Ај добро јас сум неуката, а вие сте сите експерти за руска надворешна политика, сме се нашле на ист континент и треба да бидеме сите против војна во Европа, мислите нема да ја погоди Мк и те како ќе ја погоди, сите тие хушкачи за војна ќе ја набуцкаат "работата" и после како Бајден и американскиот народ ќе си јадат пуканки и ќе си гледаат сеир, додека ние тука во Европа, ќе си ги вадиме очите и ќе се колеме, ќе се делиме на групи и подгрупи, кој а за Русите кој за Украинците, кој за Французите, кој за Маџарите, сеедно...
Ќе остане пустош, ослабена економија. Утре вашиот "фирер"кога ќе ве регрутира да одите да се борите за Русија, пошто и фалат машки војници, никој нема да ве праша како илјадниците руски студенти, насила регрутирани и убиени на фронт, да одма сум етикетирана дека сум ја поддржавала шарената револуција, не сум ја поддржавала, ниту ме интересира политика, јас сум тука во ЕУ и нормално ме засега политиката која ЕУ ја води, не е добро да има војна, хушкачи како Макрон и Лавров, Мерц, и сите тие усијани старски со една нога во гроб, главучи, треба да се свестат дека не се саде они, утре кога ќе ве регрутираат од партија и ќе ве наоружаат да гинете и да ви летаат раце и нозе од бомби, нема на Грујо или Зајко или Петко да го заболи патка за вас, они со милионите нивни, ќе си ја летнат за Америка и ќе си купат од Трамп "golden green card", а тука вие ќе се убивате и колете и нема да имате леб да јадете, а нема ни да знаете за кого се борите и зашто, нема да ви е битно кој ја почнал после, како сега што ви е "битно". Експерти. Да беше иначе Вмро као загрижена за "нивните" немаше да остави да гнијат по затвори и да умираат патриоти, како оној Игор Југ, што умре, и остави 5 деца сираци, нема муж ми да го регрутираат утре да иде на руски фронт, вас ќе ве регрутираат будали сте сите кои поддржувувате хушкачи за војна во Еу.