Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Дали овој рачен багаж е добар за Wizzair? Да не ми прават проблеми?
Ги исполнува нивните критериуми 40х30х20, ама е со вакуум.

IMG_9994.jpeg

Дали овој рачен багаж е добар за Wizzair? Да не ми прават проблеми?
Ги исполнува нивните критериуми 40х30х20, ама е со вакуум.

Прегледај го приврзокот 451012
Не сум имал искуство да ми мерат килажа на ранец, веројатно би рекол само да внимаваш на килажа, да не идеш преку 7-8кг. За димензиите нема да праат проблем, нема везе дали е вакум.

Сум патувал со дупло поголем ранец од овој, никој ништо нит ми проверил нит рекол.

Сум патувал со дупло поголем ранец од овој, никој ништо нит ми проверил нит рекол.
Ne si bil Budimpeshta izgleda ima da te izgorat odma, imam gledano lugje so "prazna" gym bag zasto e pogolema od dimenziite kako gi teraat ili stisni ja vo ova meracov ili kazna

A da ne zboram deka prvo te kaznuva i naplakja posle ti proveruva za na koj let si, pred mene kaznija covek i mu naplatija a on ustvari cekal na gresen let :D (ne mu ni bil letot so wizz)

Ne si bil Budimpeshta izgleda ima da te izgorat odma, imam gledano lugje so "prazna" gym bag zasto e pogolema od dimenziite kako gi teraat ili stisni ja vo ova meracov ili kazna

A da ne zboram deka prvo te kaznuva i naplakja posle ti proveruva za na koj let si, pred mene kaznija covek i mu naplatija a on ustvari cekal na gresen let :D (ne mu ni bil letot so wizz)

1. nikogas ne cekaj pred gate.
2. sekogas koga si so poveke racen bagaz vlagaj kasno, najkasno sto mozes, 99% od vremeto nema da ti go merat bagazot togas zosto poveke gi kosta da kasni letot nego da te pustat.
3. znaj gi relevantnite zakoni vo drzavata za merenje i odrzuvanje na vagite. :icon_mrgr: vo azija/aus nekolku pati se imam izvadeno na toa deka "vagata mora da vi e gresna", dajte sertifikat da vidam koga posleden pat e testirana... ( vo aus zakonski mora sekoj 3 meseci vo azija 2 pati vo kalendarska godina i mora da imaat log so datum koj nikogas ne go naogaat na vreme)... e sega za zal wizz vo peshta se doma i najverojatno top ne gi drma ama ova valjda na nekoj ke mu se najde...

Виз не ама за Рајан лично имам видено како некои ги тераа да се стави ранец во димензинирана метална решетка. Не поминува ли, тогаш им наплаќаа додатна такса. Имам слушнато дека Виз многу поретко ама некогаш и они мереле. Мене ми се нема десено.

Муабетот ми е, подобро да си во рамки на пропишаното и да не те боли глава.

Димензиите се тие кои ги бараат, него да не се фатат за тоа дека е вакуум, дека ќе има повеќе ствари внатре.
На килажа секако ќе внимавам.

Димензиите се тие кои ги бараат, него да не се фатат за тоа дека е вакуум, дека ќе има повеќе ствари внатре.
На килажа секако ќе внимавам.

nemas gajle

Димензии и килажа ако се во рамки на специфицирано, скроз не им гајле како ти си ги пакувал работите во ранецот... Се разбира освен ако не си пакувал некои недозволени работи. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom