Playstation 3

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Nice, купувај од овие страни ЕрТ што ти ги покажа (најсигурна е сендит). Вечерва ќе те адднам, а ако сакаш некоја препорака за игра кажи жанр кој сакаш и ќе ти препорачам некоја добра. Еве некои што многу мене ми се допаднаа:
Fifa World Cup 2010 ама почекај сега излегува ФИФА11
Battlefield Bad Company 2
MAG и Uncharted 2
Ако сакаш да фрлаш 50 евра за 8-15 саати играње тогаш земи ги God of War 3, Heavy Rain, Infamous и други игри што немаат online multiplayer.
Јас би ти препорачал да почекаш да не ги фрлиш сите пари пред есенва или пред Q1 2011 бидејќи доаѓаат големи хитови тоа време. Земи си само една со добар онлине да те држи додека излезат хитовите :)

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Ако сакаш да фрлаш 50 евра за 8-15 саати играње тогаш земи ги God of War 3, Heavy Rain, Infamous и други игри што немаат online multiplayer.:)
Не знам како иде купувањево на нет (у смисла дали коа ќе ја подигаш од пошта играта плаќаш плус некој адмигомнаторска такса or smth ) ама на нет се наоѓаат по 2000 денари (~35 еура).

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
EрТ купувал неколку пати од сендит, нека ти објасни он. Јас сега пред некој ден нарачав игра од таму за прв пат.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Не знам како иде купувањево на нет (у смисла дали коа ќе ја подигаш од пошта играта плаќаш плус некој адмигомнаторска такса or smth ) ама на нет се наоѓаат по 2000 денари (~35 еура).
Порачувај една по една. Немој да имаш порачка поголема од 45 фунти, има шанси да те царинат. Посебно порачај ги. Иначе тими, избриши некој френд, не можел сезнајко да те адне :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
По колку се движат PS3 нови кај нас? И кај можам да најдам поволни PS3?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.320
Прва опција ти е Pazar3, се разбира. Побарај си таму.
А што се однесува до купување на ново, нечепнато и тазе увезено, неодамна бев до Риверсофт, каде што немаат ништо на лагер од конзоли, рекоа дека би требало да добијат нешто за 2 до 3 недели, но не нарачале PlayStation 3, бидејќи побарувачката и интересот биле многу мали. Не знам дали имаат во AMC и во НИКО, ама моја претпоставка е дека немаат ништо на лагер од PlayStation 3.
Од друга страна, потврдено е дека го имаат новиот PlayStation 3 Slim на лагер во SONY Галерија спроти седиштето на НЛБ Тутунска Банка до Рамстор во Центар, всушност SONY Галерија се продавници на ПанЕвропа, каде што изданието на новиот PlayStation 3 Slim со хард диск од 250GB го продаваат по цена од околу 23.000 ден. Во Беверли Хилс (трговскиот центар во Скопје, а не градот во американската сојузна држава Калифорнија, се разбира :D) имаш продавница каде што изданието на PlayStation 3 Slim со хард диск од 120GB го продаваат по цена од околу 21.000 ден.; тие се дилери на ПанЕвропа.

Извини бидејќи не ти помогнав многу, ама сепак мислев дека треба да те информирам конкретно каде можеш да најдеш и да купиш, иако цените воопшто не се поволни.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Види во Буњаковец на први од другата страна не од страната на партизанска, таму имаш продавница за конзоли.

Vargo _online

プレイステーション3
Член од
1 мај 2010
Мислења
490
Поени од реакции
59
......od iskustvo ne bi ti preporacal da zemes postar model od prosta pricina sto nemas pojma kolku e igrano(bez razlika dali tvrdat deka e malku ili samo nekolku pati puteno).....podobro da (dokolku mozes) da zastedis i da si investiras vo nov slim barem garancija ke si dobees....toa jas na poteskiot nacin go svativ

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Како што вика Варго немежеш да веруваш колку е стар за старите модели. Јас би ти препорачал да купиш нов но не слим, бидејќи не гледам никакви предности ако си земеш слим. Поскам е многу, а единствена предност е што е помал а тоа и не е многу голема предност. Земи си најубаво од старите 40гб или 60гб ама би ти препорачал 40. Откако ќе го земеш за поевтино ќе си земеш хард диск од 320гб ако ти е малку 40гб и готово. Ако најдеш некаде од 40гб нов се на се би било до 250 евра со се хард диск 320гб.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
ОК, фала ви на сите шо се потрудивте да ми помогните. :)

Најдов две "прифатливи" понуди на pazar3.com, па кажете дал ми се исплаќа и кој е подобар за парите:

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=848311
http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=833147
Не вреди да ризикуваш. Иначе, не се слагам со Тими. На ФАТ моделиве (80/60/40) има поголеми шанси да ти се појави YLOD, земај си Слим од 120 гига. Еве сезнајко сега купил 120 гига со Анчартед 2, мислам дека рече 20 илјади, или 21 илјада.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.320
ОК, фала ви на сите шо се потрудивте да ми помогните. :)

Најдов две "прифатливи" понуди на pazar3.com, па кажете дал ми се исплаќа и кој е подобар за парите:

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=848311
http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=833147
Во право е ErT. Инаку заборавив да ти кажам, ако бараш дебел модел и тоа си го имаш на лагер во SONY Галерија продавниците на ПанЕвропа, со хард диск од 80GB по цена од 20.000 ден. што значи дека ако купуваш на ново, разликата меѓу цените на обичниот PlayStation 3 и новиот PlayStation 3 Slim е меѓу 1000 и 3000 ден.
А многу поисплатливо ти е да си го купиш новиот PlayStation 3 Slim, бидејќи е помал, слушнав имал мали софтверски новини, ама тоа не е нешто посебно, бидејќи Сони со понов firmware update ќе ги направи истите достапни и за дебелиот PlayStation 3, а цена повисока за 1000 до 3000 ден. за конзола која ќе ти зафаќа помал простор, а ќе ги задржи комплетно истите карактеристики, е доста прифатливо.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Ако е толку мала разлика земи си слим тогаш. За YLOD ЕрТ не сум ни слишнал а и не се замарам со тоа. Секој 2-3 месеци го чистам и ми стои под клима (сегогаш е во ниска температура). Си го имам две ипол години и ништо не му се случило освен 20-30 пати да закочи.Што значи ако си го чуваш како што треба ништо нема да му се случи. Планирам да не купувам нов додека да излезат новите конзоли :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Не вреди да ризикуваш. Иначе, не се слагам со Тими. На ФАТ моделиве (80/60/40) има поголеми шанси да ти се појави YLOD, земај си Слим од 120 гига. Еве сезнајко сега купил 120 гига со Анчартед 2, мислам дека рече 20 илјади, или 21 илјада.
ОК, ево сега му пишав на sveznajko, ќе кажит шо, како, колку пари, од каде итн. :)

Друго ме интересират за ова JailBreak, хакот за PS3. Пример, ако земам оригинал PES2011, а сакам пиратска да ја играм GoW3, имат шанси да ме банирет од PES и PSN акаунтот?

Kajgana Shop

На врв Bottom