Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.486
Поени од реакции
7.844
Најголемата превара на ѓаволот нели беше да мислат луѓето дека не постои :)
Јас затоа ги прашувам, како успеале да ги победат семоќните сатанисти, ама никој нема дадено одговор.
Умреле ли повеќето, им здосадило ли, остареле ли, можеби како Зајко дошле до видеа, па им рекле или повлечете се или ќе ве апсиме, како воопшто дошло до тоа да ја изгубат децениската апсолутна моќ...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.739
Поени од реакции
35.667
Ај добро јас сум неуката, а вие сте сите експерти за руска надворешна политика, сме се нашле на ист континент и треба да бидеме сите против војна во Европа, мислите нема да ја погоди Мк и те како ќе ја погоди, сите тие хушкачи за војна ќе ја набуцкаат "работата" и после како Бајден и американскиот народ ќе си јадат пуканки и ќе си гледаат сеир, додека ние тука во Европа, ќе си ги вадиме очите и ќе се колеме, ќе се делиме на групи и подгрупи, кој а за Русите кој за Украинците, кој за Французите, кој за Маџарите, сеедно...
Убедливото најголемото мнозинство во сите држави во Европа (па дури и во Полска и балтичките државички) се против војна или било каков судир со Русија... И? Што со тоа? Во кој свет ти живееш штом мислиш дека народот/мнозинство некој го прашува за било што?

Ти веројатно мислиш дека навистина постои демократија. И дека ЕУ и САД се демократии... Епа за каква да те сметаме? За едуциран лик со свесност за реалноста?

јас сум тука во ЕУ и нормално ме засега политиката која ЕУ ја води, не е добро да има војна, хушкачи како Макрон и Лавров, Мерц, и сите тие усијани старски со една нога во гроб, главучи, треба да се свестат дека не се саде они
Ова објаснува многу работи... Вклучително и тоа дека во твојата сфера на разбирање не влегува тоа дека таквите како Макрон/Мерц се само марионети, не многу различни како нашиве марионети овде во Македонија.

нема муж ми да го регрутираат утре да иде на руски фронт, вас ќе ве регрутираат будали сте сите кои поддржувувате хушкачи за војна во Еу.
Баш него попрво ќе го регрутираат таму во ЕУ... Ама очекувано, ти не пратиш дека повеќето НАТО/ЕУ воведуваат обврска за служење регуларна војска.

Утре вашиот "фирер"кога ќе ве регрутира да одите да се борите за Русија, пошто и фалат машки војници, никој нема да ве праша како илјадниците руски студенти, насила регрутирани и убиени на фронт
Европскиот Комесар, и НАТО лидерите (топтан со САД) се тие кои потенцијално овде ќе регрутираат. Скраја да е... И нема да биде ЗА Русија, туку против нив... Извини што не ни се гине за интересите на америчката олигархија. А ти баш тоа го поддржуваш со твоето незнаење и наивност, и потпаѓањето на меинстрим пропагандата (сериозно бе ВВС и Вајс њуз видеа постираш?).

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.023
Поени од реакции
3.647
Убедливото најголемото мнозинство во сите држави во Европа (па дури и во Полска и балтичките државички) се против војна или било каков судир со Русија... И? Што со тоа? Во кој свет ти живееш штом мислиш дека народот/мнозинство некој го прашува за било што?
Screenshot_2025-03-08-10-49-01-793_com.facebook.katana.jpg

In your face foo
Автоматски споено мислење:

Баш него попрво ќе го регрутираат таму во ЕУ...
Не не таквите смотковци што ја поддржуват Русланд ќе ги регрутираат присилно(зашто имаат они искуство во насилни ствари и регрутација не се секирај);), никој нема ни да те праша ќе ти дојдат на врата униформисани под мишка ќе те фатат и ќе те фрлат у комбе, пошто јак си зад тастатура ама ќе те видам на бојното поле колку ќе си "јакк".

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.442
Знаеме дека си глуп и наивен.
Зашто сега му контрираш на твојот истомисленик, кој тврди дека слободата со крв се плаќа....
Неколку пати те прашав, што се случи со сатанистите за да кренат бело знаме, каде и кој плати со крв за слободата?
Од сега те сматрам поддржувач за глобализмот. Нема друго објаснување за тебе.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.190
Имате претстава што е Русија споредена со прдежот наречен ЕУ? На оваа Русија и се силите?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
778
Поени од реакции
2.093
Е како бе така Трамп успеа без крв да ве ослободи од сатанистите... Магионичар ќе да е, секоја му чест, со пенкало срушивте режим, ала Зајко.
Им ги скрати финансиите,ги забрана woke глупостите.Така го сруши нивниот режим во кој беше забранета слободата на говор.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.486
Поени од реакции
7.844
Утре вашиот "фирер"кога ќе ве регрутира да одите да се борите за Русија, пошто и фалат машки војници, никој нема да ве праша како илјадниците руски студенти
Зашто вие жените не излезете на протест, да се буните против мобилизација, нели си ги сакате мажите и децата, да кажете не ги давате... Ај за мажите јасно, небитни ви се.

Од сега те сматрам поддржувач за глобализмот. Нема друго објаснување за тебе.
Нели го уништивте процесот на глобализација....
Се додека не одговориш на конкретните прашања, покажуваш дека си неинформиран и дека си ној. Гајле ми е ти за што ме сметаш, небитен си ми со тој капацитет.

Им ги скрати финансиите,ги забрана woke глупостите.Така го сруши нивниот режим во кој беше забранета слободата на говор.
Слобода на говор значи да смееш против кого што сакаш да кажеш, а нели Трамп потпиша наредба дека не смееш да мрчиш против една негова омилена група луѓе.

Чии финансии ги скрати, за буџетот бараат да се зголеми дефицитот... зашто сеуште се тера истата децениска внатрешна и надворешна политика на сатанистите во однос на побитните теми... Дури и поагресивно настапуваат.

Отпуштање вработени од одредена институција е мачкање очи, наместо првин да се казнат виновните, па да се воведе ред во институциите и да нема злоупотреби.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.023
Поени од реакции
3.647
Зашто вие жените не излезете на протест, да се буните против мобилизација, нели си ги сакате мажите и децата, да кажете не ги давате... Ај за мажите јасно, небитни ви се.
Јас би излегла на протест против војната. Не зашто си го сакам или не си го сакам мажот, туку зашто војната носи смрт, сиромаштија и хорор, умираат и многу цивили, деца остануваат сираци. Кој мисли дека добра е војната е будала. Нели сме еднакви, и жени треба да се мобилизираат така ако гледаме, не знам зашто сеуште не е така, имаме и жени во армијата професионални као војници ама помалку, треба да има повеќе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Јас би излегла на протест против војната. Не зашто си го сакам или не си го сакам мажот, туку зашто војната носи смрт, сиромаштија и хорор, умираат и многу цивили, деца остануваат сираци. Кој мисли дека добра е војната е будала. Нели сме еднакви, и жени треба да се мобилизираат така ако гледаме, не знам зашто сеуште не е така, имаме и жени во армијата професионални као војници ама помалку, треба да има повеќе.
не ја разбираш доволно војнава, за да даваш објективни или подлабоки коментари

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.207
Поени од реакции
2.720
Е како бе така Трамп успеа без крв да ве ослободи од сатанистите... Магионичар ќе да е, секоја му чест, со пенкало срушивте режим, ала Зајко.
Во глава го пукаа ало, или заборави.

1741442069928.png

Kajgana Shop

На врв Bottom