Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Да имаа нуклеарки, како што има ДНР Кореја, немаше да бидат нападнати. Требаше навремено да се снабдат, дали од Русија или од Кина. Ако се сеќавате, тензии имаше во првиот мандат на Трамп, па потоа се ракуваа на територија на ДНР Кореја. Денес речиси и оваа држава и да не се споменува, целта беше остварена, повеќе не тестираат ракети, како безбедносно поглавје беше заклучено.

Ќе звучам како Ингвар, ама морам, војниве се жив доказ дека човекот нема развиена колективна свест. :)

Нејсе, завршувам тука додека не си ми залепил етикета дека ги поддржувам САД.

Не ги подржуваш САД, го подржуваш конкретно Израел. Зошто? Незнам, можам само да погодувам.

Милионски геноцид на еден народ го релативизираш со терористички напад на концерт од одредена група.

А кој рекол дека тоа е воена цел? Никој со здрав разум. Но, твојот проблем е што тврдиш дека тоа едно злосторство го оправдува геноцидот врз цел еден народ. Филмот го гледаш од средината и ја бришиш цела историја на окупација, понижување и убивање што трае повеќе од 75 години. Зошто не го спомнуваш фактот дека овие им сечеа струја, вода и им ја крадеа земјата пред очите на целиот свет? Во тие 75 години системско угнетување има илјадници убиени Палестинци пред тој напад и уште многу повеќе мртви по него.
Прво, каде го оправдувам тоа? Најди ми кај што викам дека тоа е исправно што го прават.

Второ, ако не сфаќаш зборам за Ванлок и дружината што ја гледа едната страна секогаш, односно таа што им одговара.

Трето, пак ќе те прашам, зошто им сечеа струја, зошто им ја секнаа водата и зошто ги бомбардираа? Не ти текнува која е причината?
Автоматски споено мислење:

Не ги подржуваш САД, го подржуваш конкретно Израел. Зошто? Незнам, можам само да погодувам.

Милионски геноцид на еден народ го релативизираш со терористички напад на концерт од одредена група.
Еве уште еден што не ме разбра. Next

:D

Прво, каде го оправдувам тоа? Најди ми кај што викам дека тоа е исправно што го прават.

Второ, ако не сфаќаш зборам за Ванлок и дружината што ја гледа едната страна секогаш, односно таа што им одговара.

Трето, пак ќе те прашам, зошто им сечеа струја, зошто им ја секнаа водата и зошто ги бомбардираа? Не ти текнува која е причината?

Ниту една причина на светот не е оправдана за да изгладнуваш цел народ, да им сечеш вода на бебиња во болници, да им гасиш струја, да ги изолираш од светот и да ги држиш во кафез со години. Тоа е буквално она што Хитлер им го правел нив.

Проблемот со тебе е што не ја читаш приказната од почеток.

1948 Палестина

1772363266087.png

сега објасни ми како од ова стигнавме до This land was prommised to me 3000 years ago by God?

Чисто да знаете што поддржавате со тоа што релативизирате

Дури и проблемот со муслиманите и бегалците од блиски исток во Европа доаѓа од Израел. Во секоја војна таму е вмешан Израел и Европа и Америка секогаш безрезервно ги поддржале. Како тоа не успеа ти да го видиш?

Па и треба Путин да учи.Му ги сотраа сите сојузници со прст не мрдна. Шо не го поднови арсеналот на Иран со неколку циркони?Нели иранциве му помогнаа во клучните моменти кога Русија имаше недостаток на дронови?
Путин прилично им помогна на сојузниците. Прво нормализира војна, и европските општества кои беа најосетливи на темата - ги исполаризира и осиромаши. Треба да ја држи ситуацијата активна додека траат интервенциите кај што треба, па после тоа ќе си добие и награда. Да не беше Путин, Гренланд немаше да може ниту да се спомене како акција.

А за "сојузниците" што му дадоа шахеди и слични - и да сака не може да им помогне. Ама не ни сака.

А за "сојузниците" што му дадоа шахеди и слични - и да сака не може да им помогне. Ама не ни сака.

Да, тоа е клучното-дека не сака.

Дури и на Иранците им е јасно дека Путин (како велат „злите јазици„, е полу-чифутин по мајчина линија...) е посклон кон Израел отколку кон Иран па Иранците очекуваа(т) повеќе помош од Кина отколку од Русија.

