Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 16: @ComfortablyNumb - )

Ништо контроверзно во тоа да се сака Македонија на Македонците, сите имаат национални држави, само ние Македонија е на сите граѓани без разлика на етничка и верска припадност. Токму тие граѓани ја мразат Македонија од дното на душата, сакаат да ја делат и парчат, сакаат да ја нема и ги мразат Македонците само затоа што постојат. Како најстар народ на сите им сметаме.
images.jpeg
Морална и света обврска е на секој Македонец да работи за обединување на сите македонски територии на Македонскиот полуостров. Само Обединета Македонија гарантира мир и стабилност на Балканот, сите други комбинации се погубни за регионот.
Screenshot_20260114_232714_Facebook.jpg
Кон малцинствата кои сакаат да ја распарчат Македонија треба да се приклучат и изродите, предавниците кои гласале за северна и кои со своите гадни левичарски идеологии овозможија Македонија да стане држава на малцинствата и држава на сите само не на Македонците, кои не направија коси црти и граѓани на северна, безнационална држава без историја, култура, идентитет. Ракот на македонската нација кој мора да се истреби за да имаме шанса за борба против македонските непријатели. А овие се број еден душман на македонскиот народ. Да се депортираат далеку од Македонија и да не се дозволи нивен влез во државата и на потомството. На пример во Мадагаскар. А нивните лидери да умрат во најголеми маки.

Нема Македонец чија желба не е ова.
Мислењето е контроверзно ако си албанец/турчин. Меѓутоа меѓу нас ова не е контроверзија.
Ако се вклучат браќата од темата за соживот ќе има сочна дискусија, ако не сите ќе си се тапшаме по рамо и анкетата ќе има апсолутно За мнозинство.

Нема ништо контроверзно на темата, ниту еден глас против ќе нема и нема што да се дискутира :D
Освен ако не се убаци некој од Љепотаните од другата страна на Вардар.

Инаку и хипотетички да се депортираат оние што се доселиле од 2001 наваму, пак ќе останат во огромна бројка и во голем дел од проблемите учествуваат и тие што со децении живеат овде. Не е дека сме ги примиле, туку сме дале премногу права на багра сељаци заглавени во 16 век и со непостоење на закони, доаѓаат до израз.

Сеа вака сите ве сакам.
Ама ајде да чујам што мислите. Може ќе ме убеди некој пак дека ова е соживот.
Сите ве сакам, ама вие од другите националности одете си од државава :D

Не само за Македонија.
Цел свет.
Секој по своја држава.

@Aceso част иззузетцима

У првото мислење имам typo. Ќе едитирам
Автоматски споено мислење:

Нема Македонец чија желба не е ова.
Мислењето е контроверзно ако си албанец/турчин. Меѓутоа меѓу нас ова не е контроверзија.
Ако се вклучат браќата од темата за соживот ќе има сочна дискусија, ако не сите ќе си се тапшаме по рамо и анкетата ќе има апсолутно За мнозинство.
Нека изволат

Затваравме клиент.
Заслжуваат должно внимание.

После моево мислење поише мислам мене ќе ме избркате него ја што ќе банирам.
Не знам како да го срочам. Ќе зборам од душа.

Ух. Неќам да звучам како Хитлер.
Знаете дека за некои работи сум open minded. Од мала ме учеле да почитувам секој, без разлика на сѐ. Да делам со секој, да не мрзам никој.
Како мала, поради работава, и приватни околности, бев океј со секоја нација.
Татко ми беше директор 20 год у Албанија, у Косово 30 год. Го слушаа, го почитуваа, стекна пријателства, буквално лекови му носат пошто тука се изгор неговите.
И ја мислев стварно сите луѓе се добри..
Додека не почнав средно.
Учев во средно каде што имаше цигани. Гледав како се однесуваме ние со нив, како они со нас.
Потоа се случи Смиљковско, Кољо, Саздо.
Другари во средно беа напаѓани де во маало, де на сред Центар, им беа корнети ланчиња со крст од врат. Еден доби шипки во врат од многу ќутек.

Сфатив дека има тешки гадови.
Сум се соочила со мажи да ми застануваат на улица, да ме следат со кола, да ми свират, независно од кој дел во денот е.
Почнав да се чувствувам небезбедно. За моите, за другарки, другарки.
Ме наведе на едно размислување, уствари тоа контроверзното.
Мада знам, ова е повеќе утопично пошто тешко се постигнува.
А тоа е, секој да се врати кај дошол. Што сме примиле од 2001ва навака, сиктер, поготово Албанци, ама сместа депортација.
Значи буквално у државава да останат Македонци, сите да се вратат од кај и да се.
Германец ако има овде, да си оди назад.

Знам ќе речете, не сум нормална, дека и ја сакам да се селам, дека не е изводливо.
Да.

Ама што иаме сеа? Еве сегде имаме микс на народи, сите станавме ИНТЕРНЕШНЛ. Шо добивме ние овде? Колење македонски синови, пребегување одма. Небезбедност и за девојчињата.
Европа шо доби од жалење едикој си? Масакр за Божиќ, масакр за Велигден, улетување со кола во толпу, дигање во ваздух цркви и молови.
Чим не знаеме и можеме да живееме така, раус сите по дома кој од кај што дошол.
Да се исчисти државава од џганот, прва фаза на просвета ќе ни е.
Да се напраат услови за живот ( знаете на што мислам веќе сум зборела), ја прва нема да си идам

Кој не почитува туѓи правила и принципи нека напушти.

Не очекував дека ќе бидам тагната ever. Така што повелете.
-за малце се утнавме. До вчера бев у ПМС наоштрена за карање. Сеа вака сите ве сакам.
Ама ајде да чујам што мислите. Може ќе ме убеди некој пак дека ова е соживот.
Автоматски споено мислење:

Сѐ после моево што не е поврзано ќе се брише.
Разработени ми се прстите.
А мешани бракови странци со мк па деца се родиле?

Па детето секако ќе земе наше државјанство ако се роди овде.
Еве и ја, да се земам пример со Германец, да го родам таму, добива државјанство по раѓање. А од мене може да земе македонско по мајка.

Викам дека е тешко, знам.
Неам нешо вака поконтроверзно, само стварно сакам да ги нема. Не знам како да сум поискрена.
Сакам да си идат од државава.

Кога ќе се едитира насловот мислам ќе се тригернат одма обесправените од другите теми.

Тест за нативизација. Граматиката на Блаже Конески да ја научат, да ги знаат сите народни песни и конверзија во православие.

Иначе ова “сите по дома” е меч со две острици. Замисли сите Македонци од целиот свет да треба да се вратат во Македонија. Дали они би се согласиле на тоа? Затоа што во тие држави они се баш тоа што се Албанците, Ромите, Турците, Русите, кај нас. Или темава важи исклучиво и само за Македонија, а не за другите држави во светот?

Инаку да, вака малку звучи утописки и ко илузија, ама поаѓајќи од лични трауми кои сите ги имаме (директно или индиректно) не е контроверзно да бараме вакви радикални решенија. Кога институциите не може да не заштитат и живееме во небезбедно општество, со улични насилства, криминал, малтретирање жени, киднапирање деца и сл, нормално е да се активираат одбранбените механизми кај народот. Нашата дијаспора, што ја спомнав претходно, избегала баш заради овие причини и не верувам дека би сакале да се вратат тука.

Тест за нативизација. Граматиката на Блаже Конески да ја научат, да ги знаат сите народни песни и конверзија во православие.
Што е битна вероисповед?
Не су сфи програмирани да бидеф потчинети на верски ритуали или да веруеф у религиски патерни.
Едноставно тој е интимно и индивидуално.
Да се родеше Рон у шиптаpску фамилију у Чаир, ке се викаше Ронзљим и ке се клањаше на педофила.Место печеницу ке имаше сеченицу.
Вера и нација не е исто.

Иначе овој е класична утопија.
Ми би сфи ЗА нели, зшто покрај невино и емпатично Македонче, наша љубовна татковина е препуна сс цигански и шипта pски џган.
Али остала сефкупна планетарна приказна е друга...

Што е битна вероисповед?
Не су сфи програмирани да бидеф потчинети на верски ритуали или да веруеф у религиски патерни.
Едноставно тој е интимно и индивидуално.
Да се родеше Рон у шиптаpску фамилију у Чаир, ке се викаше Ронзљим и ке се клањаше на педофила.Место печеницу ке имаше сеченицу.
Вера и нација не е исто.

Иначе овој е класична утопија.
Ми би сфи ЗА нели, зшто покрај невино и емпатично Македонче, наша љубовна татковина е препуна сс цигански и шипта pски џган.
Али остала сефкупна планетарна приказна е друга...

и тебе ти треба крстење едно. Ти си ми пример на забегантус. Еден егзорцизам и у ладна река да ти излезат ѓаволите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom