Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
На што реплицираш, гледаш бе батка?

Фасцинантно ми е како некои членови на форумов си создаваат сопствена слика во глава што нема врска со реалноста, па после коментираат на тоа што си го замислиле, а не на тоа што всушност е напишано во постот.

Си постирал американска родољубива песна со која очигледно се поистоветуваш. Ме заинтересира што од текстот и спотот толку те допре како идеен американец..

Си постирал американска родољубива песна со која очигледно се поистоветуваш. Ме заинтересира што од текстот и спотот толку те допре како идеен американец..
Сликата што ја прикачи Ска е споредба на осветлувањето на Белата куќа за време на Бајден и Трамп. Репликата на таа слика беше дека осветлувањето под Трамп личи на француското знаме, со инсинуација дека Трамп е глуп.

Песната што ја постирав е пример дека САД често се нарекуваат “Red, White and Blue” и дека осветлувањето на Белата куќа има американска симболика, а не француска.
Автоматски споено мислење:

Мојата слика за преговорите во Кина ја замислувам вака.

Прегледај го приврзокот 477630
Требаше да седнат кај Босанци на скара. Со овие кинески стапчиња никогаш не знаеш, може да има мачка, куче или некое слично животно.

Најсмешни се тие што отишле преку океанот и одеднаш мислат дека се над сите. Еве пример со предрасудиве за кинезите и кучињата, стари колку бруклинскиот мост.Вака само покажуваат дека колку и да си ја преминал границата, менталитетот ти останал заглавен во најдлабоката провинција.

Најсмешни се тие што отишле преку океанот и одеднаш мислат дека се над сите. Еве пример со предрасудиве за кинезите и кучињата, стари колку бруклинскиот мост.Вака само покажуваат дека колку и да си ја преминал границата, менталитетот ти останал заглавен во најдлабоката провинција.
Истото важи и за тебе. Имаш зацртано нешто во глава и си убеден дека е вистина.

Ова пропаганда е? https://en.wikipedia.org/wiki/Dog_Meat_Festival

Истото важи и за тебе. Имаш зацртано нешто во глава и си убеден дека е вистина.

Ова пропаганда е? https://en.wikipedia.org/wiki/Dog_Meat_Festival
Не е пропаганда, реалност е дека такви нешта постојат во изолирани делови на светот. Но, пропаганда е твојот обид да го претставиш тоа како секојдневие во секој кинески ресторан. Уз тоа некоја супериорност да се изиграва.
Трагично е што си го поминал океанот, а си останал со истиот ограничен поглед на светот.

И ова ти е кажано од повеќе членови на форумот. Јас само дел од нив.

Ти го разбирам јас тоа твоето: „Јас сум подобар од нив (и од тебе), бидејќи јас знам нешто што вие не знаете“.
Автоматски споено мислење:

Јузе мисли дека е реднек :popce:
Мислиш дека мисли нешто со сопствена глава?

Не е пропаганда, реалност е дека такви нешта постојат во изолирани делови на светот. Но, пропаганда е твојот обид да го претставиш тоа како секојдневие во секој кинески ресторан. Уз тоа некоја супериорност да се изиграва.
Трагично е што си го поминал океанот, а си останал со истиот ограничен поглед на светот.
Босанците се супериорни во споредба со Кинезите.
Ти го разбирам јас тоа твоето: „Јас сум подобар од нив (и од тебе), бидејќи јас знам нешто што вие не знаете“.
Не разбираш ништо. Да разбираше, ќе водеше дискусија. Ама тоа е океј, си живееш во свој свет, а тука глумиш интелектуализам.
Мислиш дека мисли нешто со сопствена глава?
Освен ад хоминем напади, не сте способни за нормална дискусија, ни ти, ни целата таа култистичка група.

Дончо оди на гурбет со добра воља:

Xi Jinping’s team and President Trump’s advance team have reached an agreement to allow Jimmy Lai to leave prison on medical parole. The condition is that Xi Jinping demands the return of Eilleen Wang to China.Eilleen Wang has already resigned from her positions as Mayor and City Council member of Arcadia, California, and has agreed to plead guilty in federal court to the felony charge of acting as an “illegal agent of the Chinese Communist Party.”The above information was disclosed by Canadian writer and my trusted friend Sheng Xue
@ShengXue_ca
. Sheng Xue also asked: Why would Xi Jinping pay such a high price to get Eilleen Wang back? Her main role has been long-term infiltration, co-opting, and bribing of American politicians, especially high-level Democrats in California…Below is the show I made 15 months ago exposing Eileen Wang's deep connections with the CCP. The second photo was what I used in the show, showing this:Only one month after CCP agent Yaoning Mike Sun was named the executive chairman of the American Southwest Chamber of Commerce, the commerce opened a branch in Wuhan, China!!! This is a photo in a report about this event by Chinese media, Eileen Wang received an interview and gave a speech at the opening ceremony on April 7, 2019. Standing behind her is her campaign manager and finance manager, her fiancé and CCP agent Yaoning Mike Sun.

Ронка, имаш ли некоја блокада во мозокот?

За да го блокираш мозокот прво треба да го имаш :tapp:

Интересно е кој ликови тука кобајаги држат лекции за отворено размислување и стереотипи а во суштина самите тие се неспособни да процесираат информација различна од тоа што тие сметаат т.е им е намeтнато за универзална вистина и живеат во црно-бел свет. Да нема цензура на интернетот во Русија тоа што тие го читаат по слободна воља не би го читале 70% од русите.

За да го блокираш мозокот прво треба да го имаш :tapp:
Во право си тука.
Интересно е кој ликови тука кобајаги држат лекции за отворено размислување и стереотипи а во суштина самите тие се неспособни да процесираат информација различна од тоа што тие сметаат т.е им е намeтнато за универзална вистина и живеат во црно-бел свет. Да нема цензура на интернетот во Русија тоа што тие го читаат по слободна воља не би го читале 70% од русите.
Знам, треба да прекинам да дискутирам со ботови.

Во право си тука.
Знам, треба да прекинам да дискутирам со ботови.

Цел ден слушаш кантри сигурно, како прав реднек. У друга рака Џек држиш, и далинското Трамп што рекол.

Босанците се супериорни во споредба со Кинезите.
Не разбираш ништо. Да разбираше, ќе водеше дискусија. Ама тоа е океј, си живееш во свој свет, а тука глумиш интелектуализам.
Освен ад хоминем напади, не сте способни за нормална дискусија, ни ти, ни целата таа култистичка група.

Смешно е ти да зборуваш за нормална дискусија и ад хоминем, а твојот прв аргумент беше дека Кинезите јадат мачки и кучиња. Тоа не е дискусија, тоа е некултура.

Back
На врв Bottom