И да не заборавиме дека и Русија е контролирана од чифутините, не се само САД на таа „листа„.

Последно уредено:
И јас го поддржувам Израел, во рамките на својата независност, како и фактот дека има право да си ги брани своите национални и стратешки интереси. Но ова не вклучува и бесконечни војни со бесконечни жртви кои траат од 1948 година. Арапите отворено се противеле од 1945 за формирање на оваа држава, сакале да биде формирала на европско тло, поточно на територија на денешна Германија која ја загубила втората светска војна. Израел се формира во ек на граѓанска војна или активна милитанстка акција, 47-48, дел од населението е прогонето, дел од имотот е купен, со цел Евреите да имаат поголем територијален посед, односно површина каде што ќе можат да се градат еврејски населби. Најголемиот дел од овие населени места, биле Палестински, каде денес во целост се заземени од Израел. Тука се прави чистка, се креира територија, на која се формира Израел. Земјишниот посед, на Евреите во денешен Израел, пред 45та, бил премал. Оваа еврејска тактика е активна и ден денес. И тоа е нешто кое не можам да го поддржам.

Рака на срце, знаат како да се борат за секој еден Евреин, каде и да е во светот, тој е државјанин на Израел. Од тој аспект, се пример за држава. :)

Ниту една причина на светот не е оправдана за да изгладнуваш цел народ, да им сечеш вода на бебиња во болници, да им гасиш струја, да ги изолираш од светот и да ги држиш во кафез со години. Тоа е буквално она што Хитлер им го правел нив.
А која е причината да убиеш 1300 луѓе на концерт?

Мосад :cenzura:
Тешко е за верување дека направиле пропуст, кога буквално газат во секој сегмент и се преспремни

Да, тоа е клучното-дека не сака.

Дури и на Иранците им е јасно дека Путин (како велат „злите јазици„, е полу-чифутин по мајчина линија...) е посклон кон Израел отколку кон Иран па Иранице очекуваа(т) повеќе помош од Кина отколку од Русија.

И да не заборавиме дека и Русија е контролирана од чифутините, не се само САД на таа „листа„.
А зошто мислиш дека Кина не е? Кој ги префрли фабриките во Кина, и им дозволи безцарински пристап до најголемите пазари? Траоре или Мадуро? :D

Аман со тој концерт.

Нема оправдана причина ни за тоа злосторство. Ако сакаш да бараш некакви причини барај ги во 75 години окупација, во секојдневието на децата во Газа, во рушењето на нивните куќи и крадењето на нивната земја. Кога на некој ќе му го земеш достоинството и правото на живот, не може да очекуваш да седи со скрстени раце и да го гледа сето тоа мирно и сталожено. Насилството и очајот раѓаат насилство. И не, ова не е оправдување туку е чиста социологија.

Ама проблемот е што ти и твоите истомисленици не сакате да признаете дека едно злосторство од еден ден не е изговор за истребување на цел народ.

Жал ми е за сите жртви, и не оправдувам насилство, но некои работи ги гледате еднострано, не знам дали заради пропаганда или заради нешто друго.

И јас го поддржувам Израел, во рамките на својата независност, како и фактот дека има право да си ги брани своите национални и стратешки интереси. Но ова не вклучува и бесконечни војни со бесконечни жртви кои траат од 1948 година. Арапите отворено се противеле од 1945 за формирање на оваа држава, сакале да биде формирала на европско тло, поточно на територија на денешна Германија која ја загубила втората светска војна. Израел се формира во ек на граѓанска војна или активна милитанстка акција, 47-48, дел од населението е прогонето, дел од имотот е купен, со цел Евреите да имаат поголем територијален посед, односно површина каде што ќе можат да се градат еврејски населби. Најголемиот дел од овие населени места, биле Палестински, каде денес во целост се заземени од Израел. Тука се прави чистка, се креира територија, на која се формира Израел. Земјишниот посед, на Евреите во денешен Израел, пред 45та, бил премал. Оваа еврејска тактика е активна и ден денес. И тоа е нешто кое не можам да го поддржам.

Рака на срце, знаат како да се борат за секој еден Евреин, каде и да е во светот, тој е државјанин на Израел. Од тој аспект, се пример за држава. :)

Јасно ми е како е формиран Израел, таа војна е и скоро завршена со геноцидот врз палестинците. Цела историја и иднина е била и ќе им биде со тој наратив. И нема тука ништо за восхит или за подршка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom