Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јасно ми е тоа.:wink:Него муабетот ми беше дека Голфот може да развија брзина поголема од пропишаната од 170км/ч.Пошто многумина се инаетат и не веруваат(види поназад во темава).Поздрав
Види вака... ако го имаш извадено катализаторот и палецот (ограничувачот на максималниот вртежен момент на моторот) јасно дека ќе ги развиеш тие брзини. Фабрички декларираната брзина е мерена на возило со катализатор и ограничувач на вртежите на моторот (кај сите е различно, ама претпоставувам дека едно 1.000-1500 вртежи на моторот фабрички му се недостапни.)

Biker_boy89

Driver
Член од
17 јануари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
0
Најреална максимална брзина е онаа која ја даваат производителите на возилата и се мери кога возилото вози по рамен пат со "полна пареа" со брзина на ветар од 3 км/ч и на добиената брзина на километражата се одземаат 10% поради грешка во покажувањето и минус 4 км/ч поради пролизгувањето на гумите (ако не сте знаеле дека поголемо пролизгување има при макс. брзини отколку на старт) и се добива макс. брзина на возилото.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Види вака... ако го имаш извадено катализаторот и палецот (ограничувачот на максималниот вртежен момент на моторот) јасно дека ќе ги развиеш тие брзини. Фабрички декларираната брзина е мерена на возило со катализатор и ограничувач на вртежите на моторот (кај сите е различно, ама претпоставувам дека едно 1.000-1500 вртежи на моторот фабрички му се недостапни.)
Точно дека фабрички не се достапни 1.000 вртежи( од 6000-7000).А кај мене бандашите и радиото се сеуште фабричките, а па камо ли катализатори или палци да му вадам:smir:. еве нешто слично за шо кажувам... 180км/ч на 5400 обртаи...

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ај вака сега...Во врска со Голфот дали оди 180 или не....
Јас имам Голф 4 1.4 16в 75 коња.Фабричка пропишана брзина му е 171 км/ч во книшката пишува, и тоа е точно ако го возиш нормално. Меѓутоа јас тврдам дека оди и повеќе и никој не можи да се противи на тоа,посебно некој шо нема возено Голф. Тоа за неточноста на километражите во врска со која големина на бандаши возиш е закон на физиката и точно е 100%. Меѓутоа затоа производителите декларираат кои големини на бандаши и гуми се адекватни за тоа возило,а со тоа и да не направиш километражот да ти мери грешно... на Голфот пропишани се 14 и 15. И сега главното шо сакав да кажам.....
Бандашите кај мене се фабричките 14ки(челични),а гумите се нови возени 5000км некаде... На патот Прилеп-Битола(верувам многумина го знаат и виделе дека е рамен со многу благи надолнини и нагорнини)поточно пред с.Тополчани, заедно со Пежо 206 1.9 Д. Цапавме до крај педалите и ај погодете шо бидна:smir: Пежото остана на 170км/ч а јас го претекнав и кај мене покажуваше меѓу 190-200км/ч.И во двете коли бевме по двајца. Значи брзинава беше споредувана со двата километражи и на Голфот и на Пежото и неможи некој да ми кажи дека километражот лажи:smir:.Се е во тоа колку колата е зачувана и одржувана како и од знаењето на возачот како да извади максимум од тој мотор. Финтата е да го исцедиш со 4та (до даска педалата) и потоа прешалтуваш во 5та и....:smir: и не е форумов да се инаетиме за некои работи туку да ја кажиме вистината и да научиме нешто повеќе.Поздрав:back:
Фала ти господе еден паметен човек се најде:tv:
Значи не сум само јас убеден дека иде 200, има и други што потврдуваат. Xa! (H)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Точно дека фабрички не се достапни 1.000 вртежи( од 6000-7000).А кај мене бандашите и радиото се сеуште фабричките, а па камо ли катализатори или палци да му вадам
За катализаторот... доволно е да имаш поминато 150.000 км или повеќе без да го замениш. Процесот на прочистување на издувните гасови како се врват повеќе километри така се намалува и на крај доаѓа до комплетен престанок на функцијата (затоа треба да се менува на 100.000 км.) така што можеби и не си свесен за тоа. А тоа нема врска со бандажите и радиото :)

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
Со Фиестата моја 145 :vozbud: толку и и душата :vozbud: Со Ланос 160+ толку.... а ме возеле 220 со Мерцедес Е класа купе

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Тоyota Aygo - 100 км/ч, на излез од Струмица кон с.Василево. :D Со инструктор до мене. :helou:

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
BMW 525 - 140km/h на последна 5ка во Ново Лисиче,најголема брзина што сум постигнал до сеа со оглед на тоа дека неам возачка и ретко возам па така да не ми беше сеедно :vozbud:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Со Opel Astra 1.7 TD 50 kW, 110 km/h на патот Охрид-Св. Стефан.

M

Mussolini

Гостин
Која е Вашата најголема постигната брзина со автомобил?

На темава би сакал да дискутираме која е најголемата брзина шо ја имате постигнато со некоја кола и со каква кола ја имате постигнато истата.

Јас најмногу шо имам возено е 180 km\h со (погледни сликата...)

А вие? :smir:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Со оглед на тоа дека сеуште немам направено 18 години, што значи немам возачка дозвола, најголема брзина имам постигнато на картинг, со што и се занимавам во слободно време - 170 km/h (секако, не во Македонија).

M

Mussolini

Гостин
шо картинг ке беше тоа... :vozbud: у тај случај поарно да сменаме нашата колата... :kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom