Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Брат, апсолутно те сфаќам, ама мора и ти да ја сфатиш тежината на интелектот твој и твоите десет книги, и да си спремен дека ќе си несфатен, па дури и исмејуван од рајата. Не се обесхрабрувајте, судбоносна улога имате.
Ти си човек со акал пријателе, сполај ти. :cool:

Ве мајтапеа може простите, ама денес живеат во членка на НАТО и ЕУ и пијат кафе со Хамилтон и Цукерберг.
Така е, а на крај и плати се качија и работни позиции се отворија, се што требаше беше пола држава да се исели во Германија :D

Ти си човек со акал пријателе, сполај ти. :cool:

Така е, а на крај и плати се качија и работни позиции се отворија, се што требаше беше пола држава да се исели во Германија :D

сорош како ве плаќа сега без усаид? Со ветувања за бесплатно здравство во цела европска унија?

Јбг, мора да има и овде некој што ќе прочита и ќе размисли малце пред да пише нешто. :kafence:
Небитно што си.
Секој кој стои зад усраната идеологија би било фер да биде така третиран, небитно дали е правник, вмровец, татко, филмофил или што и да има залепено на себе.
Едноставно, тоа е поштетно за целото човештво, чак и од исламот.

сорош како ве плаќа сега без усаид? Со ветувања за бесплатно здравство во цела европска унија?
Пробуваш, се трудиш да внесеш хумор и тоа ми се допаѓа. Може не ти иде од рака, али да знаеш дека трудот ти го ценам и поштувам. :cool:

Небитно што си.
Секој кој стои зад усраната идеологија би било фер да биде така третиран, небитно дали е правник, вмровец, татко, филмофил или што и да има залепено на себе. Едноставно, тоа е поштетно за целото човештво, чак и од исламот.
Искрено, што Суљо124 ќе напише или СтринаПерса, апсолутно не ми мења ден. :pivo2:

За идеологијата: ти дадов коментар дека инклузивност е кога секој има шанса за работна прилика и по систем на меритократија да движи напред. И ти на тоа ми викаш "не ти е тоа инклузивност, толку знаеш ти, сега ја ќе ти кажам што е инклузивност" и после сам ми правиш аргумент по тебе што е инклузивност - "инклузивност е кога некој е вработен само пошто е ром и замисли ром ти смени пол, е тоа е зло и ти си зло". Е ај како да водиш дискусија со некој што сам со себе се расправа и не е отворен да размени мислење? Прво ми викаш мојот аргумент сам не сум си го сватил, после ти ми објаснуваш на мене ја каков аргумент сум сакал да направам, и после тој аргумент сам го побиваш и викаш "мрш со таква идеологија, срамте било." Мојот став е тој, без разлика колку и да пробаш да го испревртиш, тука сум за фер дискусија. Во дискусија каде што имаш спротивен став, важно е да пробаш да се разбереш нели, без разлика што не делиш исто мислење.

Пробуваш, се трудиш да внесеш хумор и тоа ми се допаѓа. Може не ти иде од рака, али да знаеш дека трудот ти го ценам и поштувам. :cool:

Искрено, што Суљо124 ќе напише или СтринаПерса, апсолутно не ми мења ден. :pivo2:

За идеологијата: ти дадов коментар дека инклузивност е кога секој има шанса за работна прилика и по систем на меритократија да движи напред. И ти на тоа ми викаш "не ти е тоа инклузивност, толку знаеш ти, сега ја ќе ти кажам што е инклузивност" и после сам ми правиш аргумент по тебе што е инклузивност - "инклузивност е кога некој е вработен само пошто е ром и замисли ром ти смени пол, е тоа е зло и ти си зло". Е ај како да водиш дискусија со некој што сам со себе се расправа и не е отворен да размени мислење? Прво ми викаш мојот аргумент сам не сум си го сватил, после ти ми објаснуваш на мене ја каков аргумент сум сакал да направам, и после тој аргумент сам го побиваш и викаш "мрш со таква идеологија, срамте било." Мојот став е тој, без разлика колку и да пробаш да го испревртиш, тука сум за фер дискусија. Во дискусија каде што имаш спротивен став, важно е да пробаш да се разбереш нели, без разлика што не делиш исто мислење.
Во време на тврд капитализам и натпревар меѓу секој човек за сешто, квоти за инклузивност се шизофренија.

Во време на тврд капитализам и натпревар меѓу секој човек за сешто, квоти за инклузивност се шизофренија.
Се слагаме, квоти во пракса се скапа работа. Инклузивност по заслуги е тоа што на секоја компанија и треба ако сака да оди напред. Тоа беше ставот.

Последен пат кога вака јако начитани луѓе ѝ кроеја судбина на држава, процесот резултираше со Формула 1 трка и канцеларии на Гугл и Фејсбук.
Топ дечко е, малку се либерализира со ставовите низ годините :D
Ќе се сети на времето во средношколски дни кога фаќавме "сомнителни фаци" пред утакмица околу кеј/камени мост и ги теравме да кажат Х, ако не можат, ќотекот :D

Горе-доле се сложувам со него на сите теми, иако малку грешно се изрази на темата со овие "десничарски групи". Факт е дека во такви (најчесто) десничарски здруженија, нема еден асален и повеќето се непресметливи ликови или лост ин спејс иселеници/пензионери подложни на тешка пропаганда. Има некој екс моќник (одлепен ко Палчо, Миленко итн) што собрал простачка раја од пензионери, дијаспорци што имаат МАКЕДОНИЈА во фб имињата и им даваат донации на ваквите, локални пијаници ко оној дребунгон што му варел каде на Палчо, ретардоси, наркомани на лечење итн. Никаков ефект од нив на терен, не се способни да размислуваат со своја глава, ниту имаат муда за да направат некаква промена за општо добро. Нивното постоење само им дава повод на разни шпонски новинари да не поистоветуваат со овие имбецили и да претставуваат дека ги угнетуваме дека овие "здруженија" постирале некои за нив провокаторски содржини и фиктивно се заканувале. Во пракса ем тепани сме, ем ебани.

Се слагаме, квоти во пракса се скапа работа. Инклузивност по заслуги е тоа што на секоја компанија и треба ако сака да оди напред. Тоа беше ставот.

Меритоктатијата во теорија звучи фер, но прави една клучна претпоставка: дека сите тргнуваме од приближно еднаква стартна позиција и оперираме во приближно исти услови.

Ако стартната линија не е иста, тогаш резултатите не се само одраз на “заслуга”, туку и на околности. Во таков систем, ризикуваме да ги рационализираме нееднаквостите како “природни” или “заслужени”, иако не се целосно такви.

До ~2005та идеолошката мисла во македонија се базираше на некои 3то светски југо-србо-комунистички-копирачки таратур, за сега да ги земаме американските конзервативни мимови и да ги повторуваме како папагали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom