Македонски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Како се викаше наш мак филм Создавање на Американецот или така нешто беше… некој да каже точно и дали може да се најде на нет?

Како се викаше наш мак филм Создавање на Американецот или така нешто беше… некој да каже точно и дали може да се најде на нет?
Ваљда мислиш на тв драмата Американецот?

И анимираниот Jon Vardar го имате на интернет само со унгарско аудио.
Исто како да го немаме. Освен ако ти не ни го преведеш и синхронизираш на македонски.

Не е лош. Приказната е малку повеќе слоевита иако станува збор за обичен средношколец од скопско село кој станува профи гејмер.
Јас и жена ми сме рекреативни гејмери и ни се допадна филмот и на двајцата.

Не е лош. Приказната е малку повеќе слоевита иако станува збор за обичен средношколец од скопско село кој станува профи гејмер.
Јас и жена ми сме рекреативни гејмери и ни се допадна филмот и на двајцата.
Гејмаме сите по малце, јас до душа онако од хоби, непрофесионално. А филмов ми се чини дека е демек за оној Мартин од Куманово што освоија Дота 2 светско првенство, не знам точно која година освоија.
Автоматски споено мислење:

Предлог македонски филм, за жал е краток филм, требале да го направат долгометражен, Еклер https://www.imdb.com/title/tt5740736/

Ова требало да биде серија, штета останало само краток филм

Исто така краток филм со Сашко Коцев

Последно уредено:
"Уште една игра" изјавуваа дека е лична приказна на режисерот, Холанѓанец што професионално гејмал претходно. Никаде немаат кажано дека се инспирирале од Мартин што освоил Дота турнир. Снимен е во Македонија зашто е поевтино за снимање, а продуцентот (пријател на режисеров) е Македонец :)

"Уште една игра" изјавуваа дека е лична приказна на режисерот, Холанѓанец што професионално гејмал претходно. Никаде немаат кажано дека се инспирирале од Мартин што освоил Дота турнир. Снимен е во Македонија зашто е поевтино за снимање, а продуцентот (пријател на режисеров) е Македонец :)
Значи ја само реков дека дека ми се чини, не тврдев дека е за кумановецот шо освои дота2 турнир. А ти, од кај ти се информацииве, ајде дај извор на инфо, иначе ќе речам дека си озборувачка. И бајдвеј играш ли Дота2?

Провери ли, биографски е за тој Мартин доташот?

Последно уредено:
Значи ја само реков дека дека ми се чини, не тврдев дека е за кумановецот шо освои дота2 турнир. А ти, од кај ти се информацииве, ајде дај извор на инфо, иначе ќе речам дека си озборувачка. И бајдвеј играш ли Дота2?

Провери ли, биографски е за тој Мартин доташот?
Олабај друже, еве ти кратки видеа кај што режисерот зборува за филмот.

П.С. озборувачка не сум, нити озборувач, ама ти може си.

И што сега? Режисеров само бла, бла, бла, башка збори ко да му е пуна устата со пуканки.
Значи не е автобиографски за тој Мартин "Сакса", ама е инспирирана приказната во филмот од неговата животна сторија.
Значи не по врат, по шија. Демек не е за Мартин од Св. Николе, ама е за друг еден Мартин од Чучер Сандево шо исто така е гејмер.

@Shawn Spencer Spencer Што е толку смешно? Ја, или режисерот со пуканките?

Zarem slikata so navodniot volk u Kozle od pred edna nedela ne ve potseka na onaa scenata od makedonskiot film Senki?
2328.jpg

Последно уредено:
Back
На врв Bottom