Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Мојата логика ги жали сите луѓе кои се жртви на некаква форма на насилство.

Евреите и Арапите живееле на блискиот исток заедно во мир, се до крајот на втората светска војна кога западот реши насилно да направи држава во туѓа земја. Егзодусот на Евреите од Блискиот Исток е само и исклучиво заради создавањето на државата Израел во 1948 година.

Да ги обвинуваш децата во Газа заради тоа што нивните прадедовци се бореле против окупацијата е како да те обвинуваат сега турците тебе зошто твоите прадедовци се бореле против турското ропство. Цела Европа треба да се збриши по таа фашистичка логика.
Значи Евреите се супер, ама се додека немаат сопствена држава. Е сега, откако имаат држава, ќе ги протеруваме? Ама нема врска тоа со омраза?

Кој ти рекол дека Турците не не мразат заради тоа? 10 секунди шанса да добијат, би се вратиле на Балкан.

Значи Евреите се супер, ама се додека немаат сопствена држава. Е сега, откако имаат држава, ќе ги протеруваме? Ама нема врска тоа со омраза?

Кој ти рекол дека Турците не не мразат заради тоа? 10 секунди шанса да добијат, би се вратиле на Балкан.
Јас не зборувам за тоа дали Евреите треба или не треба да имаат држава, туку каде и на чија сметка е направена таа држава. Јас да дојдам сега во твојата куќа пример и да ти кажам, од денес оваа куќа е моја, мене ме поддржува и чичко Трамп и тоа е тоа, чао пријатно. Ти ќе ме прифатиш за така или ќе ме истераш? Збориме за правда тука и за иднината на твоите деца, не за омраза.

И не би се бореле ние против нив или само така ќе им ја прадедеме државава?

3a9953b5-7aa8-4737-b058-d49843e5e94b.jpg

491ca6bd-8445-458f-a71e-db10165ca0d7.jpg

Јас не зборувам за тоа дали Евреите треба или не треба да имаат држава, туку каде и на чија сметка е направена таа држава. Јас да дојдам сега во твојата куќа пример и да ти кажам, од денес оваа куќа е моја, мене ме поддржува и чичко Трамп и тоа е тоа, чао пријатно. Ти ќе ме прифатиш за така или ќе ме истераш? Збориме за правда тука и за иднината на твоите деца, не за омраза.

Тоа нас ни се случува веќе 25 години.

А зошто мислиш дека Кина не е? Кој ги префрли фабриките во Кина, и им дозволи безцарински пристап до најголемите пазари? Траоре или Мадуро? :D
Да, и Кина е чифутински „производ„ (имаш документарци на „ЈТ„ на таа тема...), ама муабетот би беше околу Путин и неговата пасивност не само кон Иран, туку и кон Палестинците.

Sepak ovaa e masterclass na amerika. Cekaa berzite da se zatvorat za vikend. Im se poklopija kockite so sostanokot na liderov na Iran i udri najjako i najprecizno sto mozas i zavrsi ja rabotata za eden den. Deneska veke nema napadi nema nisto stama. Sega ke cekat da vidat koj ke nastapi na scena vo Iran i kako ke se postavi a do utre cenata na berzite veke ke imat minimalen impakt.

Rusija i Kina moze da pusat ku*ac od so se nesposobni. Sekade kade sto pruzat podrska padna kako krusa. Sirija, Venecuela, Kuba, Iran koj e sleden.
Ако им беше за смена на лидер што не го направеа истото од Венецуела, кај се блокаторите за пво? :masa:

И зошто децата од Газа да бидат криви заради нешто што се случувало пред 2000 години или заради тоа што нацистите им го правеле на Евреите?
Помалку е битно кој народ “случајно„ се нашол на земја за која чифутините сметаат дека им е „од бога дадена„ и дека врз неа „имаат историско право на сопстевност„...а ако на тие изговори им ја додадеш и нивната „богоизбраност„, доаѓаме до денешната состојба на Блискиот Исток и причината за сите скорешни војни на таа географија.

За Евреите да имаат држава, таа мора да е направена на нечија сметка. Ако ме протераш од мојата куќа, тогаш нашите семејства ќе бидат во вечно непријателство. Нема тоа никаква врска со правда, туку со интерес. За Евреите да имаат држава, мора да се во вечно непријателство со сите околу нив. И затоа дедото на чичко Трамп ги ставил таму.

Истото важи за нас и Турците. Кога стратешките интереси ти се судираат, можеш само да глумиш пријател некое време (како Израел и Турција на Ататурк, или Израел и заливските земји денес), ама никогаш нема да бидеш опуштен.

Да сумаризираме, има две опции за белиот човек. Две затоа што Евреите од дамна се папет мастер на него и нема теорија да се ослободи од конците за да биде возможна и трета опција.

1. Да живее како гојим, човек поробен у пракса и без свое јас, иако у медиумите ќе се пласира дека тоа е врв на демократијата
2. Да живее у шарија, како муслиман конвертитан или како инфедел, роб у пракса ама и на хартија.

Еве ме интересира тие што го бранат Иран што би одбрале :)

Има таму 2 брода Русија и Кина да вежбааат заедно со Иран. Тука беше постирано на темата од борецот против ОТАН и сатанистите пред 2 недели. Незнам дали се уште таму ама со оглед на тоа што Иран беше нападнат сигурно не се таму инаку ќе немаа муда да нападнат САД и Израел.
Се навежбаја и си заминаа.

За Евреите да имаат држава, таа мора да е направена на нечија сметка. Ако ме протераш од мојата куќа, тогаш нашите семејства ќе бидат во вечно непријателство. Нема тоа никаква врска со правда, туку со интерес. За Евреите да имаат држава, мора да се во вечно непријателство со сите околу нив. И затоа дедото на чичко Трамп ги ставил таму.

Истото важи за нас и Турците. Кога стратешките интереси ти се судираат, можеш само да глумиш пријател некое време (како Израел и Турција на Ататурк, или Израел и заливските земји денес), ама никогаш нема да бидеш опуштен.
Ок, јас мислам дека се слагаме за суштината. Ти ја нарекуваш интерес, јас ја нарекувам кражба. Тоа е поентата на цел мој муабет, дека Израел е изграден врз туѓа несреќа, не е од бога дадена држава.

Во ред, ќе ни бидат семејствата непријатели. А дали тогаш би го нарекувал твоето семејство терористи кога би пробале да си ја вратат куќата? Јас не очекувам дека би добила честитка за тоа.

А која е причината да убиеш 1300 луѓе на концерт?

Ти имаш слушнато за лажни вести??
Цел свет го убедија дека Ирак има атомски бомби се живееше во страв ако не се нападне,, бомбите биле наместени накај европа и што бидна на крај , грешни информации сме имале

така и со концертот таа киднапираната што ја покажуваа цело време си постираше слики на инстаграм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom