Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Според сведокот, кога се симнале пред зградата со Стојанче, Ивана му се јавила на видео повик за да му каже што ќе направи.

„Кога спушти Стојанче, го стави телефонот во џеб, го прашав што зборуваа со Ивана а тој рече дека не ја разбрал. Претпоставувам дека Ивана му кажала што ќе направи, но тој го стави телефонот на тивок режим и во џеб. Му ѕвонела пак, а тој не и кревал. Ми се јави Ивана мене и ми рече да му кажам на Стојанче да и се јави на камера. Ивана заѕвоне кај Стојанче на камера, ѕирнав во телефонот што се случува, ја видов Ивана како стои со Катја во раце на терасата и одма сфатив што ќе направи. Викнав „Ивана немој да си направила глупост“ почнав да трчам накај влезот и само слушнав силен удар. Истрчав да видам што се случи, ја видов Ивана како лежи во крв почнав да трчам назад, мислев Катја е горе. Ми текна дека ја заклучи вратата од внатре. Се вратив назад ја видов и Катја до Ивана и почнав да барам некој да викне брза помош. Кога слушнавме силен тресок Стојанче почна да трча накај главната улица „Теодосиј Гологанов“. Јас истрчав накај Ивана и Катја, сакав да им помогнам, не знам како. Стојанче не отиде ни да ги види“, рече Саздов низ солзи.

Ја жалев Ивана ама ваљда ни нејзините не ја жалеле чим не ни реагирале на све ова..греота за малечката Катја што дошла во свет на наркоманишта и така трагично заврши.

Абе татко му беше у Синдикат на полиција.
Дечково со негов пиштол се акаше низ Ск.
Затоа Мартин место да е у затвор е СВЕДОК на исто гомно ко него.
Пошо не сме држава.
Смрдеж.
Ако дознаам уште нешо ќе пишам.
На работа сум. Ама коа видов на Инста морав да пишам. Пошо иам трауми од тогаш коа се закануваше. До смрт ќе му памтам име и презиме.
tatko mu bese pretsedatel na nezavisen sindikat na policija

Ја жалев Ивана ама ваљда ни нејзините не ја жалеле чим не ни реагирале на све ова..греота за малечката Катја што дошла во свет на наркоманишта и така трагично заврши.
За жал мора гласно да се каже тоа, дека цела фамилија, и друштвото биле таканаречени white trash, насилници, мафиози, и дилери. Греота е што толку брзо се објавуваат толку приватни моменти од жртвата. Но, не е во ред да се зборува за неа само како за жртва, таа го убива детето.
Зошто и покрај сите овие насилнички моменти, таа повторно се враќа кај него? Поради дилерските пари?
Реално, голема улога во сево ова има системот на недопирливост на деца на моќници, функционери. Но, и ограничено е што може да се направи и помогне кога гледаат дека жртвата на насилство пак се враќа кај насилникот. Не може на човек да му туриш памет.

Доста солидна колумна на тема црна хроника и сензационализација на црни вести во медиумски простор во Македонија. Авторот на кратко, тврди дека кај нас црна хроника добива примат за сметка на се друго, носи до колективна психоза и се користи за контрола на медиумска агенда. Се остава перцепција како да се е црно околу и како нормален живот да не постои.

Линк: Македонија влезе во зоната на држави кои се хранат со црна хроника како доминантен дел од животите на населението.

Топ дечко е, малку се либерализира со ставовите низ годините :D
Ќе се сети на времето во средношколски дни кога фаќавме "сомнителни фаци" пред утакмица околу кеј/камени мост и ги теравме да кажат Х, ако не можат, ќотекот :D
Убави времиња, така растевме и ко што би рекле старите: господ не чувал! Поздрав брат, сеа знам и кој си и мора да се прави пиво прва прилика!!! :pivo2:

Доста солидна колумна на тема црна хроника и сензационализација на црни вести во медиумски простор во Македонија. Авторот на кратко, тврди дека кај нас црна хроника добива примат за сметка на се друго, носи до колективна психоза и се користи за контрола на медиумска агенда. Се остава перцепција како да се е црно околу и како нормален живот да не постои.

Линк: Македонија влезе во зоната на држави кои се хранат со црна хроника како доминантен дел од животите на населението.

Убави времиња, така растевме и ко што би рекле старите: господ не чувал! Поздрав брат, сеа знам и кој си и мора да се прави пиво прва прилика!!! :pivo2:

Авторот на кратко треска глупости и цела статија би ја категоризирал како "I'm 14 and this is deep". Напиши "true crime" на YouTube и види ја цела индустрија од YouTubers, писатели, блогери, форумџии итн. кои се под опсесија со црна хроника.

Причината за опсесијата е проста, човечката трагедија, гледана од комфорот на нашиот генерално стабилен живот, ни буди коктел на емоции до кои обично немаме пристап, а воедно и не принудува да направиме рефлексија на нашиот живот, и во какви лајна да си си велиш дека не ти е и баш така лошо кога немаш Стојанче да те млати секој ден.

tatko mu bese pretsedatel na nezavisen sindikat na policija
Ете
Кој знае, знае дека не лажам.
Извинете сеа шо не ги знам сите Синдикати по точно име.
Автоматски споено мислење:

Коментар на објава на Слободен Печат на ИнстаIMG_9282.jpeg

IMG_9283.jpeg

Мартин има идено на Маи Таи од дете. Имаат од некој роднина клуб. Си вежбал.
Мартин знае да се тепа парче.
Мартин не моеш да го тепаш.
Мартин може тебе да те тепа.
Ќе видиме уште шо ќе исплива

Дечкото да ровари по мој тел хм

IMG_9285.jpeg
Автоматски споено мислење:

Само не ми се јасни жениве со сликиве. Озбилно. Зошто сами себе се доведуваат во таква ситуација да бидат инкриминирани?

Не постои љубов што може да те натера да му се сликаш гола и да му праќаш слики. Апсолутно не. Освен ако не е сликана против нејзината воља и знаење.
не сме се сфатиле
Не се сликала другарка ми гола.
Он го сликаше пиштолот на татко му и се заканубаше дека со него сите ќе ги убие.

Sorry for late reply. Aма сфатив дека не сте ме сфатиле

Последно уредено:
не сме се сфатиле
Не се сликала другарка ми гола.
Он го сликаше пиштолот на татко му и се заканубаше дека со него сите ќе ги убие.

Sorry for late reply. Aма сфатив дека не сте ме сфатиле
Океј, јас првично така те сфатив.

Ама и генерално зборам јас најголем процент од жените се уценувани заради експлицитни видеа и слики. Во денешно време тешко е да се има таква доверба, и не ми е јасно зошто да си ја ставаш главата во хаос кога знаеш каков е светот? Зошто свесно превземаат такви ризици кога знаат какви може да бидат последиците?
Ниту ми е природно тоа во врска, ниту во брак, ниту ништо.

Тоа е најскапиот и најлошиот компромитирачки материјал што еден човек може да го поседува за друг во ова конзервативно општество. Не си го правете тоа (зборам генерално, не за тебе).

Ама и генерално зборам јас најголем процент од жените се уценувани заради експлицитни видеа и слики. Во денешно време тешко е да се има таква доверба, и не ми е јасно зошто да си ја ставаш главата во хаос кога знаеш каков е светот? Зошто свесно превземаат такви ризици кога знаат какви може да бидат последиците?

Тоа е најскапиот и најлошиот компромитирачки материјал што еден човек може да го поседува за друг во ова конзервативно општество. Не си го правете тоа (зборам генерално, не за тебе).
Не знам.
Ни ја не сфаќам. Ама има поводливи.
Доверба у никој. Слики такви ни за мене неам.
На телефонов па уше помалце му верувам.
Такви слики/видеа нит се праќаат нит се праат со некој. Макар и 10 деца да иам. Од кај да знам утре шо ќе биде.
Овие двајца нишо чудно да биле уортачени (машкиве).
Ќе видиме уште шо ќе искочи од Мартинов.

So bratot koj pisuvase srceparatelni poraki ne zborele 10 godini i navodno ja izostavile od ostavinska postapka!
Neznam,ne sakam da ispadne deka go branam nasilnikot naprotiv ali sto poveke prljav vesh izleguva na povrsina tolku poveke se ocrnuva likot i deloto na zrtvata so notoren fakt deka mu go odzede zivotot na sopstvenoto dete..

Не знам.
Ни ја не сфаќам. Ама има поводливи.
Доверба у никој. Слики такви ни за мене неам.
На телефонов па уше помалце му верувам.
Такви слики/видеа нит се праќаат нит се праат со некој. Макар и 10 деца да иам. Од кај да знам утре шо ќе биде.
Овие двајца нишо чудно да биле уортачени (машкиве).
Ќе видиме уште шо ќе искочи од Мартинов.

Баш ми е интересно, што мислиш дека може да излези со Мартинов што драстично би го сменал случајот?

Затоа шо општеството не е доволно конзервативно не се случуваат вакви гнасни работи.

Ја само знам дека Маи Таи е коктел, а тоа што Ацид си дозволи ботови да става за модератори - негов проблем.

Последно уредено:
Мартин Саздов сведочеше под заклетва дека полицајците го одбиле нејзиното пријавување и ѝ се заканиле со кривична одговорност, истиот ден кога Ивана Стојаноска и ќерка ѝ Катја изгубија живот.

Interesna policija mora da se priznae, interesno kako posle Kochani beter sme, a tooplku mnogu se govorese za promena na sistemi, jebiga, i izbori sledea posle toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom