Македонски поткасти - кој го следите и кој е најдобар?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Можда е патриот, можда дедо му бил прв подкастер, ама не значи дека и он е добар. Кринџ дечко што кога ќе ми излезе некое негово видео, повраќам. Едноставно не го бива за инфлуенсер, како што кажаа погоре - познат е само затоа што е другар на Лазаров.
Се обидува да пробие со работи што биле актуелни пред 5-6 години.

Стана тренд на Балканов, особено Србија и Бугарија, секој што е инфлуенсер да има и подкаст. Навлегува и кај нас тоа. Е не може бе пријателе подкаст да водиш а да не можеш да сврзеш две сложни реченици. Треба речник и општа култура.

Инаку веќе се што вклучува гостин и човек што прави интервју се нарекува подкаст. Грешно е според мене. Подкаст е да седнат повеќе од двајца луѓе и да се води нормален разговор, на маса. Не да го убие од прашања. Пример тоа на Ефтов не е подкаст, туку класична емисија каде што новинар испрашува гостин, исто и кај Ландов.

Пример за подкаст што стварно е подкаст е подкастот на Џо Роган, седнуваат двајца-тројца и се води дискусија, се раскажуваат обострани истории (секако со акцент на гостинот).
Не ми се свиѓа. Не сакам да бидам груба, ама не може луѓе кои едвај две книги прочитале во животот да добиваат простор и внимание, да водат емисии, и да глумат авторитети. Всушност, они може да бидат интересни за забава и да речеме да водат некои такви интересни емисии, но ако треба да се дискутира на некои посериозни теми, јасно се гледа лимитиран речник и недочитаноста. Тоа се чувствува многу во квалитетот на разговорите и во содржината што ја пласираат.

Не ми се свиѓа. Не сакам да бидам груба, ама не може луѓе кои едвај две книги прочитале во животот да добиваат простор и внимание, да водат емисии, и да глумат авторитети. Всушност, они може да бидат интересни за забава и да речеме да водат некои такви интересни емисии, но ако треба да се дискутира на некои посериозни теми, јасно се гледа лимитиран речник и недочитаноста. Тоа се чувствува многу во квалитетот на разговорите и во содржината што ја пласираат.
Да де, тоа го зборам и ја. Да не бидам грешно сфатен нешто.

Каков народ, такви водители и такви гости по емисиите

Зошто мислиш кај нас нема квизови од типот на милионер, потера како во Хрватска туку најпопуларен е оној на Лила :ROFLMAO:

Каков народ, такви водители и такви гости по емисиите

Зошто мислиш кај нас нема квизови од типот на милионер, потера како во Хрватска туку најпопуларен е оној на Лила :ROFLMAO:
Зашто е единствен квиз, покрај оној листа за 300 кајшто добиваат по 100 евра награда. Милионер беше најпопуларен на времето, да го има пак се кладам дека би бил попопуларен од лила.

Зашто е единствен квиз, покрај оној листа за 300 кајшто добиваат по 100 евра награда. Милионер беше најпопуларен на времето, да го има пак се кладам дека би бил попопуларен од лила.

Поентата ми е дека на милионер ќе имаш 1 пријавен на секои 30 што ќе се пријават во се или ништо, оти е игра на среќа не знаење. Плус на постариве нема да им е интересен некој од типот на Трендо ама затоа Лила сите ја гледаат „интересна“ им е со глупите муабети

Ете на Боки она од предходната страна има 400к прегледи, а нешто да е подкаст на паметна тема нема ни 10к прегледи да има

Го заборавивте основоположникот на македонскиот поткаст и доајенот на македонското новинарство Миленко Неделковски.

Поентата ми е дека на милионер ќе имаш 1 пријавен на секои 30 што ќе се пријават во се или ништо, оти е игра на среќа не знаење. Плус на постариве нема да им е интересен некој од типот на Трендо ама затоа Лила сите ја гледаат „интересна“ им е со глупите муабети

Ете на Боки она од предходната страна има 400к прегледи, а нешто да е подкаст на паметна тема нема ни 10к прегледи да има
Ќе им биде интересен се кладам, не знам која година си, ама милионер се гледаше религиозно. Немаше кој не гледа милионер. Лила ја гледаат стари луѓе што немаат многу избор и пуштаат сител па нека врти. Некогаш има луѓе лупаат глупости, некои и затоа гледаат. За пријавување не сум сигурен, ама за гледаност глава ставам дека милионер би ја шиел Лила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom