PlayStation 5

• Креатор на темата ob1
  • Време на започнување

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Морам да се пофалам, ја завршив првата игра - Ghost of Tshushima. :pipi: Уживање беше целиот овој месец. При крај почнаа да ме нервираат долгите приказни по малце, па честопати знаев да го оставам контролерот додека тие си зборат и да си бркам друга работа дур не престанат. Инаку - чиста 10/10 за играва, фала уште еднаш за сите што ми ја предложија.

Е сега, остануваат уште некои 20-тина трофеи кои морам да се вратам и да ги освојам, а после тоа (бидејќи ги завршив сите side quest-ови, ми останаа само 4 mythical quests), ќе размислам за одење и на тој Iki островот. Сега за сега значи уште не ја напуштам GOT, и не сум размислувал што следно. Вака прво нешто што ми паѓа на ум од вашите предлози е God of War. Па ќе видиме.
Како татко би требало God of War двете игри ептен да ти се погодат.

@wot Returnal 2.0 :X3:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.208
Поени од реакции
37.841
Како татко би требало God of War двете игри ептен да ти се погодат.
Да ги играм двете, или? Јас мислев директно на Ragnarok да одам, ама ако треба од почеток, ќе ја инсталирам и првата. Ragnarok инаку веќе ми е инсталирана.

Инаку, еве што ќе биде ново во каталогот во февруари (од 18.02 ќе може да се симнат):
1739467313258.png

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.964
Поени од реакции
23.132
Да ги играм двете, или? Јас мислев директно на Ragnarok да одам, ама ако треба од почеток, ќе ја инсталирам и првата. Ragnarok инаку веќе ми е инсталирана.

Инаку, еве што ќе биде ново во каталогот во февруари (од 18.02 ќе може да се симнат):
Прегледај го приврзокот 443288
Прво првата после Рагнарок , вака најдобро, потоа The last of us двата дела и Days Gone.. супер приказни и графика.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738

Мора првата, поврзана е приказната.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127

Nemoj da pravis kako Stelt so game of thrones so ja pocna od 4ta sezona :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.208
Поени од реакции
37.841
Едно прашање - ја почнав God of War и некаде сум стигнат пред крај на вториот дел или како и да се вика тоа. Се обидував по пат да најдам и соберам се што има, ама кога одам на мапата, сепак ми вика, пример - Region: Wildwoods - completition 33%, после Region: The River Pass - 37%, па Tyr's Temple - 14%, Foothills - 25% итн. Да се вратам назад не знам како - со ориентација во простор сум многу слаб, а опција Fast Travel не гледам како во GOT, освен преку тие портите плави. Да ги оставам вака и да не се замарам, да си терам со главната приказна или сепак ќе мора се да ми е 100% завршено до крај? И дали има друг начин да се вратиш назад во поминатите региони освен со саати да ја бараш патеката? (Таму некаде кај Shores of Nine најдов еден скриен регион, Volunder Mines, влегов внатре и се заглавив, може цел саат барав излез. Тој регион 62% е комплетиран, а јас 100% сум сигурен дека најдов и собрав се од таму.)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Едно прашање - ја почнав God of War и некаде сум стигнат пред крај на вториот дел или како и да се вика тоа. Се обидував по пат да најдам и соберам се што има, ама кога одам на мапата, сепак ми вика, пример - Region: Wildwoods - completition 33%, после Region: The River Pass - 37%, па Tyr's Temple - 14%, Foothills - 25% итн. Да се вратам назад не знам како - со ориентација во простор сум многу слаб, а опција Fast Travel не гледам како во GOT, освен преку тие портите плави. Да ги оставам вака и да не се замарам, да си терам со главната приказна или сепак ќе мора се да ми е 100% завршено до крај? И дали има друг начин да се вратиш назад во поминатите региони освен со саати да ја бараш патеката? (Таму некаде кај Shores of Nine најдов еден скриен регион, Volunder Mines, влегов внатре и се заглавив, може цел саат барав излез. Тој регион 62% е комплетиран, а јас 100% сум сигурен дека најдов и собрав се од таму.)
Не мораш да завршиш се на 100%, кога ќе ја завршиш главната приказна можеш да се вратиш и да ги завршиш сите делови на 100%. На почетокот, патувањето работи само во еден правец, а отприлика кога ќе стигнеш кај Helheim, тогаш се отклучува целосен Fast Travel па можеш да одиш каде сакаш.

Ако заглавиш некаде пробај да ги следиш тие светлите ознаки, тие ти покажуваат каде да се движиш.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Не ни можеш да завршиш се како што играш затоа што за да пристапиш до одредени делови од мапата ти се потребни моќи кои уште ги немаш отклучено. Можеш да истражуваш колку сакаш (и колку ти дозволува играта), ама главниот фокус е на приказната. По завршувањето можеш да ги чистиш сите реони. Потежок е овој платинум од Тсушима ако добро памтам. Посебно гавраните на Один се фрустрирачки, а и некои од борбите со Валкери воините беа прилично тешки.

@Zlatikevichius

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231
Со валкирите ако заврши мислам дека дипломира и може нешто од souls да почне. :D @Zlatikevichius убаво си фатил ред со минење каталогот и големите хитови пред да почнеш ниш ствари каде најдобро ќе се пронајдеш и ќе ти се понуди забавата што ја бараш.

После Yellowstone органски иде RDR2 препорака. Играта у гејминг светот и подфорумот е тоа што е Six Feet Under за филм катчето. Beloved by everyone. Неверојатен сторителинг, преголема имерзија, одличен гејмплеј и изгледа сеуште како арт иако е сега гледам стара 7 години. Ќе си исчешаш ичот од Yellowstone, како каубој ќе се изнајаваш коњи, ќе водиш банда, ќе ограбуваш возови, ќе ловиш мечки, ќе бегаш од затвор, ќе имаш стендофс на пладне и ќе создадеш пријателства. Добар микс на синема со енгејџинг гејмплеј исполиран како што Рокстар најдобро знае. Игра која како нов гејмер ќе ти покаже што сметаме е квалитетно направена игра и зошто е, да ме извиниш за клишето, лектира.

Ако уште не си се наканил за Last of Us која патем е shot for shot со серијата и според мене е уште едно задолжително искуство без разлика на која страна од драмата навалиш после играње двојката, тогаш на место неа, како по… забавна и кул е Days Gone како што некој спомна. Овој месец баш и вадат enhanced верзија. Рурална Америка, чопери и хорди зомбиња спакувано како романса а сервирано кул (pun intended). Добро пројде ако паметам кај @Донев, @џимеј ја рецензираше скоро а и @Setsuko ја играше на канал.

Уште една забава би било Spiderman 2 како еден од поскапите проекти на Сони. Нема потреба од играње претходни делови според мене бидејќи е топ самостална игра. Со малиот да се лулате низ Њу Јорк како Спајди и млатете сите познати негативци од тој универзум е лесна и супер забава. Исто лесна забава е Fall Guys, играта е за помали па ќе можете да играте заедно, знае да те фати на инает башка е бесплатна, брзи партии - брзо пушташ/гасиш.

Кажи до сега како ти оди, сакаш нешто попредизвикувачки или мајндлес кликање со еден куп бои на екран? Ти лежи пукање? Трпиш кога зборат и зборат? Jас како јас ќе ти препорачував чудни ала Death Stranding но мислам дека имаш доста од каталогот да поминеш прво. Штета што не ти се допаднала Returnal. Ова е игра кога не ти е веќе гајле за ништо и сакаш само добар гејмплеј, но еве rogue like знаеме да не ти препорачуваме. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.208
Поени од реакции
37.841
После Yellowstone органски иде RDR2 препорака. Играта у гејминг светот и подфорумот е тоа што е Six Feet Under за филм катчето. Beloved by everyone. Неверојатен сторителинг, преголема имерзија, одличен гејмплеј и изгледа сеуште како арт иако е сега гледам стара 7 години. Ќе си исчешаш ичот од Yellowstone, како каубој ќе се изнајаваш коњи, ќе водиш банда, ќе ограбуваш возови, ќе ловиш мечки, ќе бегаш од затвор, ќе имаш стендофс на пладне и ќе создадеш пријателства. Добар микс на синема со енгејџинг гејмплеј исполиран како што Рокстар најдобро знае. Игра која како нов гејмер ќе ти покаже што сметаме е квалитетно направена игра и зошто е, да ме извиниш за клишето, лектира.
RDR2 ја барав уште на почеток, ја нема во каталогот, затоа не ја почнав. Подоцна, откако ќе поминам тоа што има во каталогот, можам да ја купам, сега за сега не.
Кажи до сега како ти оди, сакаш нешто попредизвикувачки или мајндлес кликање со еден куп бои на екран? Ти лежи пукање?
Најважна ми е приказната, а поголем предизвик ми се откривањето ствари, решавање на мисиите и чистењето на територии, како што спомнав погоре, отколку комбатот. Пукањето ми е послаба страна, поточно нишанењето ми е поголем проблем, повеќе ми лежи директен двобој, face to face. Може затоа и Returnal ми е потешка.
Трпиш кога зборат и зборат?
Кога е како во God of War, со купишта информации од кои и можеш да научиш нешто (тука конкретно за нордиската митологија која горе-долу ми е позната, ама пак има работи кои не сум ги сретнал) да, не само што трпам, туку и уживам во тоа. Ама во GOT при крај особено ми стана досадно зашто апла беше повторливо. Со секое среќавање на Молголци откако ги чистиш сите ослободуваш еден селанец и буквално сите истиот муабет ти го прават што ме вадеше од такт па го оставав контролерот да си зборат, а јас си бркав други работи во меѓувреме. Во Ratchet & Clank: Rift Apart е убаво решено тоа, има опција - skip cinematic. Не знам зошто не ја доиграв таа игра, на 46% ми остана.
Штета што не ти се допаднала Returnal. Ова е игра кога не ти е веќе гајле за ништо и сакаш само добар гејмплеј, но еве rogue like знаеме да не ти препорачуваме. :D
Не е дека не ми се допаднала, тешка ми е. Штом стигнам до некој главен, по автоматизам одма ме убива. Знам како функционира тоа со loop-от, дека е всушност циклус и не губиш се, ама нервира сепак кога ќе те врати назад. Затоа.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.910
Koga ke go sfati konceptot na Returnal, a toa e deka ednostavno .... moras da umiras, toa e i celata poenta na igrata i samo taka i mozes da ja sovladas, nema da ti se stanuva od sonito, taka da psihicki spremi se na mnogu smrt, zasto ko sto rekov, toa e i poentata na samata igra, na kraj kraeva zatoa i megjudrugoto se narekuva Returnal, i spontano ke primetis deka so sekoj nareden ciklus igras sve podobro i podobro,,

Perfekna igra e Returnal, kako mene nekoj ne mi go dolovi toj moment, otide eden kontroler vo Valhala, a inace @Zlatikevichius i ja taka stignav do edno stvorenje si vikam obobob eve go prviot bos, toa veze si nemase, mnogu dobro ke znaes sto e bos u taa igra, narocito sto ke treba 3 pati da mu ja iscicas energijata :ROFLMAO: , i mnogu ke ti ebe majkata prv pat koga ke mu otides, ama posle pokratok ke ti e patot do istiot, so toa sto sekako ke treba dobar build up da imas pred da ides kaj bilo koj od bosovite ali ko sto rekov, so sekoj ciklus ke stanuvas sve podobar i podobar i ke znaes kako takticki da pristapuvas vo sekoj nareden ciklus, otkako sekako nekoj ke ti ebe mater u prethodniot, sakal ti ili ne. :D

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
97
Поени од реакции
122
Сакам да чујам нови мислења околу disc edition или тоа другото digital или како и да се вика.
Едни викаат не ти треба секако онлајн се игрите сеа се од онлајн стор ги зимаш и палиш, други ми викаат ќе ти затреба фиксно вреди да се доплати. Дајте ми реални pros/cons во работиве ако се разбира некој убаво да ми објасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom