Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не зборувам за тоа дали Евреите треба или не треба да имаат држава, туку каде и на чија сметка е направена таа држава. Јас да дојдам сега во твојата куќа пример и да ти кажам, од денес оваа куќа е моја, мене ме поддржува и чичко Трамп и тоа е тоа, чао пријатно. Ти ќе ме прифатиш за така или ќе ме истераш? Збориме за правда тука и за иднината на твоите деца, не за омраза.

И не би се бореле ние против нив или само така ќе им ја прадедеме државава?
Е така

IMG_8468.jpeg

Ок, јас мислам дека се слагаме за суштината. Ти ја нарекуваш интерес, јас ја нарекувам кражба. Тоа е поентата на цел мој муабет, дека Израел е изграден врз туѓа несреќа, не е од бога дадена држава.

Во ред, ќе ни бидат семејствата непријатели. А дали тогаш би го нарекувал твоето семејство терористи кога би пробале да си ја вратат куќата? Јас не очекувам дека би добила честитка за тоа.
Не постои држава која не е изградена врз туѓа несреќа. Секоја власт е од бога дадена, ако следиш религиски верувања.

Јас не би го, за мене тоа би биле борци за правда. За тебе би биле терористи. Кој ќе биде во "право" зависи од тоа кој ќе биде посилен, и кој подобро ќе ја раскаже сопствена приказна на другите.

Не постои држава која не е изградена врз туѓа несреќа. Секоја власт е од бога дадена, ако следиш религиски верувања.

Јас не би го, за мене тоа би биле борци за правда. За тебе би биле терористи. Кој ќе биде во "право" зависи од тоа кој ќе биде посилен, и кој подобро ќе ја раскаже сопствена приказна на другите.
И Хитлер бил посилен па не може да речиме дека беше во право.

Мило ми е што призна дека твоите би биле борци за права. И за мене исто би биле борци за права, тоа и го реков за Палестинците. :D

И Хитлер бил посилен па не може да речиме дека беше во право.

Мило ми е што призна дека твоите би биле борци за права. И за мене исто би биле борци за права, тоа и го реков за Палестинците. :D
Не бил, да бил посилен ќе победел. И денес ќе го учевме како ослободителот од злиот колонијализам. Поразен бил, и затоа е ултимативното зло.

Значи УЧК беа борци за права според тебе? :D

Смени 75 со 2000 и ја добиваш еврејската страна на приказната зошто се однесуваат како што се.
Автоматски споено мислење:

На кој друг начин би направил држава во тој дел на светот?

Евреите низ својата историја биле протерани од 109 земји. Дали мислиш малер ги следи или нешто друго е причината?

Да сумаризираме, има две опции за белиот човек. Две затоа што Евреите од дамна се папет мастер на него и нема теорија да се ослободи од конците за да биде возможна и трета опција.

1. Да живее како гојим, човек поробен у пракса и без свое јас, иако у медиумите ќе се пласира дека тоа е врв на демократијата
2. Да живее у шарија, како муслиман конвертитан или како инфедел, роб у пракса ама и на хартија.

Еве ме интересира тие што го бранат Иран што би одбрале :)

Никој од Иран нема да дојде да ти прави шеријат во Скопје, Прилеп, Битола или каде и да живееш.

Во меѓувреме евреите те поседуват преку кредитот во нлб, преку ратата за кола, преку ЕВН која е криминален монопол и која е сопствеништво на Бог знае кое евреј во Австрија или каде и да им беше преставништвото, преку секоја твоја трансакција што ја правиш секојдневно.

И ова не е толку страшно бар засега, али ако иде се по план обрачот ќе се затегнува се повеќе и повеќе, и во блиска иднина твоите и моите внуци или правнуци ќе бидат обични органски пин кодови кои ќе се титкат за да си купат леб.

Така да, Go Iran. :oleee:

Евреите низ својата историја биле протерани од 109 земји. Дали мислиш малер ги следи или нешто друго е причината?

Задача, не малер. Што ти кажува дека обработуваат за нечии интереси, не се тие газдата.

Не бил, да бил посилен ќе победел. И денес ќе го учевме како ослободителот од злиот колонијализам. Поразен бил, и затоа е ултимативното зло.

Значи УЧК беа борци за права според тебе? :D
Јас колку што се сеќавам во Македонија во 2001 година никој не ги бркаше Албанците од нивните домови за да се населат некои други луѓе. Башка они имаат пасош, имаат исти права како нас и сопственост исто. Буквално со сѐ се задоволени. Плус тоа они се во нашата куќа, не сме ние во нивната.

Јас колку што се сеќавам во Македонија во 2001 година никој не ги бркаше Албанците од нивните домови за да се населат некои други луѓе. Башка они имаат пасош, имаат исти права како нас и сопственост исто. Буквално со сѐ се задоволени. Плус тоа они се во нашата куќа, не сме ние во нивната.
Па и Евреите се во нивната куќа. Евреите ја добиле куќата 3 години после нас.

Инаку, Албанците во Отоманската империја имале 35 (48 според некои извори) големи везири и стотици паши. И немале потреба да плаќаат од даноците што ние сме ги плаќале. Значи 5 века тоа било нивна куќа. По истава логика го имаат секое право како Палестинците да се борат за слобода, нели?

Никој од Иран нема да дојде да ти прави шеријат во Скопје, Прилеп, Битола или каде и да живееш.

Во меѓувреме евреите те поседуват преку кредитот во нлб, преку ратата за кола, преку ЕВН која е криминален монопол и која е сопствеништво на Бог знае кое евреј во Австрија или каде и да им беше преставништвото, преку секоја твоја трансакција што ја правиш секојдневно.

И ова не е толку страшно бар засега, али ако иде се по план обрачот ќе се затегнува се повеќе и повеќе, и во блиска иднина твоите и моите внуци или правнуци ќе бидат обични органски пин кодови кои ќе се титкат за да си купат леб.

Така да, Go Iran. :oleee:
Може нема да дојде Иран, ама затоа можно е да дојде Ердоган на врата.

Инаку, Албанците во Отоманската империја имале 35 (48 според некои извори) големи везири и стотици паши. И немале потреба да плаќаат од даноците што ние сме ги плаќале. Значи 5 века тоа било нивна куќа. По истава логика го имаат секое право како Палестинците да се борат за слобода, нели?
Ама не се Евреите во нивната држава. Таа држава Израел постои од 1948 година, а претходно тоа беше Палестина. Тие таму доаѓаат како колонизатори и тоа не се споредува со ништо друго.

Викаш дека ја добиле куќата после нас. Кој им ја даде, Британија? Па ако јас и ти се караме за твојата куќа и доаѓа некој трет од Америка и ми ја даде мене, тоа ја прави куќата моја? Се разбира дека не.

Отоманската Империја беше окупаторска империја. Тоа што некои поединци станале везири или паши не ја прави таа империја нивна куќа.

Не можеш да бидеш за Гоце Делчев дома, а за колонизатори и империјалисти надвор. Или си за правото на народот да си ја чува куќата, или си за тоа некој од страна да ни кажува чија е земјата. :D

Значи биле отомански џукели кои од неколку домаќинства се прошириле на стотици илјади поради колонизација над опресираниот каур, еве не е проблем и да биле џукели на турците еве им простуваме, да си се вратат на тие паши, Таравари не е автохтон во Карпош, ни Џафери во Никифорово нит Села во Ливада.
Се знае каде имало албанци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom