Ај вака сега...Во врска со Голфот дали оди 180 или не....
Јас имам Голф 4 1.4 16в 75 коња.Фабричка пропишана брзина му е 171 км/ч во книшката пишува, и тоа е точно ако го возиш нормално. Меѓутоа јас тврдам дека оди и повеќе и никој не можи да се противи на тоа,посебно некој шо нема возено Голф. Тоа за неточноста на километражите во врска со која големина на бандаши возиш е закон на физиката и точно е 100%. Меѓутоа затоа производителите декларираат кои големини на бандаши и гуми се адекватни за тоа возило,а со тоа и да не направиш километражот да ти мери грешно... на Голфот пропишани се 14 и 15. И сега главното шо сакав да кажам.....
Бандашите кај мене се фабричките 14ки(челични),а гумите се нови возени 5000км некаде... На патот Прилеп-Битола(верувам многумина го знаат и виделе дека е рамен со многу благи надолнини и нагорнини)поточно пред с.Тополчани, заедно со Пежо 206 1.9 Д. Цапавме до крај педалите и ај погодете шо бидна:smir: Пежото остана на 170км/ч а јас го претекнав и кај мене покажуваше меѓу 190-200км/ч.И во двете коли бевме по двајца. Значи брзинава беше споредувана со двата километражи и на Голфот и на Пежото и неможи некој да ми кажи дека километражот лажи:smir:.Се е во тоа колку колата е зачувана и одржувана како и од знаењето на возачот како да извади максимум од тој мотор. Финтата е да го исцедиш со 4та (до даска педалата) и потоа прешалтуваш во 5та и....:smir: и не е форумов да се инаетиме за некои работи туку да ја кажиме вистината и да научиме нешто повеќе.Поздрав:back: