Музика во кола

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
иам едно радифце блаупункт... добро е врши работа само криво ми е.. ја однесов на крпење колата и коа си ја земав нешо се деси со радиото или со звучките.. незнам шо е работава. од еднаш почнаа да прдат звучките а и коа попуштам глас прво десната страна се слуша повеќе па после левата...

или ти ги имаат сменето или се полни прашина(поверојатно), преврти ги наопаку, лицето да лежи надолу и потпушти така повеќе бас, кај мене на пежото елипсите беа полни прашина ги превртив и едно 3-4 минути силовање со бас, се средија не прпат веќе

Аа сеа имам шаржер со 6 ЦД. Иначе фабричко ЦДЦ 400 аудио систем од Опел.
Последно време поише Цд а слушан, радија ми здосадија.

абе каков шаржер само ај под барем 8 гб а јас да сум од 160 гб би зел и ако одам на пат да се веселам со музиките (да имам поголем избор а не дека сите ќе ги ислушам) :)

Memory card од 2 Gb е доволна да собере секаков тип на музика.
Секогаш имам избор од секој жанр на музика. Озвучувањето е доволно за мои потреби, радио 2х45, звучници kenwood задни 300w и предни kenwood 200 w. :music1:

300 вати ама не номинална туку максимална значи тебе ти се отприлика 50-100 в номинална (реална)

MOZE NEKOJ DA MI PREDLOZI OZVUCENJE DO KAJ 5000 VE MOLAM KAZETE POSTO STVARNO LUTAM INACE KE GO VGRADUEM VO FORD FIESTA

MOZE NEKOJ DA MI PREDLOZI OZVUCENJE DO KAJ 5000 VE MOLAM KAZETE POSTO STVARNO LUTAM INACE KE GO VGRADUEM VO FORD FIESTA

Sto podrazbiras pod ozvucenje ? cd ti treba, elipsi, na vratite zvucki, vufer, pojacalo ... ??? sto imas veke za pocetok kazi i sto sakas da zemes ?

ако немаш ништо за 5.000 денари ке купиш цд... и толку... додуша се наога некој панасоник или нешто такво, или постар модел на пионир па да ускладиш и пар звички...

иам едно радифце блаупункт... добро е врши работа само криво ми е.. ја однесов на крпење колата и коа си ја земав нешо се деси со радиото или со звучките.. незнам шо е работава. од еднаш почнаа да прдат звучките а и коа попуштам глас прво десната страна се слуша повеќе па после левата...

дај кажи дали го реши проблемот и како зашто гледам и кај мене ја има истата дијагноза и ми иде на живци :)))

не да речам дека сум 100% сигурен... ама МИЛИОН посто сум сигурен дека му влегло прашина во звучките... извади, исчисти убаво со правосмукалка на нај мала брзина за да на ги ебнеш мембраните и пробај... ако не успее, тогаш, нови звучки... значи до звучките е... ова е за оној што ја носел колата на крпење... прашина од заварување, па прашина од стругање на китот, па прашина од фарбање или кобитирање и се у свему многу прашина за звучници е тоа... а за вториов... незнам, длаи е до прашина, можно е ама можно е и потенциомерот на радиото да отишол...

А можеби кога ја крпеле колата, масата(незнам стручен назив) од апаратотот поминала преку звучниците или радиото и ги сјебала

Зедов ново радио за в кола LG и нејќи да чита цда, ми излегува ерор диск. Ако му се имат ова случено на некој, да кажит дали можам сам некако да го попрам или морат кај сервисер?

Зедов ново радио за в кола LG и нејќи да чита цда, ми излегува ерор диск. Ако му се имат ова случено на некој, да кажит дали можам сам некако да го попрам или морат кај сервисер?

за цд-то за В кола, не можИш сам да го поправиш... ке мораТ кај сервисер да оди...

ерор диск во суштина покажува кога има проблеми со ласерот или некој дел околу него, на пример анти шокот, или напојувањето за истиот, а може да биде и некое чипче прегорено... и таков дефект евентуално може да го отклони само стручно лице, се разбира доколку сервисот е исплатлив во однос на цена на ново и поправано. како што прочитав и ако убаво си напишал, дека е ново, така да тоа подлежи на гаранција. ако ти е во гарантен рок ич да не ти чуе, носи го во овластениот сервис и нека си го поправаат они и да не те боли уво колку кошта поправката... нивна работа е тоа, не твоја...

Ја едно ке ти кажам купив LG цд плеер и после две неделиго извадив тоа срање никогаш во кола нема да го ставам колку рипаше то чудо едно беше. му го дадов на еден другар го стави на спуштена кола(се знае како подрипнува спуштена кола) плеерот толку рипаше што повеќе беше тишина одклку што имаше музика па сеа види ти што ке правиш

ne mozev da najdam soodvetna tema za ova pa ke pisam tuka za da mi pomogne nekoj da povrzam cd mp3 za vo kola me bunat 2 zici :crvena-ignition,i zolta batery+ e sea koja e + dali crvenata ili zolatata ?za minus znam deka e crnata-ground

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom