ComfortablyNumb
Politically Incorrect
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 4.923
- Поени од реакции
- 19.043
И што е контроверзното?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одземање на државјанство можеби?И што е контроверзното?

Сите ве сакам, ама вие од другите националности одете си од држававаСеа вака сите ве сакам.
Ама ајде да чујам што мислите. Може ќе ме убеди некој пак дека ова е соживот.

Нека изволатНема Македонец чија желба не е ова.
Мислењето е контроверзно ако си албанец/турчин. Меѓутоа меѓу нас ова не е контроверзија.
Ако се вклучат браќата од темата за соживот ќе има сочна дискусија, ако не сите ќе си се тапшаме по рамо и анкетата ќе има апсолутно За мнозинство.
А мешани бракови странци со мк па деца се родиле?Затваравме клиент.
Заслжуваат должно внимание.
После моево мислење поише мислам мене ќе ме избркате него ја што ќе банирам.
Не знам како да го срочам. Ќе зборам од душа.
Ух. Неќам да звучам како Хитлер.
Знаете дека за некои работи сум open minded. Од мала ме учеле да почитувам секој, без разлика на сѐ. Да делам со секој, да не мрзам никој.
Како мала, поради работава, и приватни околности, бев океј со секоја нација.
Татко ми беше директор 20 год у Албанија, у Косово 30 год. Го слушаа, го почитуваа, стекна пријателства, буквално лекови му носат пошто тука се изгор неговите.
И ја мислев стварно сите луѓе се добри..
Додека не почнав средно.
Учев во средно каде што имаше цигани. Гледав како се однесуваме ние со нив, како они со нас.
Потоа се случи Смиљковско, Кољо, Саздо.
Другари во средно беа напаѓани де во маало, де на сред Центар, им беа корнети ланчиња со крст од врат. Еден доби шипки во врат од многу ќутек.
Сфатив дека има тешки гадови.
Сум се соочила со мажи да ми застануваат на улица, да ме следат со кола, да ми свират, независно од кој дел во денот е.
Почнав да се чувствувам небезбедно. За моите, за другарки, другарки.
Ме наведе на едно размислување, уствари тоа контроверзното.
Мада знам, ова е повеќе утопично пошто тешко се постигнува.
А тоа е, секој да се врати кај дошол. Што сме примиле од 2001ва навака, сиктер, поготово Албанци, ама сместа депортација.
Значи буквално у државава да останат Македонци, сите да се вратат од кај и да се.
Германец ако има овде, да си оди назад.
Знам ќе речете, не сум нормална, дека и ја сакам да се селам, дека не е изводливо.
Да.
Ама што иаме сеа? Еве сегде имаме микс на народи, сите станавме ИНТЕРНЕШНЛ. Шо добивме ние овде? Колење македонски синови, пребегување одма. Небезбедност и за девојчињата.
Европа шо доби од жалење едикој си? Масакр за Божиќ, масакр за Велигден, улетување со кола во толпу, дигање во ваздух цркви и молови.
Чим не знаеме и можеме да живееме така, раус сите по дома кој од кај што дошол.
Да се исчисти државава од џганот, прва фаза на просвета ќе ни е.
Да се напраат услови за живот ( знаете на што мислам веќе сум зборела), ја прва нема да си идам
Кој не почитува туѓи правила и принципи нека напушти.
Не очекував дека ќе бидам тагната ever. Така што повелете.
-за малце се утнавме. До вчера бев у ПМС наоштрена за карање. Сеа вака сите ве сакам.
Ама ајде да чујам што мислите. Може ќе ме убеди некој пак дека ова е соживот.
Автоматски споено мислење:
Сѐ после моево што не е поврзано ќе се брише.
Разработени ми се прстите.
Па детето секако ќе земе наше државјанство ако се роди овде.А мешани бракови странци со мк па деца се родиле?
А мешани бракови странци со мк па деца се родиле?
А мешани бракови странци со мк па деца се родиле?
А другиот родител:Па детето секако ќе земе наше државјанство ако се роди овде.
раус
Што е битна вероисповед?Тест за нативизација. Граматиката на Блаже Конески да ја научат, да ги знаат сите народни песни и конверзија во православие.
Што е битна вероисповед?
Не су сфи програмирани да бидеф потчинети на верски ритуали или да веруеф у религиски патерни.
Едноставно тој е интимно и индивидуално.
Да се родеше Рон у шиптаpску фамилију у Чаир, ке се викаше Ронзљим и ке се клањаше на педофила.Место печеницу ке имаше сеченицу.
Вера и нација не е исто.
Иначе овој е класична утопија.
Ми би сфи ЗА нели, зшто покрај невино и емпатично Македонче, наша љубовна татковина е препуна сс цигански и шипта pски џган.
Али остала сефкупна планетарна приказна е друга...