Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    753

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.350
Поени од реакции
14.014

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.207
Поени од реакции
2.720
Јас би излегла на протест против војната. Не зашто си го сакам или не си го сакам мажот, туку зашто војната носи смрт, сиромаштија и хорор, умираат и многу цивили, деца остануваат сираци. Кој мисли дека добра е војната е будала. Нели сме еднакви, и жени треба да се мобилизираат така ако гледаме, не знам зашто сеуште не е така, имаме и жени во армијата професионални као војници ама помалку, треба да има повеќе.
Некој вика дека е добра војната?

Само 4% од жените може да издржат на фронт како обичен маж, имаше студии од Американската армија. Жени не може да бидат на фронт како мажите, и физички и психички не се еволуирани за таа одлука. Авијација, логистика и слични работи може, ама на фронт во ровови нема да можат.
Автоматски споено мислење:

Бафра,@ovs и шеки. Едниот викаше со жилет се пресекол Трамп додека лежел.

Футус мама дракулаа сценарија…
Тројцата заедно за да се стигне до трицифрен IQ.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.894
Поени од реакции
8.856
Единствено што знам е дека пилоти на дронови женски има доста. Не повеќе од 10-20% ама побајаги ги има. И како се трошат ресурсите, поверојатно е дека ќе ги има повеќе!
Проблемот е еволуциски, да е борба жени против жени веројатно би биле и повеќебројни и поагресивни. Вака русинка или украинка тешко дека со мирна душа ќе гаѓа тенк во кој знае дека има само машки екипаж.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.023
Поени од реакции
3.647
Единствено што знам е дека пилоти на дронови женски има доста. Не повеќе од 10-20% ама побајаги ги има. И како се трошат ресурсите, поверојатно е дека ќе ги има повеќе!
Проблемот е еволуциски, да е борба жени против жени веројатно би биле и повеќебројни и поагресивни. Вака русинка или украинка тешко дека со мирна душа ќе гаѓа тенк во кој знае дека има само машки екипаж.
Аха, значи испаѓа работава дека мажите радо се требат и убиваат меѓу себе зашто да ги има помалку. По твојава логика дека жени не би рекетирале мажи, значи и обратно мажи не би рекетирале жени доколку ги има.

Да го водеа жени светот немаше да има војни.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.023
Поени од реакции
3.647
Што е Урсула?
Мислам дека Урсула не би се колебала да погоди тенк полн со мажи. Па нема разлика има психопати и жени како и мажи. Чудно е само како на толкава технологија и софистицирани напредни оружја, сеуште се води војна Индијанци и каубојци стил, со митралези и бомби.
Убаво ти рекоа, напушти ја темата

Прегледај го приврзокот 445477
или?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Во Мурманск област од партија (Обединета Русија) им подарувале апарат за мелење месо на мајките на погинатите војници од тој регион. Требало да почекаат до први април со шегава. Алал вера на кој му текнало со хард кор хуморов.

IMG_5483.jpeg

Пресреќна е мамушка.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.207
Поени од реакции
2.720
Мислам дека Урсула не би се колебала да погоди тенк полн со мажи. Па нема разлика има психопати и жени како и мажи. Чудно е само како на толкава технологија и софистицирани напредни оружја, сеуште се води војна Индијанци и каубојци стил, со митралези и бомби.
Ти рече да го водеа светот жени немаше да има војни. Де прелистај историја ќе видиш дека си во грешка.
  • Queen Isabella I of Castile (Spain) launched the war to conquer Granada in the 1480s, culminating in 1492, unifying Spain.
  • Queen Elizabeth I of England oversaw the war against the Spanish Armada in 1588, a defensive conflict with offensive preparations.
  • Catherine the Great of Russia initiated multiple wars, including the Russo-Turkish Wars (1768–1774 and 1787–1792), expanding Russian territory.
  • Maria Theresa of Austria was embroiled in the War of the Austrian Succession (1740–1748) after her ascension, though she didn’t start it, and later supported aggressive policies in the Seven Years’ War (1756–1763).
  • Queen Nzinga of Ndongo and Matamba (modern Angola) waged a decades-long war against Portuguese colonizers starting in the 1620s.
За да завземиш територија ти требаат војници физички да се присутни и да ја бранат. Оружјето или новите технологии ти отвораат нови тактики и стратегии, не може тие магично да одбранат или освојат територија.

Во Мурманск област од партија (Обединета Русија) им подарувале апарат за мелење месо на мајките на погинатите војници од тој регион. Требало да почекаат до први април со шегава. Алал вера на кој му текнало со хард кор хуморов.

Прегледај го приврзокот 445479

Пресреќна е мамушка.
Барем син и волонтирал, не бил свлечкан од нацистички банди и испратен на фронт како Украинска страна што прави.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.486
Поени од реакции
7.844
Во глава го пукаа ало, или заборави.

Прегледај го приврзокот 445447
Среќа што мала глава има, па го промашија.

Тројцата заедно за да се стигне до трицифрен IQ
Кажа слепиот верник што изјави дека политичари НЕ треба во затвор да идат и дека со тарифи ќе се вратело производството во САД.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.437
Среќа што мала глава има, па го промашија.

Кажа слепиот верник што изјави дека политичари НЕ треба во затвор да идат и дека со тарифи ќе се вратело производството во САД.
Кажи ја твојата теорија бафре, го сецна некој бодигард по увото?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.350
Поени од реакции
14.014
Вистина. Треба да си јак пукач да погодиш некого во уше без да му ја разнесеш главата. Шансите тоа да го направиш намерно е слична како можностите ...да фрлиш игла од десет метри и да ја погодиш точно во врвот на друга игла што стои исправено. Теоретски можно, ама во пракса – скоро невозможно, освен ако не си некој надчовечки снајперист.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.894
Поени од реакции
8.856
Аха, значи испаѓа работава дека мажите радо се требат и убиваат меѓу себе зашто да ги има помалку. По твојава логика дека жени не би рекетирале мажи, значи и обратно мажи не би рекетирале жени доколку ги има.

Да го водеа жени светот немаше да има војни.
Не, мажите еволуциски се воини и другите мажи за нив се натпреварувачи! Војната за нив е природна работа. Но во принцип не им се цел жените.
Жените иако не се воини по вокација, се многу посурови кон својот пол. Затоа што мажите ги гледаат како потенцијални заштитници, хранители и размножувачи.
Додека другите жени ги гледаат како конкуренција.

Kajgana Shop

На врв Bottom