„Кога спушти Стојанче, го стави телефонот во џеб, го прашав што зборуваа со Ивана а тој рече дека не ја разбрал. Претпоставувам дека Ивана му кажала што ќе направи, но тој го стави телефонот на тивок режим и во џеб. Му ѕвонела пак, а тој не и кревал. Ми се јави Ивана мене и ми рече да му кажам на Стојанче да и се јави на камера. Ивана заѕвоне кај Стојанче на камера, ѕирнав во телефонот што се случува, ја видов Ивана како стои со Катја во раце на терасата и одма сфатив што ќе направи. Викнав „Ивана немој да си направила глупост“ почнав да трчам накај влезот и само слушнав силен удар. Истрчав да видам што се случи, ја видов Ивана како лежи во крв почнав да трчам назад, мислев Катја е горе. Ми текна дека ја заклучи вратата од внатре. Се вратив назад ја видов и Катја до Ивана и почнав да барам некој да викне брза помош. Кога слушнавме силен тресок Стојанче почна да трча накај главната улица „Теодосиј Гологанов“. Јас истрчав накај Ивана и Катја, сакав да им помогнам, не знам како. Стојанче не отиде ни да ги види“, рече Саздов низ солзи.