Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Sepak ovaa e masterclass na amerika. Cekaa berzite da se zatvorat za vikend. Im se poklopija kockite so sostanokot na liderov na Iran i udri najjako i najprecizno sto mozas i zavrsi ja rabotata za eden den. Deneska veke nema napadi nema nisto stama. Sega ke cekat da vidat koj ke nastapi na scena vo Iran i kako ke se postavi a do utre cenata na berzite veke ke imat minimalen impakt.

Rusija i Kina moze da pusat ku*ac od so se nesposobni. Sekade kade sto pruzat podrska padna kako krusa. Sirija, Venecuela, Kuba, Iran koj e sleden.

Јас колку што знам црвената армија е таа која што го уништи фашизмот, а не капетан Америка. Додека Русите губеле 27 милиони луѓе за да не спасат сите нас, Американците само чекале до последен момент да видат кој ќе победи.

Ти ми ја спомуваш 1945 година, јас ти зборувам за понова историја и денес.

Знаев дека следи ова. Како жена јас длабоко сочувствувам со секое човечко битие кое страда. Но мојата солидарност не е селективна. Солидарна сум и со народот што страда во Газа. Каде е вашата солидарност со тие луѓе? Таму секојдневно страдаат илјадници жени и деца заради теророт на западњаците. Или солидарноста со луѓето во Либија? Саудиска Арабија? Ова е секаков вид на војна само не војна за правата на жените. Премногу е провидно за да биде така презентирано од страна на чичко Трамп.
Русите имаат најголеми заслуги, но чичко Сем не беше дојден на туризам.

Да сочувствуваше, секој дел од тебе ќе посакуваше да падне овој режим и ќе се радуваше на смртта на врховниот лидер. Вака, само зборови.

Она кога опасноста од пенетрација во трите дупки се претвара во опасност од пенетрација на балистичка ракета во хотелот каде што те омаловажувале.
Навистина тажно :place:

Земјата не е технолошки развиена за да може да парира на Западниот свет.
Да, ама можат да го скријат во некој подрум, мораат да имаат безбедносни протоколи посебно кога се очекува воен судар, независно од интензитетот.

Да, ама можат да го скријат во некој подрум, мораат да имаат безбедносни протоколи посебно кога се очекува воен судар, независно од интензитетот.
Ko ke mi tekni Tito kolku vreme mu se kriese na Germancite :)

Она кога опасноста од пенетрација во трите дупки се претвара во опасност од пенетрација на балистичка ракета во хотелот каде што те омаловажувале.
Види ја бе каква е..
А оваа мислиш има капацитет да сфати зошто се дешава ова..

Sepak ovaa e masterclass na amerika. Cekaa berzite da se zatvorat za vikend. Im se poklopija kockite so sostanokot na liderov na Iran i udri najjako i najprecizno sto mozas i zavrsi ja rabotata za eden den. Deneska veke nema napadi nema nisto stama. Sega ke cekat da vidat koj ke nastapi na scena vo Iran i kako ke se postavi a do utre cenata na berzite veke ke imat minimalen impakt.
Мастерклас само во нивните глави. Мислиш до понеделник ќе се отвори Хормуз?

Deneska veke nema napadi nema nisto stama.
Велиш ништо нема?

Русите имаат најголеми заслуги, но чичко Сем не беше дојден на туризам.

Да сочувствуваше, секој дел од тебе ќе посакуваше да падне овој режим и ќе се радуваше на смртта на врховниот лидер. Вака, само зборови.
Не се залажувајте, не се ова хуманитарни мисии и борба за човекови права и демократија, само борба за бизнисот со нафта и оружје.

Еве кажи ми зошто ти не сочувствуваш со жените во Либија? Затоа што си маж или? Јас треба поинаку да се чувствувам затоа што сум жена? Пред се сум човек, и еднакво перцепирам терор и насилство врз друг човек независно од полот. За мене жената што се продва како роб во Либија страда исто колку и жената во Иран. Разликата е што вие за едните молчите, а за другите оправдувате бомби.

Види ја бе каква е..
А оваа мислиш има капацитет да сфати зошто се дешава ова..
Оваа е таа шо му пишала на Роберто Навали дека Дубаи не е можно да има вонредни состојби.

Или во превод: Неее сега ќе морам да си идам дома и нема повеќе арапи да ми серат во уста за пари. :place:

Еве кажи ми зошто ти не сочувствуваш со жените во Либија?

Мене ми е перфектно јасно како функционира империјалистичка сила, и дека нападите врз Србија и Либија беа злосторство,

Вака е со свое јас.

Другото е просто, Америте и Израел се лоши, сите други се добри, мозок е непотребен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom