Македонски поткасти - кој го следите и кој е најдобар?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера изгледав последниве поткасти на Ландов со политичкиве кандидати и многу варира впечатокот од тоа колку му е спремен соговорникот. Од една страна подот го избриша со Каја Шукова со јавувања кај Орце, деманти од Канал5, фаќање во тесно со директни прашања ко ситуацијата за “дали е пораз ако не победите/не влезете во 2 круг“, каде што се гаси самодовербата кај соговорникот и почнува истиот да блада. Но од друга страна кога соговорникот е спремен оратор човеков делува ко непрофесионалец кој се фаќа за 3 работи кои ги има најдено и се држи до нив цела емисија. А тие работи во голема мера се ирелевантни и даваат слика дека не се спремил добро со нивно спомнување(или дека Амар добро скрил се од историја на социјални медиуми ако нешто постоело), пример спомнува филџаните мавање на Крмов (не ни беше Крмов со филџанот, оној албанецот беше, Крмов беше со мониторите), Апасиев со навреди за физички изглед, давање или недавање оставка од пратенички мандат, скроз делуваат смешно работиве и делува несериозно. Овој дури и го намириса дека е скроз неспремен па му се курчеше му вика ај да му ѕвониме пак на Орце, делува гостинов ко да е поспремен од водителот, што не смее да е случај на поткаст што се вика “претрес“.
Мене ми излезе исечок, Амарче се кочеше и смешкаше, како кецаш на испрашување.

Пушти рилот (исечокот), јас приметив дека му се смее саркастично цело време, ама не приметив да се укочи на некое прашање.

Пушти рилот (исечокот), јас приметив дека му се смее саркастично цело време, ама не приметив да се укочи на некое прашање.
Не заебавај, се смее од што не знае што да каже. Му го спопика убаво, се вади нешто збори, а ништо не кажува. Го одбегнува прашањето и блада со некои "паметни" термини.

Поголемо демонтирање од адвокатот на палчо и српче од страна на овај Ландов не знам дали некогаш имало во Македонија на интервју, јавен настап, дебата, поткаст или шо кур и да е.

Мене ми излезе со Максим и го запна да каже дали гласал за промена на името. Максим не сакаше да каже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom