МЕ ВАДИ ОД ПАТИКИ !

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
нај ново ми е ова денеска:ме буди татко ми прееска у 18 часот и ми вика стани сине те бараат некои другари надвор,и ја станувам нема никој се враќам назад,а он насмеан ми вика ај чим си станат дај напрај по едно кафе
-татко ми
*доста пушиш више(пали цигара у меѓу време) и седнува да ми објаснува колку е тоа штетно,ако му одвратам нешто ми вика'демократија надвор овде ја сум цар'
*каде бе сега у 12 саат излагаш(тоа праед да ми даде пари)седни да ти кажам ја у мое време(додека не види дека чурам од нервоза)
*ти бе коа ќе се шишаш
*да не се дрогираш а
*не ти реков ваков леб да купиш од другиот
**** а нај многу од патики ме вади коа го возам у кола среќа на кратки дестинации само,иначе да е подолга релација немаше да пишувам сеа
-мајка ми
*со која си сеа
*ај среди ја собата
*легнувај ја човек родив не ЉИЉАК
:nerv::zid::nerv:

koga edvaj gledam oi me terat da srabotam nesto, koga u 4saat sabajle nekoj od niv ke stane za u wc, ke vleze vo mojta soba i pola saat ke me tera da stanam od PC i da si legnam, koga sum izlezena u grad i me nema se vratam poveke od 3 saata oni zvonat da prasaat da ne mi se slucilo neso, koga me nema si doam na vreme od skolo oni ili se javuvaat ili posle doma pocnuvaat so predavanja deka treba da gi izvestam kaj odam za da ne me mislat ...

- Неможе сега куче да чуваш, коа ке се омажиш што сакаш чувај:zid:
-Цел ден си пред компјутер:@
-Среди си ја собата, како бомба да паднала е:)
-Среди ги алиштата ке ти ги фрлам сите.
-Многу збориш на телефон. Види колкава ти е сметката. Ти правиш муабет колку што ние 3 правиме муабет. (на ова во последно време најмногу се нервирам)
- Земи нешто по долги после да облечеш (иако надвор е 40 степени)
- Земи среди нешто, не факаш ништо по дома.
итн..

- Учи, учи бре торко... ич не учиш после се лутиш татко ти кога ќе ти се дере и збори сешто што не треба... (ова мама, најзборена фраза последниве две години...:nesvest:)
- Ајде бре доста со тој компјутерот, само седиш и збориш... црви ќе добиеш на газот.. со кој збориш сеа а? сеа те гасам од интернет... (мама почесто, ама тато ко ќе каже го кажува и вториот дел... а мама само до црвите стига... хахаха)
- Кај си ти до сеа а? знаеш оти сме се загрижиле за тебе? :nesvest: Е тоа како ме вади од такт... уффф...

И ред дргуги работи...

облечи се повеќе,ладно е надвор...иди да учиш!!! (ова коа ке ми речат) :nerv::nerv::duel::violent1::violent1: стани од компјутер, иди да јадеш... коа ке ми ги кажат овие работи :violent1: пред искачање,немој да се занесуваш да прајш шо не треба, иначе со цигарите неам проблем,несмеат да ми речат,пошо не пушам.има и многууу други, ке ги пишам коа ке ми текне!!!

-аааа со цигарите ке се караме , шо е тоа , ќе му речам на татко ти да ти дава пари само за автобус ,за нишо друго ( ова заканите на мајка ми :) )
- облечииииии папучиииии (со ова нервите ми ги истенчија)
- ти изгледа факултетот не си го сфатила сериозно .сите учат, одат напред , ти книга не фаќаш .цел ден или на комјутер си или не си дома .дај сфати веќше еднаш , возрасна си веќе ... бла бла бла бла
:)

најмногу што ме нервира кај мајка ми е тоа што постијано ме потесетува да се облечам, облечи боди, џемпер, стај шал....вчера у 9.00 ме разбуди да ми каже да сум облека капут:zid:!!!!! секој ден истото!!!!

Станувам некаде 10ч. и од кујна слушам, "ајде јади нешто има во фрижидер....." а јас само што сум станал и ако не одговорам ништо, после 10 мин. пак истото...аааааааааааааа сафра...:wink:

седни спремај испити, доста со тој компјутерот и тоа што на моменти се многу либерални, а на моменти живеат у 17 век :S

леј и мене мн ме нервира коа од сабајле уште спијам у кревет и ме будат на кратко пред да идат на работа и ми мелат нешто над глава:nesum:

Mene ne me nerviraat roditeli posto ziveam odvoeno.Ama me nervira maz mi koga ke dojde vo tri ili pet sabajle od rabota i ke pocne da lupa so paucite nataka navaka oset nema za drugi luge.
Ako sedam na kompjuter sledi:Aj stani ja da sednam ti cel den go imas(ako ja cel den obvrski imam)ili :Samo malku da vidam nesto(toa trae do tri po polnok)
Koga ke napravis nesto posebno za rucek(kako ja da sum profesionalen kuvar)
Zosto sekogas kupuvas bebeski bluzicinja,kolku godini imas?
Lele kakvi konduri kupilaaa pak za deca mali!
Kaj gi potrosi site pari?(a toj isto zima od istoto kupce)
Ako mi se spie:Zosto tolku rano legnuvas?Sedi,sedi uste malku.
Ako ne mi se spie:A be legni veke vidi kakvi ti se ocite kako na vampir.

-Шо јадеше на училиште??
-Оди истрижи се види се колкава ти е косата.
-Ништо не јадиш ко клечка си.
-Цел ден си на компјутер!
-Стани од компјутер земи учи (а тоа Петок)

кога ќе ,и рече женско си :nerv::nerv:
ми оди да го убијам,ако се водиме така што кур ме оставаше да се тепам сама ко дете на паркинг ааааааааааааааааааааааааааме израсна ко мушко и сеа очекува да се шминкам и лицкам и пицкам и готвам аааааааааааааа:nerv:

нај ново ми е ова денеска:ме буди татко ми прееска у 18 часот и ми вика стани сине те бараат некои другари надвор,и ја станувам нема никој се враќам назад,а он насмеан ми вика ај чим си станат дај напрај по едно кафе
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Закон е татко ти:cuc:

Иначе мене жички ми се спојуваат кога ќе ме прашаат миљон пати дали ми е ладно,зашо на мајкми кога и е ладно-на сите мисли дека ни е ладно..за жешко исто.И ќе ми носи дуксери да облечам и ја здивувам.Ако ми е ладно-ќе се облечам сама не ми треба да ме прашуваат на на 1 минута.
Или таман ќе задремам и ќе дојде да ми ги покрие нозете а највеќе шо мрзам е да ми ја преместува постелнината.
Или коа ќе ми чисти у шкаф или во соба.Се ќе ми стави кај шо не му е место.
Коа ми зборат дека сум обесена на кајгана по цели денови..-„Не лупај на татстатурата...во мозок мава..’’
Им викам јас да ми земат силоконска тастатура ама кој ме слуша мене..
Кога ќе ми се јавеше мајками на времето да ми каже колку е саат,касно било да сум се приберела..Одма сузите ги вадев тогаш од нервоза..
Кога работев татко ми секој божји ден ме прашуваше како поминавме и дали имаше мн работа..Како шо бев уморна ни до муабет ми беше ни ништо..
И секој ден шо и да се деси јас сум дежурен виновник..ама за се буквално..
И ко за крај-кога додека спиев мајками ме проверувала дали сум нафиксана зашо многу сум спиела а и у соба ми нашла кутија со игли(која ни ја донесе тетинми*доктор*за да ијаме стерилни игли да се најдат)
Е за ова уште се смеам..Човек да не поспие на раат..

-Среди си ја собата, како бомба да паднала е:)
-Среди ги алиштата ке ти ги фрлам сите.
- Земи нешто по долги после да облечеш (иако надвор е 40 степени)

Иначе мене жички ми се спојуваат кога ќе ме прашаат миљон пати дали ми е ладно,зашо на мајкми кога и е ладно-на сите мисли дека ни е ладно..за жешко исто.И ќе ми носи дуксери да облечам и ја здивувам.Ако ми е ладно-ќе се облечам сама не ми треба да ме прашуваат на на 1 минута.
Или таман ќе задремам и ќе дојде да ми ги покрие нозете а највеќе шо мрзам е да ми ја преместува постелнината.
Или коа ќе ми чисти у шкаф или во соба.Се ќе ми стави кај шо не му е место.
овие мислам дека нема чоек шо не ги доживеал ... ќути сеа рает ми е глата сам свој газда шо сакам прам ... во послендите 2 години 2 пати сум бил дома и стално по газот ми одат пошо ме немат видено 100години :) али нешо најмногу шо ме нервира е мајка ми ко ќе ме праша ШО САКАШ ЗА ЈАДЕЊЕ ? и секој ручек секоја вечера мора то ... па кувар да имам пред мене нема да ми текнат на секое јадење да му кажвам :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom