Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Али како? Дури и идеолошки, со сите глупости што ДЕИ ги носи во политичка реторика, која е поврзаноста меѓу ДЕИ и анти-христијанство? ДЕИ во контекст на САД е: почит кон другиот и фер третман кон луѓе што историски биле дискриминирани, да бидат вклучени во работното место/општеството (пошто имаат историја со социјална сегрегација, дискриминација, робовладетелство и тн). Дури и како идеологија ДЕИ како е анти-христијанска не капирам?
Секако дека е почит кон другиот, доколку другиот не е бел, доколку другиот не е стрејт, или христијанин....
Си чул на пример за "Day of Absence/Day of Presence"?
Зошто на пример, Џорџ Флојд има мурали и споменици, а единствениот мурал на Ирина го тргнаа?

Примери, милион.

Абе ќе ти извадам цитати и за ИСИС од нивните писанија и за национал-социјализмот и за маоизмот. Све се тоа супер-дупер идеологии.

Фала богу дека ќе пишеш оти не капираш, ти пиша дека инклузијата е супер за бизнисот, после тоа што сакаш можеш да пишеш. Секој може што сака да пише. Ене го оној цела тема има за тоа дека земјата е рамна.

Босанците се супериорни во споредба со Кинезите.

Во што поточно Босанците се супериорни споредени со Кинезите? Точно е дека Кинезите јадат кучешко (што напросто ми е одвратно...) но еве да ја трнеме таа нивна „кујна„, што им останува на Босанците како предност?...

Се надевам не е само до ќебапите (без кучешко месо)?...

Споредуваш општи особини или нечии лични/личносни особини од припадници од тие два народи?

Отиде во Кина да го стегне обрачот.

Сигурно го стегал... Обрачот.
Во меѓувреме нивните медиуми (и Трамп, политичарите) како и вообичаено ражуваат различни верзии од тоа што навистина било разговарано.

HIOpLlRX0AA4qiF

Секако дека е почит кон другиот, доколку другиот не е бел, доколку другиот не е стрејт, или христијанин....
Си чул на пример за "Day of Absence/Day of Presence"?
Зошто на пример, Џорџ Флојд има мурали и споменици, а единствениот мурал на Ирина го тргнаа?

Примери, милион.

Абе ќе ти извадам цитати и за ИСИС од нивните писанија и за национал-социјализмот и за маоизмот. Све се тоа супер-дупер идеологии.

Фала богу дека ќе пишеш оти не капираш, ти пиша дека инклузијата е супер за бизнисот, после тоа што сакаш можеш да пишеш. Секој може што сака да пише. Ене го оној цела тема има за тоа дека земјата е рамна.
Еве каде се слагаме: постојат глупости со ДЕИ, хиперсензитивни цмиздрења, глумење моралност преку сигнализирање грижа за репресирани малцинства, и ова горе што си го пишал за Day of Absence е добар пример (за тие што незнаат мала група на студенти барала од својот факултет пред 5-10 години белците да не доаѓаат на кампус еден ден), замајување народ со глупости. Ова постои и е глупост.

Еве каде не се слагаме: По мене, негативните страни се далеку помали и поретки од позитивите што ДЕИ ги носи, а и често што е опишано во десничарска реторика како ДЕИ е карикатура. ДЕИ во пракса не исклучува белци или христијани, тоа едноставно би било против идејата на ДЕИ. Овие глупости од погоре што си ги пишал се идиотштини што некои луѓе во име на ДЕИ ги прават али не се неговата суштина. Со други зборови, ако ККК палат крстови и палат куќи на црнци во своите населби, тоа не значи дека христијаните мразат црнци или христијанството е криво за овие постапки (со други зборови ако во име на религија, неколку будали прават нешто што е спротивно на истата, не е религијата крива за истото, така и со ДЕИ).

По мое искуство со ДЕИ, не е толку релевантно во работен простор, али по дефиниција (еднакви услови, еднаков пристап, меритократија) е генерално позитивно на работа за бизнис. Не е ДЕИ да вработиш некој само зошто е геј или да не вработиш некој пошто е христијанин (тоа во фирмите ја кај што сум работел го немало), туку идејата е дека: ако некој додава вредност на фирмата (прави пари) треба да движи напред без разлика кој е/каков е. Во предходната фирма имавме ДЕИ политики, се славеше Божиќ и за католици во Декември (како тим) и со православни во Јануари, и Бајрам. Никој не бил исклучен ради религија или пошто не бил геј.

Yep, Иранскава експедиција ќе нe чини, останува да видиме колкав ќар ќе извадиме од неа.

Вие? Вие ништо ќар. А Трамповци веќе секојдневно трејдаат во “ваше име” и калапат џебот. Добро, можда за ќар ќе ви биде презентирано дека сега може мирно да спиете откако Иран и дефинитивно немал да ве гаѓа сл нуклеарка.

Од такви како него се иселивме за жал.
Така се тешите ;)

Ќе ти искочи Таксист од негде, не се заебавај со демократите
Не сум демократ како вие ... сметате дека е демократски да се сере без повод.

што им останува на Босанците како предност?...
Па зависи
Ако се работи за главати завртањ тип Босанац Б1, тогаш има големи предности,
...на пример ако случајно падне од 5 кат на глаа станува и како ништо да не се случило. ;)

Во што поточно Босанците се супериорни споредени со Кинезите? Точно е дека Кинезите јадат кучешко (што напросто ми е одвратно...) но еве да ја трнеме таа нивна „кујна„, што им останува на Босанците како предност?...

Се надевам не е само до ќебапите (без кучешко месо)?...

Споредуваш општи особини или нечии лични/личносни особини од припадници од тие два народи?
Чевапи без кучешко месо.
Вие? Вие ништо ќар. А Трамповци веќе секојдневно трејдаат во “ваше име” и калапат џебот. Добро, можда за ќар ќе ви биде презентирано дека сега може мирно да спиете откако Иран и дефинитивно немал да ве гаѓа сл нуклеарка.
Јас имам скалапено доста од сите тие што плачат и им веруваат дека Трамп е кловн.
Фер, и ја имав вака рак на укус, али после донгбејска и сичуанска (доста љута) кујна, одма ми помина. Ако идеш во Њу Јорк, можеш да налеташ, топло препорачувам.
Имав еден колега Филипинец со кој имам одено многу пати во Chinatown во Manhattan. Батето точно знаеше каде можеш да најдеш и куче и мајмун за јадење. Зборувам за делот под Bowery St, не за туристичкиот Chinatown. Ова беше пред 2018та законот.

@датум , гледаш со какви личности си имаме работа? Јас се извинив за ad hominem-от, а од спротивната страна, штама.

Кога напаѓаш цела нација со ефтини стереотипи (како тој со кучињата), ти не правиш дебата, туку покажуваш ксенофобија.
Доста ајде цела пандемија испадна од што јадат супи со лилјаци.
Значи фрикови се кога станува збор за кинеска кујна и општо тој крај на азија, ние знаеме само 10 проценти од нивната кујна, нудли и кисело слатко пилешко.

МИГА (МАГА де) почнале силно да работат на „решавање на проблемите“ во државата. :unsure:

Доста ајде цела пандемија испадна од што јадат супи со лилјаци.
Значи фрикови се кога станува збор за кинеска кујна и општо тој крај на азија, ние знаеме само 10 проценти од нивната кујна, нудли и кисело слатко пилешко.
Таа снимка со супата беше снимена од Палау во 2016 а не од Вухан.

За вториов дел. Веројатно за себе говориш.

Таа снимка со супата беше снимена од Палау во 2016 а не од Вухан.
За јадење свашта - они јадат свашта... Со милениуми го прават тоа. Ама сега најде вирус од лилјак да скока домаќини?

Да, да теории на заговори... Само јбг, ми снемува. Поевеќето „теории“ станаа дефакто заговори.
Автоматски споено мислење:

Па не се нивни. Они од Русија си купуваат.
Ама еуропските им зборуваа дека се „во ист чамец“ и сѐ тоа.

Кинескиот претседател се согласува со условите за победа врз Иран. Хормуз слободен и Иран без нуклеарки.

“President Xi also made clear China’s opposition to the militarization of the Strait and any effort to charge a toll for its use, and he expressed interest in purchasing more American oil to reduce China’s dependence on the Strait in the future”

Back
На врв Bottom