Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.453
- Поени од реакции
- 9.465
Самиот факт дека си барал дефиниција за тоа, те прави тебе перфектен будучи војник.Јас се држам на тема. Мое мислење е дека феминизмот многу придонесе за апатијата, особено од машка страна.
Колку толку имаше дружба се додека не излегоа социјалниве мрежи. Проблемот дојде затоа што немаше никаква блокажа на контент од запад. Луѓето се повеќе и повеќе почнаа да имитираат западни трендови на места што не се компатибилни. Можеше тоа да се реши доколку имавме нешто како Кина со нивниот пристап кон интернетот.
Е сега тој пристап ни овозможи многу работи, и многу шанси за работа со странски компании, ама од друга страна ни го еродира опшеството.
Јас на 23 ја напуштив Македонија, затоа што сакав да бидам архитект на мојата иднина. Македонија за жал не ми го пружи тоа.
Строго утврден ред и правила, задолжителни за сите членови на некој колектив, проверив уште еднаш на речник за дефиниција на зборот, не гледам избор на доброволно или присилено. Де пиши му на Дигиталниот Македонски Речник. Изгледа не го допишале.
Дисциплина, станување во 6:00 АМ, извршување воени задачи и влегување во рутина. Буквално тренинг за работа во следните 40 години од животот.
Колега од факултет, последната генерација што служеше задолжителна војска, до ден денес станува од спиење, мие лице и се бричи секој ден. Војска беше пред 15 години, уште дисциплината од војска ја држи. За жал ја укинаа војската година пред да требаше да одам, така да мака мие што не го искусив тоа.
Не се секирај за тоа што мислиш дека си го пропуштил. Војска пак ќе се воведе за едно 3-4 години.