Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Книгата ми е на полица, филмот не ми е симнат. Што да правам прво? Ако има некаков surprise фактор, би го гледал филмот. Книгата е мала, 4 приказни има во неа, Life of Chuck е една од нив.
Не ни знаев дека ја има како книга искрено, така да тука не ме барај за совет :D
Го пуштив без некои очекувања и добро ми легна, имаше некое интересно движење и расплет со по некоја уфрлена емоција што ме прими.

со по некоја уфрлена емоција
Нешто ситно така по малце колку да се рече.
Не ни знаев дека ја има како книга искрено
А зошто би приметил? Само на постерот го има, и на крај штом ќе почнат кредитсот, веднаш по режија.

Последно уредено:
Не знаев ни јас дека има книга, сосема случајно купив рандом книга од Стивен Кинг и го најдов расказот во неа.

Кои се најдобрите филмови од 2025 до сега што сте ги гледале? Немам гледано буквално ништо ново, па да надоместам. Предлози?

Кои се најдобрите филмови од 2025 до сега што сте ги гледале? Немам гледано буквално ништо ново, па да надоместам. Предлози?
Новиот Final Destination е добар, Companion ми беше интересен, Gorge со Ања Тејлор Џои не беше лош, новиот Гол Пиштол и тоа. Друго и јас немам ништо гледано, генерално слаба година за филмови.

Тапа година за добри филмови.
Final Destination Blodlines , F1 the movie и Predator killer of killers ми оставија впечаток.

А друго прашање: кој има Secret Cinema? Не можам да се најавам. И кај вас го има истиот проблем или да не ме имаат кикнато од тракерот?

Weapons
Sorry, Baby
Late Shift
А друго прашање: кој има Secret Cinema? Не можам да се најавам. И кај вас го има истиот проблем или да не ме имаат кикнато од тракерот?
Дој на IRC.
BFF сум со SysOp-от, си работи нормално сајтот.
Кој ти е никот? Може да ти напраиле disable.

Почнав со The Life of Chuck. Добар, стварно добар филм! Се мислам за оценка измеѓу 9 и 10, што секако не менува многу кај мене, ама најверојатно ќе остане 9. Многу ме изненади зашто прв пат гледам „реално“ нешто од Мајк Фланаган кој е еден од најдобрите хорор режисери на денешницата (се сеќавате на двете Haunting... серии и Midnight Mass на Нетфликс и филмовите како Gerald's Game, Before I Wake, Doctor Sleep...). Навистина убав и навистина тажен филм, удира јако зашто потсетува на минливоста на животот. :( Многу ми се допадна, фала на препораката @Anon .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom