Ska Maniac
Бараба
Џабе. Не дава.Daj mu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Џабе. Не дава.Daj mu...
Некогаш убива чуството на беспомошност.
Изгледа како темен тунел само со дупчиња за воздух, колку да не се задушиш. Не сум далеку од твојата состојба, ме убива таа беспомошност и ранливост на тие околу мене. Јас, може и не сум семоќен, ама сум во МОРА мод, па гурам. Таа амбуланта, тој шалтер, ова треба, она не смее.
Ацесоо, има сешто по светов, наша задача е да не скренеме со умот и да стоиме исправено, толку.
Не се работи лично за мене, ама се си мислам дека идам накај онаа српската "жути жутују, црвени путују"
НЕ се предавај. Никогаш.Изминативе шест месеци целиот мој фокус и енергија се насочени кон нешто друго. Идам по ординации, медицински испитувања, не постои труд кој што го немам прочитано, не постои апче кое не сум го пробала, не постои тревка што не сум ја земала. Трпение до плафон и секојдневни лични жртви, природно очекуваш дека треба некој да те следи во чекор. Ај имаш разбирање за нервози на работа, ама се си има граница.
Не станува збор за викање, ниту за донесување исхитрени одлуки. Поентата е само во тивкото сознание за тоа кој колку и со каква цел се вложува. Кога ќе ги видиш работите од страната на чистата логика и реалност, сфаќаш дека во моментов тежината на целиот процес ја носиш сама.
Не сакам патетика, и откако сум член до сега никад не сум напишала ваков тексг, ама фак ит. Трчам секоја вечер ко луда, за да исфрлам фрустрации, бес и немир, се расправам и по форумов заради истите тие причини, ама до тука било.
Сори гајс.
Дена ?И уште нешто да си кажам, милион пати ти кажував да се видиме и да разговараме овој период, да биде се нормално, ама ти сакаш да мањачиш, да манипулираш, јасно ти беше уште одамна кога те тестирав дали си вистинската за мене, ти знаеш самата, падна на тестот, отиде и се изеба со првиот што го сретна, за тоа никогаш нема да ти простам, таква не ми треба и крај...
... што не ја аднуваш кога веќе ја бламираш, кој карактер си човек да се прекрсти!Дена ?
Можеш да идеш и да се забулиш и исклањаш ако сакаш. Не само да се крстиш.... што не ја аднуваш кога веќе ја бламираш, кој карактер си човек да се прекрсти!