginning of time" or "from an infinitely remote time in the past". In theology, often indicates something, such as the universe, that was created outside of time.

Аман веќе се надевам дека барем оваа епизода ќе ни крене адреналин и конечно ќе дознаеме ху да фак ис Ричард и зошто е бесмртен.

A бе лејм е објаснувањето ама пак тие се 100-тина дена на островот па и не е страшно што не го виделе. Ако го видеа многу порано ќе се откриеше мистеријата за кандидатите и за тоа како Џејкоб „од горе види све“.

Значи, типот си имал едно чудо кандидати кои ги следел од мали и ги прешкртувал по потреба, па останале на крај кандидатите со број 4, 8 15,16...? ОК, завршивме со тоа.

Туку, само јас ја забележав дешавката со слепото црево на Џек? Во новата реалност, Џек незнае дека кога бил мал му го извадиле слепото црево. Башка, се гледа во огледало и забележува (доктор е, имал цел живот да забележи). Ова ме изнервира пошто малку ја дупчи мојата едноставна теорија дека се она во Flashsideways е просто продолжение на настаните и не е важно. И кај сите ликови делува така, освен кај Џек, кој на некој чуден начин е свесен за другата реалност, само уште не му е јасно. Мислам на дежа-ву ефектите кога ги гледа Дезмонд, Самурајот итн...
Мене пак, ме срадува тоа што со слепото црево на Џек се пронаоѓаат дупки во таа теорија или не е таа, затоа што навистина не сакам така да заврши. Во првата епизода истото се случи кога, Џек е во авионот и оди во WC и се загледува дека има крв на вратот или брадата.
Мене Клер некако иста ми делуваше како да не се променила :toe:

Мене пак, ме срадува тоа што со слепото црево на Џек се пронаоѓаат дупки во таа теорија или не е таа, затоа што навистина не сакам така да заврши. Во првата епизода истото се случи кога, Џек е во авионот и оди во WC и се загледува дека има крв на вратот или брадата.
Мене Клер некако иста ми делуваше како да не се променила :toe:

И јас не сакам да заврши така само се нервирам што ќе треба други теории да мозгам :)

Сепак, овие работи може само да се дистракции од сценаристите колку да се занимаваме со нешто, а уствари ништо нема.

За мене беше освежување во оваа епизода светилникот и направата во него, навистина објасни една многу важна работа, да не речам скоро ја склопи сликата за Џејкоб. Ако се сеќавате порано многу се прашувавме што чудо ќе е тој. Изгледа дека е човек со многу интересна направа која и ја би сакал да ја имам :)

Него како е Хуго кандидат, не можам да сватам :pos2:

Ја колку што сконтав, никој не доаѓа. Како што рече Џејкоб, фората беше Џек да сфати дека е битен.

И јас така помислив, ама и на крајот кога разговараат ко му рече Хуго сеа како ќе дојдат тие што треба да дојдат, овај му рече нешто во стилот „ќе го најдат патот вака или така“. Ќе видиме...

Еве што му рече Доген на Хуго на јапонски откако го изнервира во то тунелот:

"You are lucky that you're important. Otherwise, i would've cut your head off."

vlcsnap2010022420h04m14.png

Шо пиши на 108ката? Wallace?

Од кога слепото црево е на левата страна? Или јас сум нешто грешка?

Него, конечно ве стигнав! :baeh:

Кога влезе Џек на аудицијата на постерот пишуваше Welcome Candidates :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom