Македонски поткасти - кој го следите и кој е најдобар?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Можда е патриот, можда дедо му бил прв подкастер, ама не значи дека и он е добар. Кринџ дечко што кога ќе ми излезе некое негово видео, повраќам. Едноставно не го бива за инфлуенсер, како што кажаа погоре - познат е само затоа што е другар на Лазаров.
Се обидува да пробие со работи што биле актуелни пред 5-6 години.

Стана тренд на Балканов, особено Србија и Бугарија, секој што е инфлуенсер да има и подкаст. Навлегува и кај нас тоа. Е не може бе пријателе подкаст да водиш а да не можеш да сврзеш две сложни реченици. Треба речник и општа култура.

Инаку веќе се што вклучува гостин и човек што прави интервју се нарекува подкаст. Грешно е според мене. Подкаст е да седнат повеќе од двајца луѓе и да се води нормален разговор, на маса. Не да го убие од прашања. Пример тоа на Ефтов не е подкаст, туку класична емисија каде што новинар испрашува гостин, исто и кај Ландов.

Пример за подкаст што стварно е подкаст е подкастот на Џо Роган, седнуваат двајца-тројца и се води дискусија, се раскажуваат обострани истории (секако со акцент на гостинот).
Не ми се свиѓа. Не сакам да бидам груба, ама не може луѓе кои едвај две книги прочитале во животот да добиваат простор и внимание, да водат емисии, и да глумат авторитети. Всушност, они може да бидат интересни за забава и да речеме да водат некои такви интересни емисии, но ако треба да се дискутира на некои посериозни теми, јасно се гледа лимитиран речник и недочитаноста. Тоа се чувствува многу во квалитетот на разговорите и во содржината што ја пласираат.

Не ми се свиѓа. Не сакам да бидам груба, ама не може луѓе кои едвај две книги прочитале во животот да добиваат простор и внимание, да водат емисии, и да глумат авторитети. Всушност, они може да бидат интересни за забава и да речеме да водат некои такви интересни емисии, но ако треба да се дискутира на некои посериозни теми, јасно се гледа лимитиран речник и недочитаноста. Тоа се чувствува многу во квалитетот на разговорите и во содржината што ја пласираат.
Да де, тоа го зборам и ја. Да не бидам грешно сфатен нешто.

Каков народ, такви водители и такви гости по емисиите

Зошто мислиш кај нас нема квизови од типот на милионер, потера како во Хрватска туку најпопуларен е оној на Лила :ROFLMAO:

Каков народ, такви водители и такви гости по емисиите

Зошто мислиш кај нас нема квизови од типот на милионер, потера како во Хрватска туку најпопуларен е оној на Лила :ROFLMAO:
Зашто е единствен квиз, покрај оној листа за 300 кајшто добиваат по 100 евра награда. Милионер беше најпопуларен на времето, да го има пак се кладам дека би бил попопуларен од лила.

Зашто е единствен квиз, покрај оној листа за 300 кајшто добиваат по 100 евра награда. Милионер беше најпопуларен на времето, да го има пак се кладам дека би бил попопуларен од лила.

Поентата ми е дека на милионер ќе имаш 1 пријавен на секои 30 што ќе се пријават во се или ништо, оти е игра на среќа не знаење. Плус на постариве нема да им е интересен некој од типот на Трендо ама затоа Лила сите ја гледаат „интересна“ им е со глупите муабети

Ете на Боки она од предходната страна има 400к прегледи, а нешто да е подкаст на паметна тема нема ни 10к прегледи да има

Го заборавивте основоположникот на македонскиот поткаст и доајенот на македонското новинарство Миленко Неделковски.

Поентата ми е дека на милионер ќе имаш 1 пријавен на секои 30 што ќе се пријават во се или ништо, оти е игра на среќа не знаење. Плус на постариве нема да им е интересен некој од типот на Трендо ама затоа Лила сите ја гледаат „интересна“ им е со глупите муабети

Ете на Боки она од предходната страна има 400к прегледи, а нешто да е подкаст на паметна тема нема ни 10к прегледи да има
Ќе им биде интересен се кладам, не знам која година си, ама милионер се гледаше религиозно. Немаше кој не гледа милионер. Лила ја гледаат стари луѓе што немаат многу избор и пуштаат сител па нека врти. Некогаш има луѓе лупаат глупости, некои и затоа гледаат. За пријавување не сум сигурен, ама за гледаност глава ставам дека милионер би ја шиел Лила.

ГГ само. Само како што отупува гејминг сцената глобално така и они намалуваат со контент и се свесни за самото тоа. Веројатно ќе тераат до ГТА да ја испоштуваат и толку ќе биде.

Od klupa

Potkast na jutuberot heatchek, go drzi zaedno so negoviot vraboten, zborat za NBA..

Бајкерот и Кросфитерот исто сум ги гледал повеќе пати, им гостуваат познати спортисти што имаат многу постигнато и имаат што да кажат, само водителите се тешка катастрофа, посебно тој едниот што седи од лева страна, ретко антипатичен лик.
Цело време нешто се чуди кога ќе каже гостинот, се прв пат слуша, не може да ти гостуваат спортисти од тој калибар ако немаш основно познавање од нивниот спорт.

Бајкерот и кросфитерот.
Сите му ги имам изгледано или изслушано. Самите водители како ликови се топ, посебно Томе (бајкерот) - генијалец, ем многу ме смее, ем има многу што да се научи од него....

Само за ова би дал коментар, бидејќи зборуваш за Томас, кој претходно има и подкасти во соло верзија на неговиот канал Tomas Performance Podcast, човекот е со ултра добри познавања за спортовите со кои се има занимавано. Познавањата му се на тренерско ниво, доста е стручен. Веројатно си гледал кај нив некој подкаст со лик од шоубизнисот или некој спорт како фудбал за кој нема познавања Томас, па Жарко (десно) бил покадарен, но те уверувам ако гледаш некој подкаст околу атлетика, велосипедизам, па и пливање (дека и самиот Томас со триатлон се бави), нема да имаш мислење дека е неупатен. Целиот концепт им е таков, секогаш едниот водител да има подобро познавање од другиот, бидејќи се од различни области, па заедно да се надополнуваат. А и гледа да поставува прашања кои некои луѓе дудуци што врска си немаат од спортот би ги прашале и не би им биле јасни, за сите да може полесно да го пратиме подкастот.

Бајкерот и Кросфитерот се скроз ок лкови. И јас, како и некој што пиша погоре, во почеток мислев за Томас, „глеј го какви глупи прашања поставува на некои работи што се општо познати“, ама тоа беше кога гледав епизоди со спортисти па ги знаев некои приказни. Ама после одгледани неколку други епизоди го сменив мислењето. Добри епизоди имаат и не се ограничени само на спорт. Мене ми беше интересна епизодата со Чашуле, од "Тhe Dude Coffee". Доста интересна приказна, иако, парадоксално, не пијам кафе :icon_mrgr:

Знае да остави таков впечаток на почеток Томе, претпостаувам имаш гледано само неколку епизоди.
Томе е страшен лик, премногу интелегентен и баш напротив, запознаен е за бааааги многу работи актуелни и неактуелни во светов, небитно дали е поврзано со спорт или не. Он го вози поткастов реално, прашањата и темите што ги отвара му се секогаш на место. И Жаре е супер лик у секој случај, топ се ко као екипа.

Според мене далеку најбоље поткаст кај нас

Последниве две три недели некако сосем случајно се погоди да гледам многу епизоди од поткастот на Бајкерот и Кросфитерот. Сите до една поврзани со филм и театар и морам да кажам дека тој бајкерот многу ме нервираше и многу често му правев skip зашто стварно поставува дебилни прашања. Се гледа дека типот е интелигентен, ама 0 познавања има и од глума и од филм, а за театар сам си призна дека никогаш не бил на претстава. И стварно изгледа глупо кога тој им поставува прашања и ко ќе се фати ко слеп за стап за некоја дебилна работа која на шестоодделенец му е јасна.

Прочитав дека обратно изгледала ситуацијата кога имале поткаст со некој спортист, ама мене тие не ме интересираат. А другиот дечко, кросфитерот е стварно добро поткован со темите од културата, и овој наместо да го остави него да биде подоминантен, он скока и се бламира цело време. Изгледа ко на пример да го сретне некоја тетка на селска чешма Леонардо ди Каприо, и да го прашува - „Ти дете, чие си?“ :tapp:

Последниве две три недели некако сосем случајно се погоди да гледам многу епизоди од поткастот на Бајкерот и Кросфитерот. Сите до една поврзани со филм и театар и морам да кажам дека тој бајкерот многу ме нервираше и многу често му правев skip зашто стварно поставува дебилни прашања. Се гледа дека типот е интелигентен, ама 0 познавања има и од глума и од филм, а за театар сам си призна дека никогаш не бил на претстава. И стварно изгледа глупо кога тој им поставува прашања и ко ќе се фати ко слеп за стап за некоја дебилна работа која на шестоодделенец му е јасна.

Прочитав дека обратно изгледала ситуацијата кога имале поткаст со некој спортист, ама мене тие не ме интересираат. А другиот дечко, кросфитерот е стварно добро поткован со темите од културата, и овој наместо да го остави него да биде подоминантен, он скока и се бламира цело време. Изгледа ко на пример да го сретне некоја тетка на селска чешма Леонардо ди Каприо, и да го прашува - „Ти дете, чие си?“ :tapp:
Таков е на сите теми, кринџ е по малку.

Вчера изгледав последниве поткасти на Ландов со политичкиве кандидати и многу варира впечатокот од тоа колку му е спремен соговорникот. Од една страна подот го избриша со Каја Шукова со јавувања кај Орце, деманти од Канал5, фаќање во тесно со директни прашања ко ситуацијата за “дали е пораз ако не победите/не влезете во 2 круг“, каде што се гаси самодовербата кај соговорникот и почнува истиот да блада. Но од друга страна кога соговорникот е спремен оратор човеков делува ко непрофесионалец кој се фаќа за 3 работи кои ги има најдено и се држи до нив цела емисија. А тие работи во голема мера се ирелевантни и даваат слика дека не се спремил добро со нивно спомнување(или дека Амар добро скрил се од историја на социјални медиуми ако нешто постоело), пример спомнува филџаните мавање на Крмов (не ни беше Крмов со филџанот, оној албанецот беше, Крмов беше со мониторите), Апасиев со навреди за физички изглед, давање или недавање оставка од пратенички мандат, скроз делуваат смешно работиве и делува несериозно. Овој дури и го намириса дека е скроз неспремен па му се курчеше му вика ај да му ѕвониме пак на Орце, делува гостинов ко да е поспремен од водителот, што не смее да е случај на поткаст што се вика “претрес“.

Не знам дали знаете ама Миланче " ко че да јебемо данас " Мајами и Мирољуб " идеш под мач бато " Петровиќ имале заеднички потскаст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom