- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 25.504
- Поени од реакции
- 43.389
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го има на претходната страна.![]()
1,1 илј. прегледи · 394 реакции | Mak Sport on Reels
www.facebook.com
Се знае што е следно за Лина?
Прво РимСе знае што е следно за Лина?

Кога тенисер ќе освои Вимблдон најмалце му требаат 2.000 евра од Борко Ристовски. Се помагаат и финансираат таленти и академии за да стигнат на ниво да можат да се надеваат да освојат таков турнир.drzavata treba da finansira uspesni sportisti sto za mene znaci sampioni. sekoja cest za lina ama na 31 god ona samo se kvalifikuva na eden od 4te najgolemi svetski teniski turniri. koga ke go osvoi moze da diskutirame za poveke. ova sega si e nejzin licen uspeh i mislam dobi dovolno poddrska. ona malce sredstva sto drzavata gi izdvojuva za tenis treba da idat na infrastruktura.
Кога тенисер ќе освои Вимблдон најмалце му требаат 2.000 евра од Борко Ристовски. Се помагаат и финансираат таленти и академии за да стигнат на ниво да можат да се надеваат да освојат таков турнир.
Нема врска рејтингот со подлогата. За сите турнири е исто правилото, без оглед на подлогата - највисоко рангираните од пријавените, учествуваат на турнирот. Исклучок се тие со protected rating (што имале повреда претходно) и wild картите.Но не знам дали ранкинг позицијата број 208 и дозволува на Лина Ѓорческа да учествува во квалификациите за турнирот во Атина и на другите турнири кои следниов период ќе се играат на тврдата подлога.
Можеби рејтингот на ВТА листата ги принудува да играат турнири на земјена подлога со надеж да освојат поени за рејтинг листата.
Нема врска рејтингот со подлогата. За сите турнири е исто правилото, без оглед на подлогата - највисоко рангираните од пријавените, учествуваат на турнирот. Исклучок се тие со protected rating (што имале повреда претходно) и wild картите.
Зависи колкумина други повисоко рангирани од нејзе се пријавиле.Зборот ми беше дали конкретно за ВТА турнирот на тврда подлога во Атина е пречка да учествува Лина Ѓорческа со оглед на 208 позиција на ВТА листата?
Дали ако се пријавила за настап во квалификациите на турнирот во Атина дали би и дозволиле да учествува во квалификациите?
Ова од аспект на рејтингот на листата.