Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.802
Поени од реакции
60.724
Веројатно во кафез биле кучињата, едно починало, други 2 или 3 преживеале.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.613
Поени од реакции
29.501
Зошто толку висок рејтинг за Анора? Многу просечен филм ми беше :unsure:
Освен хистериите што ги имаше чат пат, сценариото не беше ништо wow, па дури и 5 оскари… no comment.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
171
Поени од реакции
563
Бруталист доста тежок филм за гледање, на два пати го гледав..Не им досадија веќе филмовиве за евреи да прават? Не го хејтам филмот баш напротив, имаше одлични сцени, глума и атмосфера ама првиот дел беше многу подобар откоклу вториот. Посебно крајот некако ми немаше врска, се исконтра со се што претходно се збореше во филмот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.443
Поени од реакции
38.542
Освен хистериите што ги имаше чат пат, сценариото не беше ништо wow, па дури и 5 оскари… no comment.
Мене ми беше многу забавен. Уживав во филмот, се изнасмеав за сите пари. Плус :цицки:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.646
Поени од реакции
6.485
Кога отворив ден после оскарите да прочитам за филмот, кога прочитав американци-руси на прва помислив русите и јенките пробуват да ги затоплат односите сега па политиката замешила прсти и во оскарите. :icon_lol:

Ги немам гледано другите номинирани но ако овој просек од филм е најдобар за 2024та апсолутно треба еден добар ресет да се направи во филмската индистрија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.764
Поени од реакции
43.750
можеби е геј новиов принц, на крај открива дека сака cock.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.207
Поени од реакции
12.871
можеби е геј новиов принц, на крај открива дека сака cock.
Моја претпоставка е дека на крајот принцот ќе се смува со ловџијата, а Снежето ќе се смува со кралицата.

Анти-логиката налага такво сценарио.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.229
Поени од реакции
10.319
На Летер е 2.3/5 од 47 илјади логирани. Ќе руши номинации за Златна Малина.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.065
Поени од реакции
24.404
Сабајлево читав за ИМДБ рејтингот на филмов и отворив форум да постирам скриншот кога тоа веќе дискутирано. :)
Еве апдејт зашто за два дена уште повеќе назадувал. Толку е лош или намерно го уништуваат?

1000017246.jpg

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.764
Поени од реакции
43.750
како не може да е лош кога ја јебе целата прикаска од оригиналот. Башка што ставиле циганка да глуми SNOW WHITE. Што подалеку од тоа. Нула треба да е реална оценка.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.802
Поени од реакции
60.724
Никој не може намерно до толку да уништи филм. Во најлош случај филмот ќе изгуби 1-2 поени поради политичка или религиска пристрасност, сме го виделе тоа многупати. Некогаш може да добие 1-2 поени плус на национална база, се закачила пола држава да става 10-ки...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.065
Поени од реакции
24.404
како не може да е лош кога ја јебе целата прикаска од оригиналот. Башка што ставиле циганка да глуми SNOW WHITE. Што подалеку од тоа. Нула треба да е реална оценка.
Во право е Ио. Мора да е и филмот лош чим е волку ниска оценката. Тоа со бојата на кожата на актерката (не е циганка туку хиспаник-европа, татко и е пољак мајка и колумбијка) може една две оцени да и намали. Има многу луѓе кои не се замараат со овие работи и гласаат објективно што значи за 1.9 рејтинг треба да е многу лош.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.740
Поени од реакции
34.327
Го гледав Juror 2. Дури на крај видов дека бил од Clint Eastwood а и ќерка му, сва среќа, имаше некоја ситна улога - другата екипа беше ок на имиња па и на деливери. Проблемот мене ми беше скриптата. Одамна немав пуштено филм и си реков ништо како судска драма да ми разгори љубовта кон филмовите, но имаше премногу кринџ моменти за мене за да воопшто добие пролазна. Трејлерот има спојлери за момент што се случува после пола саат но е нешто што го движи цел филм па затоа внимавајте! Или не, не сум полиција. 2.

Го гледав и Deadpool x Wolverine. Филмот е како долг SNL скеч со многу референци. Сепак ме расположи. 3.

Kajgana Shop

На врв Bottom