Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Dexter Resurrection е веројатно подобра и од оргиналот, штета што и направија cancel на Original Sin. И таа беше солидна.

Препорака и за Chief of War со Момоа. Доста голем скептик бев затоа што е 0 од глумец, ама серијава е одлична.

Предобра е resurrection. Ќе има повеќе сезони ко шо разбрав

Штета што ја канселираа Dexter: Original Sin беше одлична особено глумецот што го глумеше Декстер беше фантастиченн и крипи ас фак.

Листам по HBO да глеам почнам некоја серија. Катастрофа до катастрофа. Освен култните и задолжителни серии нема некоја нова да речеш оваа ја фалат, дај да ја гледам.
Ги одделив Boardwalk Empire, Deadwood и Sucession, се мислам дали вреди некоја од нив да почнам.
Или да си идам со The Wire или Sopranos, за втори пат.

Листам по HBO да глеам почнам некоја серија. Катастрофа до катастрофа. Освен култните и задолжителни серии нема некоја нова да речеш оваа ја фалат, дај да ја гледам.
Ги одделив Boardwalk Empire, Deadwood и Sucession, се мислам дали вреди некоја од нив да почнам.
Или да си идам со The Wire или Sopranos, за втори пат.
Succession е современ masterpiece! Ретко која серија во последно време ми оставила толкав впечаток, таа мораш да ја гледаш!

За другите 2 и јас бев во недоумица, како тебе. Помеѓу двете ја избрав Boardwalk Empire прва. Ја изгледав првата сезона и неколку епизоди од втората - серијата си е супер, ама мене ми требаше нешто подинамично периодов и ја оставив за подоцна. Deadwood ќе биде, исто, некогаш.

Ако не си ја гледал The Leftovers - исто и таа е меѓу задолжителните лектири. Предобра драма со неверојатна глума и една од ретките серии која почна и заврши така како што била замислена од старт - во само 3 сезони, без да одлучат да ја молзат во недоглед. И затоа кај неа нема пад, напротив, секоја сезона е дури и подобра од претходната.

Од новите, пак ќе повторам - The Pitt е извонредна серија. Ако си по медицинските драми, 100% ќе ти се допадне, ако не си по медицинските драми - ќе станеш. ;)

Од другите продукции, што не се на HBO, ја имаш Shameless на HBO Max. Спин-офот на Outlander, Blood of My Blood го ставија неделава (ова и јас уште не сум го гледал). His Dark Materials на BBC ја има исто. Таа е серија која изгледа само јас ја имам гледано од цел форум, а стварно беше добра. Ако си го гледал Golden Compass филмот, истиот материјал е. Castle Rock на Хулу ја имаш исто, таа беше феноменална серија, со ликови и места од книгите на Стивен Кинг, само некако ми остана недоречена.

Сигурно има уште нешто, ова вака на прва што прелистав.

Succession е современ masterpiece! Ретко која серија во последно време ми оставила толкав впечаток, таа мораш да ја гледаш!

За другите 2 и јас бев во недоумица, како тебе. Помеѓу двете ја избрав Boardwalk Empire прва. Ја изгледав првата сезона и неколку епизоди од втората - серијата си е супер, ама мене ми требаше нешто подинамично периодов и ја оставив за подоцна. Deadwood ќе биде, исто, некогаш.

Ако не си ја гледал The Leftovers - исто и таа е меѓу задолжителните лектири. Предобра драма со неверојатна глума и една од ретките серии која почна и заврши така како што била замислена од старт - во само 3 сезони, без да одлучат да ја молзат во недоглед. И затоа кај неа нема пад, напротив, секоја сезона е дури и подобра од претходната.
Пуштив Sucession откако го напишав постот, ќе и дадам шанса. Знам сека едно време имав слушнато за неа дека всушност е Гејм оф Тронс ама во деловниот свет :D
Инаку The Leftovers ја иам гледано, прекрасна серија. Пред некој ден и книгата ја почнав.

Препорака за добра анимирана или аниме серија за 11-годишно дете. И секако, за мене со него. :P До сега ги изгледавме Bunnicula, Over the Garden Wall и Gravity Falls. Особено добри беа последните 2.
Arcane... Aма може 11 да не е баш доволна возраст. Не заради експлицитна содржина, повеќе заради разбирање на сценариото.

Arcane... Aма може 11 да не е баш доволна возраст. Не заради експлицитна содржина, повеќе заради разбирање на сценариото.
Ја почнавме веќе Naruto. Фала, сепак.

Leftovers ја глеав прва сезона коа излезе и далеку е од нивото на серии ко True Dec., или Fargo, или мини серии ко The Terror.
Има полоши серии, али не е оваа ништо посебно. Можда има понатаму нешто подобро.

Dexter Resurrection е веројатно подобра и од оргиналот, штета што и направија cancel на Original Sin. И таа беше солидна.
Вреди ли да се изгледа едната сезона на Original Sin или уопште да не почнувам?

Prison Break излезе дека за брзо ќе ја тргнат од Нетфликс, а пошто на времето кога ја даваа на Сител ја гледав до негде али нецелосно, последниов месец ја изгледав од почеток до крај.

Првата сезона во Фокс Ривер е добра, ликовите се интересни.
Вторава држи внимание со бегството. Третата, нова околина, нови ликови, кратка е, се издржува.

И стигнуваме до четвртата, бајо мој, полоша и од турска сапуница. Досадна, вртење у круг, де некој умрел, па воскреснал, па грабнува некого за leverage, па другиве истото го прават, па ај првиве. Мизерно.

Петтата во Јемен за среќа мрдна од дното што го допре четвртава.

Тежок криминал е 8.3/10 да има особено со сапуницата во четврта сезона.

Warrior Nun гледал некој дали вреди да ја продолжам? Некако слаба првата епизода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom