Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Koja cena e Mitusbishi....okolu 9000evra?
Slicni performansi imas od GREE pumpa za 3000evra GRS-CQ12Pd/NhG4-E
Ako gi sporedime:
Mitsubishi PUD-SHWM100YAA Na -7C nadvoresna Temp za 8.9kw efikasnost ima COP=3.16
Zubadan10.jpg
GREE GRS-CQ12Pd/NhG4-E Na -7C nadvoresna Temp za 10.7.9kw efikasnost ima COP=2.98 (slicen COP za 1.8kw poveke toplina)
GREE12kw mono.jpg
Bonus za GREE imas test i na -15C kako Bivalentna a za Mitsubishito Bivalentna e samo do -10, nema za test za Colder(Ladna klimatska zona) i adekvatno nema prosek test na -15C...
GREE12kw Colder1jpg.jpgGREE12kw Colder2jpg.jpg

Последно уредено:
како не може да е лош кога ја јебе целата прикаска од оригиналот. Башка што ставиле циганка да глуми SNOW WHITE. Што подалеку од тоа. Нула треба да е реална оценка.

Моја претпоставка е дека на крајот принцот ќе се смува со ловџијата, а Снежето ќе се смува со кралицата.

Анти-логиката налага такво сценарио.

Нема да е лошо да ја видиме Гал Гадот еден на еден со девојка...ама не со оваа :D

stigna novata smetka za struja... kako shto ochekuvav pod 4000 denari.
ne e losho da rechish kako za cela kukja topla i labavo ziveenje zimovo

(malo pojasnuvanje ... vo kukjava redovno pochnav da ziveam od nova godina navamu zatoa i taka mala smetka taa najdole)

generalno 5500 vo najladnoto za greenje + gotvenje + bojler + peralni/sushari chuda
smetki.jpg

stigna novata smetka za struja... kako shto ochekuvav pod 4000 denari.
ne e losho da rechish kako za cela kukja topla i labavo ziveenje zimovo

(malo pojasnuvanje ... vo kukjava redovno pochnav da ziveam od nova godina navamu zatoa i taka mala smetka taa najdole)

generalno 5500 vo najladnoto za greenje + gotvenje + bojler + peralni/sushari chuda
Прегледај го приврзокот 446859

Тука некаде сме.... на оволкави поскапувања на цената на струјата сепак багатела се помина и ова зимо.
Цел спрат од куќа затоплен со вкупни сметки за 5 месеци од 20.000 денари...
Енерџи ефишенси xD

Screenshot 2025-03-25 at 11.48.38 PM.png

Последно уредено:
Здраво,

Препорачајте некоја добра клима што ќе ми покира простор околу 20-25 квадрати ?
Моментално имам VIVAX AERI 3.5 KW ама не сум задоволен ич од тоа како грееше зимава, а дури имам ПВЦ прозорци и изолација.

Би сакал 5.5 KW сега да земам, па ако имате некоја добра препорака, shoot!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom