Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво си кажа во последната реченица.
Поплукај си да не дојде до нешто такво, кога си во таква ситуација има многу варијабли кои однадвор не се познати.
Какви варијабили би можело да го спречат братот или таткото(не знам дали е жив) да си ја спасат својата ќерка/сестра/внука?

Нема оправдување за никого,ни за полиција/служби,ни за семејството.

Само да ги поздравам гомната на форумов што релативизираа дека Ивана не била жртва.

Па уште луѓе ги лајкаат :pov:

А монструмот треба да биде помодруван секој ден во Идризово, ако има бар еден муж затвореник а не пиченца што на жени и деца се силат.
Нема такви кои го релативизираа насилството врз Ивана!
Или грешка си читал, или грешка си разбрал!
Јас сеуште стојам на тоа дека дотичната од сите можни опции, ја избрала најлошата, а тоа е да си го убие детето!

И да! Нека гние овој со шиповци во ќелија, и нека му прават езан шестпати дневно!!

Нема оправдувања за никој, ако правдата е селективна тогаш нема резултати
Јас не можам ниту еден чин да оправдам на било кој начин.

Нема такви кои го релативизираа насилството врз Ивана!
Или грешка си читал, или грешка си разбрал!
Јас сеуште стојам на тоа дека дотичната од сите можни опции, ја избрала најлошата, а тоа е да си го убие детето!

И да! Нека гние овој со шиповци во ќелија, и нека му прават езан шестпати дневно!!
Да, пошто била соочена со лесен избор, да го остави со психопат кој ја натепал и оставил на автопат во 1 по полноќ. Го прочита тоа сведоштво?

Ја натепал и Ивана и Катја на автопат во ниедно време и ги оставил.
Одамна не сум добила физички нагон за повраќање, ама откако ги прочитав сведоштвата од денес ми се стегнаа цревата.
Жив пекол е малце да се опише тоа што го преживувале.

Јасно, и јас не би дозволил, ама мора да разбереме дека има различни типови на луѓе, има мирни фамилии што не сакаат одма скандали и толерираат некое време, затоа и реков ај 1-2 пати ќе разберам можеби да преќутат за мир во куќа, ама со години се провлекувало, па јеботе ако сака Ал Капоне нека е ќе преземам мерки.
Реално сите некогаш сме преќутувале некои работи за мир во куќа. Само што треба да се биде свесен кога се преминува границата, кога се прелева чашата, и тогаш веќе не треба да се молчи туку треба да се признае дека имаш сериозен проблем и да се бара решение на истиот, поткрепено со цврста поддршка. Без поддршка ништо.

Да, пошто била соочена со лесен избор, да го остави со психопат кој ја натепал и оставил на автопат во 1 по полноќ. Го прочита тоа сведоштво?

Ја натепал и Ивана и Катја на автопат во ниедно време и ги оставил.
Одамна не сум добила физички нагон за повраќање, ама откако ги прочитав сведоштвата од денес ми се стегнаа цревата.
Жив пекол е малце да се опише тоа што го преживувале.
За жал го прочитав...
ама да не се навраќаме на истиот муабет дали е оправдано да му се одземе животот на недолжно детенце..
Мислам..

Сега слушам на сител вести уште едно убиство во Македонија, 28 годишен син си ја убил мајката и се пријавил сам во полиција.

За жал го прочитав...
ама да не се навраќаме на истиот муабет дали е оправдано да му се одземе животот на недолжно детенце..
Мислам..
Фокусот треба да биде кон сите други недолжни деца што сигурно ги има во голем број. За кои системот не превзема ништо!
Тоа недолжно дете заминало дома со татко кој ја турнал мајката по скали. Со амин од полицијата, си го земал детето и тргнал дома! И којзнае уште колку примери има за кои јавноста никогаш нема да дознае, бидејќи тие што треба да зборуваат за тоа се мртви.

B41 или B42 ќе користиш во војна ако си толку спремен. Уште ова ме интересира.
Друже ај нас другиве преведи ни што е тоа Б41 и Б42 што треба да се носи у војна ?

Мене најгнасен ми беше делот кај што ги оставил на сред автопат ноќно време заради тоа што Ивана го згрешила патот. Бог да чува. Прво ја изнатепал пред детето, па ги оставил во ниедно време надвор. Идиот.

Не сфаќам зошто ги оправдувате одредени чинови, стварно не сте ми јасни..

Не оправдувам и крај, тоа значи дека се прифаќа дека немала избор, што е погрешно според мене

бидејќи тие што треба да зборуваат за тоа се мртви.
Апсолутно ќе се согласев додека не го прочитав ова!
Не! Не се мртви, туку живи, и повлекуваат обвиненија, не потпишуваат записници, даваат лажни изјави, и се останато да не редам!!
Едно е да си жртва против своја волја, друго е да си мазохист или да ти фали некоја штица у главата!
Автоматски споено мислење:

@Zlatikevichius ти текнува на таа уапсената за сообраќајката у Германија?
(мислам со тебе го правев муабетот?)

Епа да те запознаам со главната актерка!
И да те поштедам од детаљи понатаму..

Фокусот треба да биде кон сите други недолжни деца што сигурно ги има во голем број. За кои системот не превзема ништо!
Тоа недолжно дете заминало дома со татко кој ја турнал мајката по скали. Со амин од полицијата, си го земал детето и тргнал дома! И којзнае уште колку примери има за кои јавноста никогаш нема да дознае, бидејќи тие што треба да зборуваат за тоа се мртви.
Ок ако тој е фокусот во ред
Само не смее да се потфрли и да се оправдуваат чинови како споменатите

„Да, пошто била соочена со лесен избор, да го остави со психопат кој ја натепал и оставил на автопат во 1 по полноќ. Го прочита тоа сведоштво?“

Ова ти го кажа, никој не кажа дека имала лесни избори пред себе, напротив во комплицирана ситуација се нашла девојката

Но ништо неможе да го оправда крајот, сметам дека сите за тоа сме согласни

Или пак јас имам погрешна претстава за мислењата

Апсолутно ќе се согласев додека не го прочитав ова!
Не! Не се мртви, туку живи, и повлекуваат обвиненија, не потпишуваат записници, даваат лажни изјави, и се останато да не редам!!
Едно е да си жртва против своја волја, друго е да си мазохист или да ти фали некоја штица у главата!
Има нешто што се нарекува СТРАВ дека ќе те убие или ќе ти го земе детето или ќе го повреди. Не била мазохиста, била преплашена за да се бори и за да не го загуби детето. Типот имал познанства, ја шлакал кај стигне и не одговарал, не затоа што повлекувала пријави, туку затоа што така функционира државата. Не пријавувала само она, милион пати пријавувале станарите комшии во зградата. Ја тепал сред социјално, во болница по скали ја бутнал, приказни за мали деца се дека не постапувале бидејќи повлекувала пријави.

Нема потреба да релативизирате и вие, ако некој каже дека има вина во семејството што не реагирале во ниеден момент (бар јас) не сметам дека има и еден грам оправдување за тоа што он им го правел на нив.... И пак ќе повторам, мајката очигледно имала избори, повеќето за жал погрешни од Х причини, ама детето е најголемата жртва во целиов случај и не знам бар него како никој не успеал да го заштити. Па дури и да не се решела да се самоубијат двете и да преживеело, не сакам ни да помислам што се видело тоа дете и какви доживотни трауми ќе носеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom