СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    104
Незнам зошто мора да се бира ballon d'or од светското.
Има играчи кои изиграа многу добро сезонава.

Ovaa ke mu e zasluzena, ako osvojat SP. Nema koj drug da zeme, ako osvoi Spanija, mozda Rodri pak.

Огромна непочит кон европскиот клупски фудбал и нивото на квалитет што треба за да се освојат титулите на тоа ниво. Да ти се намочам во глупата америчка лига и идиотите или бивши врвни играчи што се решаваат да го играат тоа. Но бидејќи на Меси добро му го лигават шупчето , а он исто убаво го цица, сосема очекувано доволен критериум да е добро одиграно светско.

Гласав дека Шпанија ќе освои.
Ама сакам тоа да биде Аргентина. Заради Меси, бидејќи нема да има друга шанса, а шпанците се млади, ќе земат следното.

Јас сега гласав за Аргентина.
Сепак имаат нешто Италијанско во нив од потеклото.
Кога веќе ги нема Азурите мојата омилена репрезентација на СП барем нека освојат овие со потеклото.

Шпанија е можеби и најуспешна спортска нација во Европа гледано сите спортови, но не ги многу симпатизирам.
Пред неколку години во студиската емисија на РТС за време на СП 2022 во Катар, актерот Виктор Савиќ кажа дека не ги поднесува Шпанците во ниту еден спорт и дека за него Шпанците играат валкано и премногу тактизираат.
Ретко некој од нивните спортисти да ми е ок.
Рафаел Надал ми беше ок.
На СП 2010 во кошарка репрезентацијата на Шпанија во одредени натпревари тактизираше во групната фаза за да ги избегнат САД до финалето, намерно изгубија одреден натпревар, но во 1/4 финалето налетаа на Милош Теодосиќ и Србија и беа поразени. А во тој натпревар кошаркарите на Шпанија како тешки ѓупци се однесуваа на теренот и правеа ситни зврцки и провоцираа кон кошаркарите на Србија, дно дна.

Пак муабетот за златната топка дали е заслужена или не.
Луѓе, Златната Топла се освојува со ГЛАСАЊЕ и МНОЗИНСТВО кој е критериумот за тоа дали е заслужена или не?

Ако повеќето што гласаат мислат дека некој треба да освои тогаш е заслужена, безразлика дали некој прави драми од тоа.

И јас лани сметав дека Рафиња треба да освои, ама МНОЗИНСТВОТО сметаше дека треба Дембеле и не можам сега да кажам дека му е незаслужена.

Пак муабетот за златната топка дали е заслужена или не.
Луѓе, Златната Топла се освојува со ГЛАСАЊЕ и МНОЗИНСТВО кој е критериумот за тоа дали е заслужена или не?

Ако повеќето што гласаат мислат дека некој треба да освои тогаш е заслужена, безразлика дали некој прави драми од тоа.

И јас лани сметав дека Рафиња треба да освои, ама МНОЗИНСТВОТО сметаше дека треба Дембеле и не можам сега да кажам дека му е незаслужена.
Друже за месец ипол фудбал да добиеш balloon d'or е глупост, само ќе придодадат на глупостите што ги правеа оваа светско.

Нека си гледаат статистика од цела сезона, па кој заслужува нека со добие .

Нема да добие, ќе исчадат 3-0 од Шпанија.

Уште еднаш демонстрираш колку лесно паѓаш на пропаганда и bait видеа наменети за ботови. Језиво е колку алгоритмите на социјалните мрежи денес успешно пласираат контент на перфектниот target audience. Едноставно јасно му е дека ако на тебе Александар 91-ва ти пушти вакво видео, со залепена скандалозна реченица или две ти ќе го изгледаш истото во еден здив, можеби и ќе го свртиш два-три пати во loop, ќе го шернеш на пар луѓе, арно ама една работа нема да напраиш, нема да го уклучиш мозокот и да одвоиш 30 секунди до минута да пробаш сам да сфатиш што е фората. Ова е тажно и за греота.

Едит: само што видов дека и Ска паднал на истиот бејт, нормално дека и он спаѓа у истата таргет група и секако дека и он истото го исркал како попче.

Шпанија и Аргентина беа рангирани како број 1 и број 2 во моментот кога се правеше ждрепката (и се уште се). Според правилата, прво и второрангираната репрезентација не можат да бидат во истата половина од ждребот, за да се овозможи, доколку двете стигнат до крај, да се сретнат во финалето (тоа и се случи на ова првенство).
Истото правило важи и за трето и четврторангираните репрезентации односно Франција и Англија. И тие не можат да бидат во истата половина од ждребот, односно не можат да се сретнат пред финалето.

Апел до модераторите: дотичниов горе, телетабисот Ска и уште неколку други членови ја отруја што ја отруја темава цел месец, може ли барем финалето да се испрати и искоментира без зурла и бијонс муабети?
А што му фали на Ска? Добро е да се видат различни перцепции за светсково.
Автоматски споено мислење:

Woow :eek:
51Bi0oX7sVL.jpg
Имаше и црвка на Марадона, луѓе одеаво таа црква се молеа, запалуваа свеќи, па обреди ритуали све по список. Овој со поглед на јунче пред клање не е некоја сила да му се молат, ама ете...

Мило ми е што ги исфрлиа инцестите, али замислете да беше Русија или Србија на место на Аргентина.
Плус не им е првпат да прават вакви глупости Аргентинците.
Овие што играат фудбал за Англија се инцести или општо цела нација?
Не за друго, чудно ми е Македонец да кажува кои нации биле какви. Спрдање земјата од каде потекнува поп, рок, пост панк, метал, електроника, да не кажам 90% од сите музички правци. има писатели кои се изучуваат пола милениум, британија не е култура туку цивилизација! Првиот (механички) компјутер со програмирање го направил еден таков инцест, а првата комп.програма ќерка му инцестка.
Да започнам да пишувам што све имаат измислено од вакцина против вариола вера во 18.век, преку антибиотици па до денес (клонирање) би бил зачуден! Инернетот еееј интернетот. во Ноември 1990 бил покренат првиот веб-сајт.

И јас мислам дека не треба да бидат казнети играчи од Аргентина. Ним од малечки ги товат со тоа ислас малвинас, еден ден, лелел еден ден :angel:ќе им се најебеме матер. Поминаа 44 години овие уште се спремаатда ги вратат :icon_mrgr:

Последно уредено:
А што му фали на Ска? Добро е да се видат различни перцепции за светсково.

Имаше и црвка на Марадона, луѓе одеаво таа црква се молеа, запалуваа свеќи, па обреди ритуали све по список. Овој со поглед на јунче пред клање не е некоја сила да му се молат, ама ете...

Овие што играат фудбал за Англија се инцести или општо цела нација?
Не за друго, чудно ми е Македонец да кажува кои нации биле какви. Спрдање земјата од каде потекнува поп, рок, пост панк, метал, електроника, да не кажам 90% од сите музички правци. има писатели кои се изучуваат пола милениум, британија не е култура туку цивилизација! Првиот (механички) компјутер со програмирање го направил еден таков инцест, а првата комп.програма ќерка му инцестка.
Да започнам да пишувам што све имаат измислено од вакцина против вариола вера во 18.век, преку антибиотици па до денес (клонирање) би бил зачуден!

И јас мислам дека не треба да бидат казнети играчи од Аргентина. Ним од малечки ги товат со тоа ислас малвинас, еден ден, лелел еден ден :angel:ќе им се најебеме матер. Поминаа 44 години овие уште се спремаатда ги вратат :icon_mrgr:
Цела нација. :gjavol:

FUCK FOOTBALL !

Se zatvori pichkata Germanska celo vtoro poluvreme protiv Aktuelniot Svetski sampion.... pa ja da sedev napushen so 5 dzointa u ruka kje izmenadzirav podobro i pobeda kje donesevme be.
AHHH PICKO EDNA GERMANSKA, MAMICATA DA TI JA EBAM JA TVOJA!

Ne e mozno ova ej. Uste ne mi se veruva. Igracot so dade gol, go vadi i stava bek. Na krajot od mecot imase 5-6 beka u odbrana.

OVOJ NORMALEN E?

A tolku bev HYPE-nat, mislev deka konecno ke somelat sve po patot. Osekjav nekako deka Engleska bese pecena za trofej, ama kopilevo plashlivo shugavo mi go rasipa cel vikend. Ne znam za koj da navivam u finale. Aj za Messi bolje, nego ona cigancheno od Barcelona.

Kako i da e. Totalno odi porazov na smetka na Tomas Tuchel. Da sum precednik u Angliska Federacija instantno jadese otkaz, ushte vecerta. Lelelelele ne mi se veruva, imaa 0-1 do 85ta min. Ahhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!! Mamicata da vi ja ebam na site tuka!

НЕ ГЛЕДАМО ФУДБАЛ

Twister:

Еј Миќо куде су овија? (брат у ТВ Нову)
епа дојди с`с мене и ке идемо у подрум
с`с страсни навивачи не се седи у исту собу
и плус ке треба за фудбал лагери да дробу
А фудбала не гледам, ич не ме интересира
некако ми досадно како да му фали адреналин
па да седиш и да буљиш сат ипол у зелен екран
тој више смируе него да те тера да навиваш брат
А викав не сам мушко ако не гледам братче
а кд изгуби симпа екипа они како жене плачев
свак си има свој тим, осеќав се како да е њин
па кд се деси пораз удара ги у главу како дим
А овија наши браќа страсни каталонци
кд игра Барса, од викање у уши ѕвонив ѕвонци
стра да те фати, али некад отиду ради софру
смеју ги се, пију ракију и chill-ам си на софу

Луд Миќо:

Не гледам фудбал само понекад прату
ако нема ништо друго, т`г утакмицу гу врату
и ретко да се деси некое лишче да уплату
док некој у кладионицу оставља целу плату
неможу да ги свату, толко се палив
што и живот би га дале, за некој тим да иде даље
даде гол некој тамо што за тој зима миљони
а овија се радуев како да су га дале они
муда балони по цел д`н муабет
препуцуев се без везе кој е најбољи на свет
кој е бија шампион 100 пут, а кој за тој сануе
кој куде ке игра и кој кога купуе
ма не ми чуе, ич не се замарам
немам ништо против фудбал само нејќу да се карам
и расправљам за некои што сат ипол трчив
кд заврши публика се коља, а они курац прчив
Ооооо те испишаа ли бе наркоманчино? Ајде барем у финале заедно ќе навиваме за Меси.

Ја вечно навивам за Шкотска (за протестантската линија - Ренџерс и Данди Јунајтед). Али пошто Шкотска, низ деценииве знае да не помине група, или воопшто да не се пласира, а ја навивам за унионистички екипи, од другите увек сум навивал за Англија и ОК-репрезентациите.

Но, у задњи десет-дваес години поради икс причини не можам никако да навивам за Англија. Штавише задња репрезентација ми е на листа за навивање (како и Франција).

У полуфиналево навивав Англија и Франција да испаднат. Ми се оствари.
Сега ми е свеедно кој ќе победи у недела.

Луѓе може да јадат гомна за мечот за трето место, ама мене секогаш ми бил интересен. Особено ова вечер очекувам да биде топ натпревар, можеби и ќе има влијание за Златната Топка.

Според мене, изборот би бил Дембеле (најдобар на шампионот во ЛШ и втор/трет најдобар на полуфиналист на СП) или Кејн (најдобар на полуфиналист во ЛШ и полуфиналист на СП). Меси е секако опција ако освои СП, бидејќи реално имаше одличен перформанс, па носење на екипа на плеќи до титула е секогаш доволно за Златна Топка, макар и ако во сезоната си имал одлични партии во селска лига. И мислам тоа би било тоа. Олисе е тука опција секако.
Ако Шпанија освои некако нема некој што отскокнува, станува збор за тимска игра. Највеорјатно Фабиан Руиз би завршил високо на листата, ама не верувам дека би имал некаква реалистична шанса.

Луѓе може да јадат гомна за мечот за трето место, ама мене секогаш ми бил интересен. Особено ова вечер очекувам да биде топ натпревар, можеби и ќе има влијание за Златната Топка.

Според мене, изборот би бил Дембеле (најдобар на шампионот во ЛШ и втор/трет најдобар на полуфиналист на СП) или Кејн (најдобар на полуфиналист во ЛШ и полуфиналист на СП). Меси е секако опција ако освои СП, бидејќи реално имаше одличен перформанс, па носење на екипа на плеќи до титула е секогаш доволно за Златна Топка, макар и ако во сезоната си имал одлични партии во селска лига. И мислам тоа би било тоа. Олисе е тука опција секако.
Ако Шпанија освои некако нема некој што отскокнува, станува збор за тимска игра. Највеорјатно Фабиан Руиз би завршил високо на листата, ама не верувам дека би имал некаква реалистична шанса.
За другото се согласувам, но мислам дека златна топка ќе иде кај играч од финалистите. Или Меси или Родри.

За другото се согласувам, но мислам дека златна топка ќе иде кај играч од финалистите. Или Меси или Родри.
Не верувам Родри. Добар играч, битен, ама мислам дека за оваа награда се гледа и екипен успех. Без титула во ЛШ/ПЛ, со пропуштени утакмици поради повреда, и фактот што не е така експлозивен за гледање за просечен гледач ме тера да мислам дека нема шанса. Башка Реал ќе се бунат ако освои пак :D Да беше успехот на Шпанија во голема мерка поради него.. можеби, ама делуваат како добро подмачкана машина секако, така да мислам поголема шанса имаат другиве што ги набројав.

Back
На врв Bottom