Случај: Велосипедист на Водно vs планинар + феномен мемиња со кумата

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување

На чива страна сте во случајот?

• Вкупно гласачи
    162
Сите што го браните " детево " заради претрпен страв и што ти ја знам таму глупости па уште и лекарско да вадел да тужи, па "не се сите исти" релативизации
Ti prijatelju ce da mi platis za pretrpljeni stah i za manju zivotnu sposobnost :pos:
Автоматски споено мислење:

Копиленцето не само што не го научил тоа, туку вика, го цитирам: „што ќе ми направат, за кур ќе ми се фатат“.
Злате изгледај го видето ќе видиш дека мајка му вика дека планинарот бил мрдат. Од таму му доаѓа сила на детето ама до поголемата беља.

Последно уредено:
Сама си даде личен пример "jas ako napravam vaka" и јас ти одговорив на личниот пример што треба да те снајде ако направиш така. :icon_mrgr:
Не реков ако направам така, туку ако ме застани рандом лик во планина дека ќе се исплашам.

Злате изгледај го видето ќе видиш дека мајка му вика дека планинарот бил мрдат. Од таму му доаѓа сила на детето ама до поголемата беља.
Го гледав, знам. Татко му е тоа. Затоа се случуваат вакви глупости со малолетниците во државава.

Дечково се извинувал што на копиленцето му одржал лекција ? :eek: :pos:
Дечково не треба да се извини додека копиленцето не научи дека на пешачка патека нема што да бара со точак и да се извини што возел и да вети дека нема да му се повтори. Додека не го направи тоа секој пат кога на водно пак ќе иде со точак секој треба да го тресе вака да му смрзне говното.
Ја на дечково ќе му замерам што у денешново време на камери и милијарда технологии за снимање, лоцирање ... не му ја откорнал камерата од кацига пред да му одржи лекција за да сега не го прават подвижна реклама и меме сензација.
Да. Јебига, на еден од најгледаните подкасти беше, а и самиот знаеш колку беше поделена јавноста околу дешавката која стана вирална, едни го оправдуваа други го осудуваа за вербалниот напад према детето па мораше да се огради и да се извини.

Али џабе е се, гледаш дека кај детево нема фајде од реакцијата па макар и два шамари му акнал, тоа и натаму мисли дека е исправно да изиграва циркузант по козјите патеки. Нема спас за нас како народ, треба една атомска и ресет од пепел да се направи, по можност Норвежани да се населат.

Јас само ова ќе го додадам:
Интересно ќе беше да се види ако имаше случај со фатални последици каде копиљ прегазил рандом планинар.
Тогаш ќе се правеше кочанско сценарио, ќе се палеа свеќи, цмиздреше како копиљот бил несовесен возач, како младинава подивела, ствараме масовни убијци.... Сево ова од двете страни, оние кои го оправдуваат возењето, и оние другите.

Не реков ако направам така, туку ако ме застани рандом лик во планина дека ќе се исплашам.
Рандом лик во планина нема да те застани и да ти се развика освен ако не си дебил со точак што вози на пешачки патеки.
На мене ако налеташ во таква ситуација не што нема да ти се развикам има да те шутнам у провалиите до патеките. :icon_mrgr:

Рандом лик во планина нема да те застани и да ти се развика освен ако не си дебил со точак што вози на пешачки патеки.
На мене ако налеташ во таква ситуација не што нема да ти се развикам има да те шутнам у провалиите до патеките. :icon_mrgr:
Важи Чак Норис, само кажи ми термин кога да знам да поминам.

Важи Чак Норис, само кажи ми термин кога да знам да поминам.
Глеј наоружана да идеш да не биде после плачки во ДК : Na Vodno se pustiv so tocak i eden seljak me ispcu i sakase da me tepa. Eve sega sum rastrevozena, pijam voda so seker da se smiram, ke vadam lekarsko i ke go tuzam. Valja e ovoj Ska so se prai Cak Noris.

Глеј наоружана да идеш да не биде после плачки во ДК : Na Vodno se pustiv so tocak i eden seljak me ispcu i sakase da me tepa. Eve sega sum rastrevozena, pijam voda so seker da se smiram, ke vadam lekarsko i ke go tuzam. Valja e ovoj Ska so se prai Cak Noris.
Олабави се ајде, не се нервирај. Ќе дојдам со пиво место со лекарско. Ќе ти оставам пивото и ќе си заминам. А ти дежурај колку сакаш.

Олабави се ајде, не се нервирај. Ќе дојдам со пиво место со лекарско. Ќе ти оставам пивото и ќе си заминам. А ти дежурај колку сакаш.
Олабавен сум. Само чудно ми е вака кога релативизираш и тераш муабети Леон мамичка.

Олабавен сум. Само чудно ми е вака кога релативизираш и тераш муабети Леон мамичка.
Не си олабавен, три дена ме гњавиш. Испиј си го пивото и уживај во природата.

Најбитна работа во државата овај месец, кумата та кумата преку куро со кумата да му ја ебам кумата, неспособни залижани педерчиња така речи менаџерчиња тераат маркетинг со глуп хумор и евтини аи слики, истото 1000 пати се сврти кумата е тука не паркирај, кумата се стрижи тука не влегвај, кумата тука си ја бричи не тропај да ви ја ебам пичката неспособна.

Најбитна работа во државата овај месец, кумата та кумата преку куро со кумата да му ја ебам кумата, неспособни залижани педерчиња така речи менаџерчиња тераат маркетинг со глуп хумор и евтини аи слики, истото 1000 пати се сврти кумата е тука не паркирај, кумата се стрижи тука не влегвај, кумата тука си ја бричи не тропај да ви ја ебам пичката неспособна.
Не е лесно да се биде трет у Европа по економија.. и да ти се враќаат луѓето од Германија :rolleyes:

First world problem си имаме ние со патеките :rolleyes:

Јас само ова ќе го додадам:
Интересно ќе беше да се види ако имаше случај со фатални последици каде копиљ прегазил рандом планинар.
Тогаш ќе се правеше кочанско сценарио, ќе се палеа свеќи, цмиздреше како копиљот бил несовесен возач, како младинава подивела, ствараме масовни убијци.... Сево ова од двете страни, оние кои го оправдуваат возењето, и оние другите.
Интересно ќе беше и да се види каква ќе беше реакцијата на јавноста ако имаше случај кога човек си спортува во планина и доаѓа рандом шизо и го убива зошто мислел дека само он треба да се движи таму.

Тогаш ќе се правеше кочанско сценарио, ќе се палеа свеќи, ќе пиштеа луѓе по социјални мрежи дека треба шизовците во рана фаза да се детектираат и хоспитализираат.
Автоматски споено мислење:

Тоа значи дека у живот не си се качил на планина?!

Зошто секое качување на планина 100% се разминуваш со велосипедисти.

Колку од нив си ги шутнал до сега у провалиите? Јас немам чуено за таков народен херој до сега.

Секој гледа тоа што сака да гледа.

"Во текот на изминатите 3 месеца преку Програмата за развој и соработка од Република Чешка, а преку Амбасадата на Р. Чешка се спроведува Пилот проект за означување на планинарски патеки на планината Водно и една планинско велосипедска патека на Скопска Црна Гора." Тоа што го реков, ништо официјално, туку се бои за да се има ориентација. Што е супер.

За Олимписка и за Цветкова пред некоја година кога последно имав некоја комуникација со луѓе од ФПСМ имав информација дека се одработени според елаборат, проценка, класификација и се останато што е потребно за да се утврди како пешачка. Останатите што ги имаат вмрежано се патеки што луѓе ги користат и супер е што се обележани. Само што тоа не ги прави да бидат официјално пешачки патеки.

Поставување на табла за висина и ширина тебе ако ти кажува дека е правен проект, мене ми кажува дека некој ја измерил патеката.

"Да била патеката доволно широка, веројатно ќе можело по неа да се возат велосипеди" - не мора да значи. Пример ја ја земеме Гунда, која што во наголем дел има доволно ширина за разминување. Никој од вас не би се согласил да се евидентира како комбинирана - разбирливо, поради ризикот кој што во секој случај постои. Очекувам така и да заврши. Во секој случај, ширината не подарзбира по автоматизам да се евидентира како комбинирана патека, за што јас лично сум целосно согласен.
А бе не знам зашто некои ликови се праат мутави цело време. Си има званична табла на Средно, поставена од Град Скопје, кој патем ја стопанисува парк шумата Водно, на која јасно си стои дека по планинарските патеки не е дозволено користење на бајкови. Што не е јасно!?

Back
На врв Bottom