Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.611
Поени од реакции
24.986
Вартоломеј не пишувај глупости. Прочитај 2 пати ако треба и склопи ги парчињата од мозаикот. Исто вака пишуваше и за Украина уште 2014 кога викавме дека нема никаква револуција туку дека се спрема државен удар од НАТО. Па после 10 години ваљда сфати што навистина се деси.
За 3 години 2028ма ќе дојде, ќе те увериме дека не си бил у право и пак на крај Лукашенко ќе ти биде крив за се.
on si pisuva ona sto misli de... a ne e glup, bukvlano najglup e....

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.757
Поени од реакции
12.099

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Брате Агатангел, не пишувам глупости, ама многу веруваш во теории на заговор...
Брате Вартоломеј, се додека се теории на заговор тоа значи дека има и некаква минимална шанса да се испостават и дека се вистина. А за многу работи до пред 10 години што само сметавме дека се само теории па испаднаа вистина. Биди малце повеќе со отворен мозок и разгледувај ги работите од повеќе страни.
Јас ете најдов 3 навидум случјани работи поврзани со настанов. Ако сакаш да дебатираме дај ми то некои твои теории и факти дека целава раббота не е фолс флег.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.764
on si pisuva ona sto misli de... a ne e glup, bukvlano najglup e....
Дундоглава, пак си зборуваш сама во огледалото? Дај мени си ја терапијата, искапи се, и ела да ти се потпишам на цицкињата, животот ти се врти околу мене девојко, дај да ти олеснам малку, младоста твоја ти помина следејќи ме по форумов.

Брате Вартоломеј, се додека се теории на заговор тоа значи дека има и некаква минимална шанса да се испостават и дека се вистина. А за многу работи до пред 10 години што само сметавме дека се само теории па испаднаа вистина. Биди малце повеќе со отворен мозок и разгледувај ги работите од повеќе страни.
Јас ете најдов 3 навидум случјани работи поврзани со настанов. Ако сакаш да дебатираме дај ми то некои твои теории и факти дека целава раббота не е фолс флег.
Брате Агатангел, теорија на заговор е и онаа на Миленко за рамната земја, а имаме и очевидци кои ја виделе земјата од вселената, па уште се упорни.

Еве, па други медиум пишува дека досега осигурителните компании за пожарите се минус 20 милијарди долари, а дека од почетокот на пожарите не склучувале договори за осигурување од пожар. Инаку, осигурителните компании ПРЕКИНАЛЕ со осигурување од пожар после започнувањето на пожарите, а не месеци пред тоа.

Во Лос Анџелес и општо на Америчко ниво имало над 10.000 фирми кои се бават со осигурување на домови и осигурителни полиси. И сега ти ме убедуваш, дека сите овие 10.000 компании не правеле осигурителни полиси за куќи во минатиов период оти знаеле тајно дека ќе има пожари (кои не ги горат палмите), туку само куќите, и дека постои некој заговор, и дека ниту еден од тие 10.000 компании, не се најде ниту еден човек во нив, кој нема да излези јавно да го обелодени тоа??

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.310
Поени од реакции
1.837
Многу силно го пуштил Харпот Трамп.:pos::pos:
Што значи лошо образование, болонски систем. АБС.., неможе да се мисли рационално.
Може да ја прочитате приказната трите прасиња.
Многу јасно ако куќите се од слама ќе има повеќе пожари. Бедните несреќници, живеат во кафези од бетон , цигли и стакло. А тие побогатите или во помалите градови имаат привилегија да живеат во куќа од дрво. Обичниот американец средна класа триесет години ја исплаќа хипотеката, баш ја исплатил оди во пензија, или умира, после сето тоа изгнило, колку и да се импрегнира се скапува и треба идните генерации одново да тегнат триесет годишен кредит.
Само нај богатите може да имаат куќи од бетон, со плоча, цигли... Со разни регулативи, лобирање некој многу оддамна го искривил пазарот во таа насока.
По се изгледа дека како што Бајден прави глупости и терор, групата на Трамп е силна и може да возврати на ударот.
Како што гледаме дел од пацовите бегаат од бродот на глобалистите и Трамп станува се посилен.
По денешна класификација многу наши роднини ќе беа прогласени за пиромани, зборувам и од лично искуство, дедо ми, вујко ми, чичо ми беа пиромани и знам како идат тие работи. Обично врзуваш големо парче гума со тел, ја палиш и ја влечеш низ стрништето, не треба да има ветер за да не отиде огинот преку меѓата, кога ќе се потфати пожарот изгорува целото стрниште и можеш да ја ораш нивата. Полесно се ора, минералите остануваат тука, убиваш дел од штетните инсекти /мравки, скаклци/, глувци...
Така да, нишо работа е да се предизвика таков пожар и кај сатанистите, може да од малечка конспиративна група до сериозна служба. Има плодна почва, куќи од дрво, сува трева, знаеш накаде дува ветерот, на пожарната и е намален капацитетот... Палиш трева на 20 места, пожарот се потфати, ги зафати куќите, после се предава од куќа на куќа. Гледаме дека се доста блиску една до друга... При голем пожар има и искри, гламји кој може да прелетаат 20-30 метра преку улица, булевар. Сето тоа се учи на факултет по противо пожарна заштита, дури и искусни пожарникари ги знаат тие работи.
Во секој случај се радувам, дел од сатанистите останаа без куќи. Иначе шансите тоа да е случаен пожар, по ова време се нула.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.304
Поени од реакции
30.639
Побитно е да поразговараме за причината за пожарите отколку за баграва дебили.
Дали мислите дека случајно цел град туку така се запали ? Башка лани и на Хаваи имаше исти ваков пожар а и исто во Лос Анџелес каде што на некои места пожарот гореше праволиниски на само едната страна на улицата а на другата немаше ништо. Многу сомнителни работи.
Да битно е, ама на луѓето секогаш повеќе им се зборува за гејови и како тоа е заслужено оти биле демократи ЛА, иако СФ е најпрогресивниот град во Калифорнија и каде е седиштето на власта таму.
Имено

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.611
Поени од реакции
24.986
Да битно е, ама на луѓето секогаш повеќе им се зборува за гејови и како тоа е заслужено оти биле демократи ЛА, иако СФ е најпрогресивниот град во Калифорнија и каде е седиштето на власта таму.
Имено
ovoj ruski ili iranski spion ke go proglasat?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Ред Хот Чили Пеперс песнава ја имаат напишано уште 1999та. Многу работи до сега што се исподешаваа ги имаат погодено со 100% точност.

https://www.instagram.com/reel/DEdR0QSNtxV/

Член од
31 октомври 2023
Мислења
20
Поени од реакции
41
Да да и вонземјани гасеа пожари во Лос Анџелес, дури беа забележани и Наполеон Бонапарта и Ацета наш Македонски како гушнати гасат пожар во ЛА, а Клеопатра се качваше по палмите, пошто во Египет немаа видено дрва...
И Канада и Мексико помагаат со опрема и луѓе

само најбитниот амерички сојузник Израел никаде го нема (зафатени се со Палестина и Сирија ваљда). Или постојат некои виши политики на Пентагон кои на обичниот човек ко мене му се нејасни или Америте се стварно ретардирани.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.591
И Канада и Мексико помагаат со опрема и луѓе

само најбитниот амерички сојузник Израел никаде го нема (зафатени се со Палестина и Сирија ваљда). Или постојат некои виши политики на Пентагон кои на обичниот човек ко мене му се нејасни или Америте се стварно ретардирани.
Мексико и Канада ќе платат прво за пожарите, а потоа и за помошта за Израел.

Така би рекол Доналд Трамп, а нема да биде изненадување и ако даде таква изјава во иднина.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.764
Ајде сега напиши и дека Израелците ги подметнаа пожарите, па да добиеме она цело е кога има се....

Член од
31 октомври 2023
Мислења
20
Поени од реакции
41
Ајде сега напиши и дека Израелците ги подметнаа пожарите, па да добиеме она цело е кога има се....
Израелците сигурно не, али некој друг можеби. Еве Мел Гибсон на кој му изгоре куќата има своја теорија за тоа

“Obviously, there is a great need for high-density housing in California and across the country. That’s a big push by the climate folks. And you’re already hearing rumblings of that.”
Who’s rumbling? We don’t know. Laura doesn’t say. She goes on:
“In this case, goodbye single-family homes. Hello high-density housing.”
“But it just seems convenient there was no water. And that the wind conditions were right. And there are people willing, able, and ready to start fires. And are they commissioned to do so? Or are they just acting of their own volition? I don’t know. But they seem pretty well equipped these people that they’re catching.”

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.986
Поени од реакции
2.283
Израелците сигурно не, али некој друг можеби. Еве Мел Гибсон на кој му изгоре куќата има своја теорија за тоа

Who’s rumbling? We don’t know. Laura doesn’t say. She goes on:

“But it just seems convenient there was no water. And that the wind conditions were right. And there are people willing, able, and ready to start fires. And are they commissioned to do so? Or are they just acting of their own volition? I don’t know. But they seem pretty well equipped these people that they’re catching.”

"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.202
Поени од реакции
34.788
Несреќна случајност заедно со вадењето на ставката „пожар“ од осигурањата?
Не беше нешто сличен сплетот од „случајности“ со пожарите на Хаваи? :)
Автоматски споено мислење:

Баш вака писмени луѓе ги перцепираат Америте:

Kajgana Shop

На врв Bottom