Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 16: @ComfortablyNumb - Проституцијата треба да биде легална)

A so bese temata ustvari :cautious:
Полнети пиперки.

Кога мачорот не е дома, глувците оро играат, а ти како коловоѓа ќе одмориш до наредната тема. Преку 50 мислења избришани, комплетна калакурница. @парва ти си следен на ред. I am watching you.

Насловот е сменет, анкета денес подоцна.

Треба да се забрани да коментираат за квалитет на живот на лица што работат во ИТ :D
Нормално дека ќе имаш понормални колеги и ќе работиш во понормална работна атмосфера отколку во било која друга професија. Ако не се лажам беше во Шведска. Шведска ја знам од многу поинаква перспектива од твојата. Барем делот каде што се повеќето македонци - Малме. Не сум сигурен баш дека уживаат во соживотот во последниве години. Внуците ми ги напаѓаат со ножеви по влезови, ги ограбија 100 пати во неколку години. Кај тетка ми во зграда каде што имаш 3 сигурносни врати додека дојдеш до станот (буквално како затвор е), стигнаа да и крадат точаци врзани за вратата од станот. Базенот го затворија дека сомалијците мочаа внатре. Швеѓаните избегаа по периферијата, а градот е крш. Последно кога бев ги фатов кога протестираше канцерот секој ден за Палестина. Секој ден има убиства, се пукаат меѓусебно разни арапски/муслимански групи за превласт на улиците.
Ќе заигра маца на вратанца и таму, може не за твојата генерација, ама за вашите деца сигурно.

П.с. би ти забранил да коментираш и од причина што Охрид си го сменила за факинг -100 степени, дождови и депресија во Шведистан :D
Се е точно за Малме што пиша. Кој бил знае дека се им е заклучено во продавниците. Никаде не сум видела такво нешто.

Ние се откажавме од идентитет, од малцинства, од државава и сега ќе бараме Македонци да живеат у Македонија....нема ни Македонци а ја нема ни Македонија и плус сме у војна со Русија.

Целосна изолација не е возможно но би било убаво да се направи рестрикција т.е. определени критериуми со давањето на државјанство и постојано живеење кај нас. Претераната либерализација го уништува идентитетот на една земја...пример животна желба ми беше да ја посетам Норвешка поради природните убавини и ставрно убава ама на аеродром азијант, во аптека азијант, во гифт шоп азијант, на плоштад ветер ќе те однесе африканка го облечела детето во 10 палтиња и му дадела сладолед да лиже..Во центарот на Осло пиеш кафе и газдата те прашува од кај си ти му викаш МК а он насмеан ти вели па ние сме комшии јас сум од Албанија...
Страсно т.е Страшно.

Треба да се забрани да коментираат за квалитет на живот на лица што работат во ИТ :D
Нормално дека ќе имаш понормални колеги и ќе работиш во понормална работна атмосфера отколку во било која друга професија. Ако не се лажам беше во Шведска. Шведска ја знам од многу поинаква перспектива од твојата. Барем делот каде што се повеќето македонци - Малме. Не сум сигурен баш дека уживаат во соживотот во последниве години. Внуците ми ги напаѓаат со ножеви по влезови, ги ограбија 100 пати во неколку години. Кај тетка ми во зграда каде што имаш 3 сигурносни врати додека дојдеш до станот (буквално како затвор е), стигнаа да и крадат точаци врзани за вратата од станот. Базенот го затворија дека сомалијците мочаа внатре. Швеѓаните избегаа по периферијата, а градот е крш. Последно кога бев ги фатов кога протестираше канцерот секој ден за Палестина. Секој ден има убиства, се пукаат меѓусебно разни арапски/муслимански групи за превласт на улиците.
Ќе заигра маца на вратанца и таму, може не за твојата генерација, ама за вашите деца сигурно.

П.с. би ти забранил да коментираш и од причина што Охрид си го сменила за факинг -100 степени, дождови и депресија во Шведистан :D
И Охрид не е тоа што беше, ама тоа сум го дискутирала во темата за Охрид, може таму да ја продолжиме дискусијата.

За другото, јас немам такво искуство. Има населби кои се гето и едноставно не одиш таму. Ама во 7,5 години во Шведска досега сум немала непријатност со имигранти, воглавном разочарувањата ми се од Швеѓаните поради културолошките разлики.
А вакви споредби ми се многу интересни, пошто во МК нели не се случува слично низ Скопје. :)
Може пример да споредиш број на убиства во Шведска предизивикани од напади со нож или пукања на улица со број на убиства предизвикани од рецимо сообраќајни несреќи низ Мк, може од тука да се започне.
Дека има некоја доза криминал тука, има. Ама дека е така ко што ја претставуваат во МК, далеку е од тоа.

Може пример да споредиш број на убиства во Шведска предизивикани од напади со нож или пукања на улица со број на убиства предизвикани од рецимо сообраќајни несреќи низ Мк, може од тука да се започне.
Не може од тука да се започне. Нема никаква логика да ги споредуваш тие две статистики.

Поглупа тема Амин.
Има луѓе кои поради икс фактори морале да се иселат од својата матична земја....еве еден пример ке пишам за родителите кои имаа проблем со здравјето на своето дете а државава наша не им даде никаква лекарства ниту услови за тоа дете да се одгледува.
Се преселија засекогаш, цела фамилија во друга држава.
Ај ке им забраниме и на астронаутите да не одат у вселената, да не не гледаат одозгора...
Свашта:facepalm:

Кога мачорот не е дома, глувците оро играат, а ти како коловоѓа ќе одмориш до наредната тема. Преку 50 мислења избришани, комплетна калакурница. @парва ти си следен на ред. I am watching you.
Моето предвидување за банирани почна да се остварува. Или можеби само намерно ја посеав идејата…

Leo Inception GIF

Ама немам контроверни ставови. Едино за Бг пасош ама досадно е и беше веќе.
Проституција не почитувам. Ако ви се збори за тоа место ова.
Не мора секој хот тејк да е некој голем социјален проблем. Темата е од забавен карактер и може да имате тејк дека кока колата треба да е помалку газирана, ако тебе тоа така ти се допаѓа. Можеби контроверзија е пресилен збор, бидејќи многу го сфаќаат како отворена покана да покажат дека се талогот на општеството. Се знаеме од други теми, во ред е. Дамби, плот твист смарти, рече веќе сите треба да умреме а тоа покрива и бугари и косовари и швеѓани, па да пробаме да се забавуваме во преостанaтото време без притисок за големи контроверзни теми како за состав. Нека се мали теми, но ваши. Твојата “Испукајте се” тема доаѓа многу блиску, такви дневни фрустрации се далеку поинтересни ако спакувани во хот тејк наместо кетеринг цобевчиња.

И што е контроверзното?
Ова мислење треба да го има само ако темата беше: “Дали сметате @ComfortablyNumb не ја сфаќа темата?”. Ништо контроверзно тогаш. Јас да сум супермодератор нема да ве банирам од тема, ќе ви променувам аватар или јузернејм на недела две, кaко walk of shame. Владе гледам го шутнале од тема, наместо да му сменат аватар во знаме со погодете колку краци или да му променат јузер во Гаргамел. Ако многу се согласувате но немате желба да се повторувате, почекајте спротивно мислење, поварете го ставот. По само 6 минути напиша не ти е контроверзно, како ли само ја разбра, Мачка даде 800 различни теми пред да се поправи и дополни во други постови, остај време малку, мислењето беше толку општо што @Zlatikevichius не знаеше како да го формулира во една реченица и зеде слободен ден а @Io Sono Interista го игнорираше надевајќи се кворумот да му даде насока преку дискусија како најлошата естимација до сега. После секоја тема истиот пост, различен јузер. Ја молам @Macka12345 да те номинира следен, и ако некој напише нешто друго освен “што е тука контроверзно”, тој да се прогласи работно неспособен - бидејќи кој сака да работи со некој што расипува добри шеги? :LOL:

--

На темата... "експорт импорт" мислам дека @парва ѝ закачи добри помошни тркала. Не мора да се фокусираме на логистика секогаш и како тоа би се спровело, туку рече дека повеќе е да се види како ја перципирате темата. Се надевам не го искасапив неговото мислење, но ионака веќе доаѓа како мелено месо поради стилот на пишување. И знам дека под тоа само мисли да се види дали си со нашите или со другите, Македонија на Македонците во случајот, но може да се разгледа како филмско сценарио за да видеме што би функционирало а што не.

Да замислиме дека сите мора да живеат во близина на нивната крв, каде што нивните претци се адаптирале на живот, радиус 50-100км. Како електромагнетни бранови кои не дозволуваат подолг престој во држава или место каде не се практикуваат твои обичаи, не се јаде твоја храна, не се пие истата вода и ти би имал завист од тој коктел. Како некои што ги враќа назад религијата, патриотизмот, фамилијата, билошто така посилно, епа наместо чувство тоа да е природна, физичка потреба, како дишење конкретно тој воздух во тие 50-100 километри, и секое напуштање тие "граници" да те прави изнемоштен, нефункционален и евентуално мртов. Ќе може и да се патува но многу тешко, со скафандери, како астронаути во вселената и нема да го прави секој. Бидејќи многу реплицираа околу логистиката (@vecenopozicioner), како да е возможна темата ако некој навистина, навистина ама навистина проба да ги врати сите од кај што дошле, што би било само формализирање на марш у пичкуматерини.

Во моментот ја играм Death Stranding 2, која е игра во пост апокалиптичен свет каде човештвото е локализирано во подземни бункери а ти си поштар кој пренесува круцијални работи за технолошки развој низ многу опасен свет (@мкд владе и во видеоигри сум добар човек ;)), и знам дека барем трговијата на добра која е битна за опстанок нема да е толку проблем во денешново време, бидејќи имаме дронови, роботи, автономни возила, е-пари, холограми, етц.

Семејството повторно ќе стане јадро на општеството, роднинските врски ќе бидат посилни и бидејќи секој ќе се поинтимно познава и ќе осеќа припадност - и помалку криминсл бидејќи вината за прекршоци ќе биде лична и силна. Но, иако ќе ги нема албанците кои мачка ги знае, поради ризикот од роднинско размножување поради мал избор и сина крв менталитет (дефинитивно ќе имаме повеќе кралеви) ќе се раѓаат изроди, луѓе со пречки и низок степен на интелигенција кои пак ќе создадат опасно општество по автобуси. Исто така ќе нема емпатија од другите региони да помогнат ако срањата удрат во фенот некаде бидејќи општествата ќе гледаат внатре кон нив. Но тоа значи нема ни империјализам во формата омразена денес. Исто така природата ќе заздрави од нас, нема масовен туризам, емисии од возење и летање, ќе има зголемена и бујна локална култура

Но, раѓање во затвор го убива човечкиот дух, таков нихилистички детерминизам носи тешки последици по индивидуализмот и општиот развој како човештво.

Не, од себична причина што не би се вратила во Мк. Да ми рече некој сеа пакувај се утре се враќаш во Мк мислам дека ќе се шлогирам.
Во Македонија денес никој немаше да ти каже Среќен Петоооок! :icon_lol:

Поглупа тема Амин.
Има луѓе кои поради икс фактори морале да се иселат од својата матична земја....еве еден пример ке пишам за родителите кои имаа проблем со здравјето на своето дете а државава наша не им даде никаква лекарства ниту услови за тоа дете да се одгледува.
Се преселија засекогаш, цела фамилија во друга држава.
Ај ке им забраниме и на астронаутите да не одат у вселената, да не не гледаат одозгора...
Свашта:facepalm:
Апсолутно не мора да читаш.
Дојди на следната. И онака пак не пиша нишо конкретно како и секогаш.

Следна ќе бидеш ти тагната.
Да ги доисцрпам другиве.
Да видиме што се крчка по твоето мозоче.
Ќе се објаснуваш со денови.

Мјау.

Тркалото се врти. Топката кога ќе дое кај мене, ја рогам со пуна кај сакам.
Оќе?

@wot пола теми се парампарче. Јас вчера дигнав раце од бришење. Ама со навреди се претерува. А немаше потреба ни место. Глеав да не е нешто да се колеме меѓусебе, ама и на тоа се заклавме.
За другото што пиша, интересно. Поготово за менување јусернејм.
Мене јусер и аватар ми се симбол за препознатливост на член. Затоа уште сум на латиница. Не е дека не можев да побарам да сум Мачка и ете нешто друго освен 12345.
Така сум се регистрирала. Така ќе си терам.
Автоматски споено мислење:

Не дава да стаам анкета.

Ќе смени колегата. Ја нема опцијата моментално.

Не дава да стаам анкета.
Ќе смени колегата. Ја нема опцијата моментално.
Се креира нова тема со само анкета и се спојува со оваа мислам. Оди во тестирање подфорумот и пробај со две теми пред да пробаш тука.

За другото, не се секирај, срцка си.
Они имаат проблем.
:backa:

Кој не почитува туѓи правила и принципи нека напушти. Ова за сегде низ светот. Не само Македонија. Сите по своја држава да се вратат. И да си функционираме така. Без други националности. Освен овие што се земале со странец. Ај да не е толку диктаторски. И да има рестрикции и за тоа, пример да си неколку години во врска, да живееш заедно. Пошто од кај нас одма ќе се мажат за Белгија. Ќе проба некој да исфинтира, да се зимаат ко у Америка за грин кард
Какви ти се овие шизофрени цепења? Прво спомнуваш конкретно само за Македонија, после се префрлаш на тоа да има депортации низ цел свет без исклучок, па после тоа само тие што „не почитувале туѓи правила и принципи“, па после тоа исклучок за тие што се во брак со странец, ама па после и за нив да има рестрикции. Толку ти беше тешко да извлечеш една конкретна изјава?

Се креира нова тема со само анкета и се спојува со оваа мислам. Оди во тестирање подфорумот и пробај со две теми пред да пробаш тука.
Не не не, никако! @Macka12345 , заборави го ова, не го слушај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom