СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    104
Ја вечно навивам за Шкотска (за протестантската линија - Ренџерс и Данди Јунајтед). Али пошто Шкотска, низ деценииве знае да не помине група, или воопшто да не се пласира, а ја навивам за унионистички екипи, од другите увек сум навивал за Англија и ОК-репрезентациите.

Но, у задњи десет-дваес години поради икс причини не можам никако да навивам за Англија. Штавише задња репрезентација ми е на листа за навивање (како и Франција).

У полуфиналево навивав Англија и Франција да испаднат. Ми се оствари.
Сега ми е свеедно кој ќе победи у недела.
Го заборави Хартс тој е на иста линија, а Хибс се ирци.:angel:
И мене ми се омилени островските екипи, сите 5 (пошто островот Ман, Гернзи и Џерси ФИФА не ги признава:mad:) . Зошто би престанал да ја следиш англија, ради црнци или муслимани? Џед Спенс е првиот и единствен муслиман кој играл за Англија евер 1870-2026. Франција да, има повеќе муслимани.
Во Македонска репрезентација имаме куп муслимани на пример но тоа не значи да сме против нашата земја кога игра.

Го заборави Хартс тој е на иста линија, а Хибс се ирци.:angel:
И мене ми се омилени островските екипи, сите 5 (пошто островот Ман, Гернзи и Џерси ФИФА не ги признава:mad:) . Зошто би престанал да ја следиш англија, ради црнци или муслимани? Џед Спенс е првиот и единствен муслиман кој играл за Англија евер 1870-2026. Франција да, има повеќе муслимани.
Во Македонска репрезентација имаме куп муслимани на пример но тоа не значи да сме против нашата земја кога игра.
Ќе се дуплираат чекај,моментално се замараат со криминал муслиманите у Англија.

Обично после светско ми било криво што завршува и што за помалку од месец треба да се вратиме на клупски фудбал , но сега одвај чекам да крцаат арените со фудбали и да се осети правата европска публика и ултрасите. Одвај чекам да заврши оваа фарса и да се вратиме на редовните саботни и неделни термини без глупостите од првенствово.
Никад више светско во Америка!

Симпатични ми се Аргентинциве борбени до максимум и Меси заслужува за крај на кариерата да се пензионира со уште едно злато, ама кога видов Нетанјаху дека дава подршка на Аргентинциве ми се одмилија готово. Така да навиваме за Шпанија вечер

И јас се сложвам дека не требат да се играт утакмици за 3то место, доказ вчерашното куроболоје, а општо наназад сите текми за бронза биле со 4-5 гола па нагоре, вчера играја кој прв до 10.
Безвезна утакмица, на 0:4 Мбапе се смеј, Олисе газ натртен не можи да погоди, не пак гол да дај од 2,3 метри, Лекроа за послетниот гол го гледа Џуд, вака на плејстејшен на најлесно си местиш и терај од гол до гол со еден играч....
Мизерни и Франција и Англија, арно го испушија во полуфиналињата, после то треба дирек на аеродром и назад, 3то место е мачење и за гледање....
А Тухел ако го изгубеше и ова ќе одеше на жешка столица во Лондон понеделнички, иако на 3:4 мислев ќе примат гол и ќе оди на продолжение мечот, но мало густо/големо разредено му поклони пеналче....

Симпатични ми се Аргентинциве борбени до максимум и Меси заслужува за крај на кариерата да се пензионира со уште едно злато, ама кога видов Нетанјаху дека дава подршка на Аргентинциве ми се одмилија готово. Така да навиваме за Шпанија вечер
Што има врска Нетанјаху со тоа да бодриш Аргентина? Ете јас мислам дека во Шпанија ова малото шпанче како се викаше е замена за Пеле од Бразил кога за прв пат заигра во 1958 и со два гола во финале го крена првиот пехар за Бразил на светските првенства.
Последниот дуел на светските првенства одигран не толку далечната 1966 година.

Screenshot 2026-07-19 110315.jpg

Кладилниците даваат предност на Шпанија но сепак и не е толку голема, додека најсилниот компјутер на планетава предвидел 59% победа за Шпанија. Нерешениот резултат би го седнал Трамп уште најмалку еден саат на столчето прибидејчи слушам ќе присуствувал.

Последно уредено:
Па ги гледаше утакмиците или хајлајтсите ?
Цел интернет е полн со видеа од сите 6 утакмици каде што судиите се целосно на страната на Аргентинците безразика дали им толерираат фаули и картони, дали се строги кон противниците или пак отворено ги поддржуваат и буткаат .
И дека се ова не се деси само на една утакмица за да личи случајно, затоа цел свет се буни освен секако нашиве филевци и уште некоја изгубена душа со 65 IQ.
Да, ги гледавме сите видеата и ти кажавме дека 90% од работите допирна точка немаат со реалноста, пример поништениот гол на Египет каде се гледа дека има газење, фаулот од Меси над Спенс при вториот гол на Аргентина каде дебилите постираат слика од замрзнат кадар демек Меси го гази Спенс, а врсссска нема со газење и да не ти набројувам натака. Ти кажав, единствен сериозен пропуст и судиска грешка во корист на Аргентина е црвениот на Меси против Алжир, картон кој ќе сменеше апсолутно ништо зашо групата секако ќе ја пројдеа, имаа веќе 3 бода во џеб.

Али да, ако сакаш да истераш наратив дека им помагаат судии тогаш лесно е во 2026 да си направиш клипчиња и да си го убедуваш мозокот дека тоа е така.

Од друга страна Рајс им збореше со рака на уста на Аргентинците, не доби црвен, тој од Швајцарија со отворен ѓон му влезе на Енцо мислам и не доби црвен, па не гледам низ интернетот солзи да се ронат како Аргентина е оштетена. Али разбирливо, пола планета е за Меси, пола за Роналдо, па кога овој вториот допре дно мора да работи машинеријата и да се објавуваат секакви глупости.

Не навивав за никого иначе, у глобала отсекогаш сум бил за Бразил ама оваа гарнитура не можам органски да ја поднесам, од тренер па се до играчи и затоа бев лабав на првенствово. Меѓутоа, ради сиот неоправдан хејт према Меси и Аргентина за нив ќе бидам во финалето, секако и ради Лаутаро докторот. Патем, да умре Скалони пак ако го почне од клупа.

Иако во моментов делува сигурно на првото место како фаворит за златната копачка на ова СП, мислам дека постои солидна шанса Мбапе да не заврши како најдобар стрелец, особено ако Ојарзабал даде 6 гола вечер

Па ги гледаше утакмиците или хајлајтсите ?
Цел интернет е полн со видеа од сите 6 утакмици каде што судиите се целосно на страната на Аргентинците безразика дали им толерираат фаули и картони, дали се строги кон противниците или пак отворено ги поддржуваат и буткаат .
И дека се ова не се деси само на една утакмица за да личи случајно, затоа цел свет се буни освен секако нашиве филевци и уште некоја изгубена душа со 65 IQ.
Мн лесно веруваш на видеа на интернет за некој што верува во масовната контрола на евреите по медиумите и платформите. Си измоча се што имаш пишано на форумов за евреите.

Да, ги гледавме сите видеата и ти кажавме дека 90% од работите допирна точка немаат со реалноста, пример поништениот гол на Египет каде се гледа дека има газење, фаулот од Меси над Спенс при вториот гол на Аргентина каде дебилите постираат слика од замрзнат кадар демек Меси го гази Спенс, а врсссска нема со газење и да не ти набројувам натака. Ти кажав, единствен сериозен пропуст и судиска грешка во корист на Аргентина е црвениот на Меси против Алжир, картон кој ќе сменеше апсолутно ништо зашо групата секако ќе ја пројдеа, имаа веќе 3 бода во џеб.

Али да, ако сакаш да истераш наратив дека им помагаат судии тогаш лесно е во 2026 да си направиш клипчиња и да си го убедуваш мозокот дека тоа е така.

Од друга страна Рајс им збореше со рака на уста на Аргентинците, не доби црвен, тој од Швајцарија со отворен ѓон му влезе на Енцо мислам и не доби црвен, па не гледам низ интернетот солзи да се ронат како Аргентина е оштетена. Али разбирливо, пола планета е за Меси, пола за Роналдо, па кога овој вториот допре дно мора да работи машинеријата и да се објавуваат секакви глупости.

Не навивав за никого иначе, у глобала отсекогаш сум бил за Бразил ама оваа гарнитура не можам органски да ја поднесам, од тренер па се до играчи и затоа бев лабав на првенствово. Меѓутоа, ради сиот неоправдан хејт према Меси и Аргентина за нив ќе бидам во финалето, секако и ради Лаутаро докторот. Патем, да умре Скалони пак ако го почне од клупа.
Класика пост на @Stefan-kobe. Вака го читам: Да, да... добро, во право си... :kafence: така е... добра обзервација... да... добро, не е пола планета за Роналдо ама ја разбирам поентата... :kafence: Бразил, во ред, аха... океј, добар пост, заслужен лаааааајк.... чекај... кочи Ио! Кој да умре? Зошто некој да умре? Зошто мораш да покакаш ваков рационален, смирен, и некои би рекле, паметен пост? Што те тера да промашиш празен гол во 90-та? :cautious:

Патем, јас сум презадоволен што го почнува Лаутаро од клупа, ќе се врати посвеж, помал ризик од повреди. Господ здравје да му даде на Скалони и еве со тоа ја поништувам клетвата, може да дише слободно човекот, колку што може под апчиња. Мора да е на некои лекарства, нити се радува нити тажи, Нирвана има достигнато братот.

Патем, јас сум презадоволен што го почнува Лаутаро од клупа, ќе се врати посвеж, помал ризик од повреди.

Ова никогаш не сум го разбирал. Ко божем они ораат на 45 степени десет часа дневно без пауза.
Пичка им матер, ја еден ден неам спиено повеќе од 5 часа без да се разбудам последниве шест години со 40 работни часа неделно и две деца без никој да ми ги чува, овие ќе истрчаат по 60 минути, мртви уморни ако се врателе во клубот за 2-3 недели. Ниту деца чуваат, ниту домашни обврски, по десет слуги, базени, масери, оброци по мерка, ладни води, витамини, сите услови ги имаат за да одморат, ќе му ја мислам ја он дали ќе се врател посвеж за припреми со Карслруе каде пак ќе го лади курот.

Back
На врв Bottom