Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Смешно е ти да зборуваш за нормална дискусија и ад хоминем, а твојот прв аргумент беше дека Кинезите јадат мачки и кучиња. Тоа не е дискусија, тоа е некултура.
Ако не знаеш што значи ад хоминем, отвори Гугл, не се срами тука пред сите.

Кина има фестивал за кучешко месо. Не е некаква тајна собиранка, не е црн пазар, туку буквално организиран фестивал. Тоа не е ад хоминем, туку факт.
Ти знаеш ама никако да прекинеш. Дури јас и со некој трет правев муабет @курајбер.
Курајбер е Ајнштајн споредбено со тебе. Барем со него може да се води дискусија.

Лепач на плакати треба да има мозок за да има блокада. Од такви како него се иселивме за жал.

Не мора да се враќаш. Остани си таму под кирија.

Ако не знаеш што значи ад хоминем, отвори Гугл, не се срами тука пред сите.

Кина има фестивал за кучешко месо. Не е некаква тајна собиранка, не е црн пазар, туку буквално организиран фестивал. Тоа не е ад хоминем, туку факт.
Курајбер е Ајнштајн споредбено со тебе. Барем со него може да се води дискусија.

Не е пропаганда, реалност е дека такви нешта постојат во изолирани делови на светот. Но, пропаганда е твојот обид да го претставиш тоа како секојдневие во секој кинески ресторан. Уз тоа некоја супериорност да се изиграва.
Трагично е што си го поминал океанот, а си останал со истиот ограничен поглед на светот.

И ова ти е кажано од повеќе членови на форумот. Јас само дел од нив.

Ти го разбирам јас тоа твоето: „Јас сум подобар од нив (и од тебе), бидејќи јас знам нешто што вие не знаете“.
Автоматски споено мислење:

Мислиш дека мисли нешто со сопствена глава?
Да се согласувам курајбер е господин чоек за тебе. Со тебе неможе да се тера дискусија бидејќи е вртење во круг.
Ова за адхоемни, жити се немој. Обично цмиздење за да се оправда сопствен примитивизам.

Да се согласувам курајбер е господин чоек за тебе. Со тебе неможе да се тера дискусија бидејќи е вртење во круг.
Ајнштајн е тој за тебе.
Ова за адхоемни, жити се немој. Обично цмиздење за да се оправда сопствен примитивизам.
Шимпанзо е на повисоко еволутивно ниво од тебе. Ти давам пример за ад-хоминем бидејќи очигледно не го разбираш поимот. Кина не е човек, па не можеш да направиш ад-хоминем кон цела држава. Следен пат не користи зборови што не знаеш што значат.

Ајнштајн е тој за тебе.
Шимпанзо е на повисоко еволутивно ниво од тебе. Ти давам пример за ад-хоминем бидејќи очигледно не го разбираш поимот. Кина не е човек, па не можеш да направиш ад-хоминем кон цела држава. Следен пат не користи зборови што не знаеш што значат.
Кога напаѓаш цела нација со ефтини стереотипи (како тој со кучињата), ти не правиш дебата, туку покажуваш ксенофобија. Тоа што не е човек не значи дека твојот аргумент не е логичка дупка. Кога некој ќе ти каже дека имаш предрасуди, тоа е напад на твојот аргумент и твоето (не)знаење. Гледам дека поимот ад хоминем ти стана омиленото засолниште кога не знаеш што да одговориш на фактите. Да те потсетам: да му кажеш на некој дека не размислува со своја глава кога користи ефтини стереотипи е оценка на неговиот начин на аргументација а не напад на твојата личност.

Еве ако се фаќаме за тој еден фестивал. Дали според твојата логика сите Американци се масовни убијци со автомати затоа што секоја недела имате пукање? Тоа е факт, нели? Не е тајна собиранка, на вести го има. Или твојата логика работи само кога треба да се деградира Кина?

Републиканците си пукаат во здрава нога и во Алабама и во Луизијана. Не знам зошто глумат политичка коректност кога можат да ја збришат мапата и долг период да имаат дополнителни двајца претставници во Претставничкиот дом. Никој не може да им ја разбере политичката стратегија.

Трамп не требаше да го нападне Иран. Тоа му беше едно од најголемите политички успеси во првиот политички мандат- не започна ниту една војна. Сега само си дава рокови кои ги пролонгира. Митот за опресијата на реживот кој го продава на народот не помина најмногу поради Израел кој ги пресликува нивните политики, само не против сопственото население (иако имаат мерки на присилно одземање на имот, раселување и рестрикции), туку кон оние околу нив на кои не покажаа ни грам милост.

Кога напаѓаш цела нација со ефтини стереотипи (како тој со кучињата), ти не правиш дебата, туку покажуваш ксенофобија. Тоа што не е човек не значи дека твојот аргумент не е логичка дупка. Кога некој ќе ти каже дека имаш предрасуди, тоа е напад на твојот аргумент и твоето (не)знаење. Гледам дека поимот ад хоминем ти стана омиленото засолниште кога не знаеш што да одговориш на фактите. Да те потсетам: да му кажеш на некој дека не размислува со своја глава кога користи ефтини стереотипи е оценка на неговиот начин на аргументација а не напад на твојата личност.

Еве ако се фаќаме за тој еден фестивал. Дали според твојата логика сите Американци се масовни убијци со автомати затоа што секоја недела имате пукање? Тоа е факт, нели? Не е тајна собиранка, на вести го има. Или твојата логика работи само кога треба да се деградира Кина?
Неговото гледиште е моќ без граници!
Он сам си кажа на различни начини дека геополитичките интереси на Јенките се над правниот поредок и тоа и го застапува
Не знам зошто му се чудите и очекувате на исто рамниште да бидат дискусиите

Он барем не се крие како маскираните либерали на форумов, глумци или добри вили загрижени за општеството

Имаат фестивал за јадење кучешко месо, исто како што во Прилеп има Пивофест. Ако кажам мајтап за Пивофестот во Прилеп, дали тоа автоматски значи дека сум ксенофобичен кон прилепчани?

Ти ја корегирав сликата, си заборавил Кина да ја пишиш.
1778704587598.png
Фестивал значи прослава на нешто. Американците не организираат фестивали за славење school shooters.

И Кина заслужува критика, исто како Русија, САД и секоја друга држава на светов кога прави нешто што не чини. Разликата е што ако кажеш нешто против САД и јас го сметам за точно, ќе се согласам со тебе. Тоа е здрава дискусија, а не слепа одбрана на некоја држава.

Имаат фестивал за јадење кучешко месо, исто како што во Прилеп има Пивофест. Ако кажам мајтап за Пивофестот во Прилеп, дали тоа автоматски значи дека сум ксенофобичен кон прилепчани?

Ти ја корегирав сликата, си заборавил Кина да ја пишиш.
Прегледај го приврзокот 477636

Фестивал значи прослава на нешто. Американците не организираат фестивали за славење school shooters.

И Кина заслужува критика, исто како Русија, САД и секоја друга држава на светов кога прави нешто што не чини. Разликата е што ако кажеш нешто против САД и јас го сметам за точно, ќе се согласам со тебе. Тоа е здрава дискусија, а не слепа одбрана на некоја држава.

Гледам дека почна да ја пеглаш реториката и да глумиш објективност, ама споредбите ти се се уште на ниво на основно училиште.

Ако кажеш дека во Прилеп се пие пиво, тоа е факт. Но, ако кажеш: “Никогаш не знаеш што има во прилепските скари, може да има мачка или куче”, тоа не е мајтап, туку е ширење на ефтина предрасуда за да деградираш некого. Има разлика меѓу критикување на настан и лепење етикети на цела култура за хигиената на нивната храна. Ти го направи второто. Патем еве за Босанците не напиша дека може Халал да ти бидат ќебапите.

Во Кина постојат илјадници фестивали за чај, за змејови, за есента.. Ти се фати за еден периферен настан во еден град за да ја генерализираш кујната на 1.4 милијарди луѓе. Тоа е исто како јас да кажам дека американската кујна е “фестивал на измачување животни” затоа што имаат натпревари во јадење 70 хотдози за 10 минути додека луѓе во светот гладуваат.

Интересно како брзо заборави дека ме нарекуваше шимпанзо пред само еден пост а сега одеднаш повикуваш на “здрава дискусија” без ад-хоминем?
Тоа се вика лицемерство.

Праноја ова веќе со сликиве и аватариве. Ми во потписот ми пишува тоа што тебе ти треба :facepalm:

Back
На врв Bottom