Многу силно го пуштил Харпот Трамп.
Што значи лошо образование, болонски систем. АБС.., неможе да се мисли рационално.
Може да ја прочитате приказната трите прасиња.
Многу јасно ако куќите се од слама ќе има повеќе пожари. Бедните несреќници, живеат во кафези од бетон , цигли и стакло. А тие побогатите или во помалите градови имаат привилегија да живеат во куќа од дрво. Обичниот американец средна класа триесет години ја исплаќа хипотеката, баш ја исплатил оди во пензија, или умира, после сето тоа изгнило, колку и да се импрегнира се скапува и треба идните генерации одново да тегнат триесет годишен кредит.
Само нај богатите може да имаат куќи од бетон, со плоча, цигли... Со разни регулативи, лобирање некој многу оддамна го искривил пазарот во таа насока.
По се изгледа дека како што Бајден прави глупости и терор, групата на Трамп е силна и може да возврати на ударот.
Како што гледаме дел од пацовите бегаат од бродот на глобалистите и Трамп станува се посилен.
По денешна класификација многу наши роднини ќе беа прогласени за пиромани, зборувам и од лично искуство, дедо ми, вујко ми, чичо ми беа пиромани и знам како идат тие работи. Обично врзуваш големо парче гума со тел, ја палиш и ја влечеш низ стрништето, не треба да има ветер за да не отиде огинот преку меѓата, кога ќе се потфати пожарот изгорува целото стрниште и можеш да ја ораш нивата. Полесно се ора, минералите остануваат тука, убиваш дел од штетните инсекти /мравки, скаклци/, глувци...
Така да, нишо работа е да се предизвика таков пожар и кај сатанистите, може да од малечка конспиративна група до сериозна служба. Има плодна почва, куќи од дрво, сува трева, знаеш накаде дува ветерот, на пожарната и е намален капацитетот... Палиш трева на 20 места, пожарот се потфати, ги зафати куќите, после се предава од куќа на куќа. Гледаме дека се доста блиску една до друга... При голем пожар има и искри, гламји кој може да прелетаат 20-30 метра преку улица, булевар. Сето тоа се учи на факултет по противо пожарна заштита, дури и искусни пожарникари ги знаат тие работи.
Во секој случај се радувам, дел од сатанистите останаа без куќи. Иначе шансите тоа да е случаен пожар, по ова време се нула.