Општи дискусии за ТВ серии

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.604
Поени од реакции
4.178
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Не е нормален Taylor Sheridan колку серии извади,следната година уште еден спиноф од
Yellowstone со Мишел Фајфер.
тој дел никогаш не го гледам, не е нормален можам да кажам, и мајорот била негова, браво

уште една јака серија на Парамоунт плус, излезени 2еп

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.855
Ете, бидна и 12 од Yellowstone за која зборувавме пред некој ден. Не знам зошто, ама многу ми беше емотивна епизодата, едвај се воздржав да не заплачам иако сум тврд ко орев за плачење, обично. Дефинитивно Шеридан е ѕвер, нема нешто што има направено ни за на големото платно ни за на телевизија што не ми се допаднало. Задолжително ќе се гледаат и Tulsa King и се останато што имам скокнато, иако првично не сакав да ја гледам Tulsa King. Сега стартувам со Landman, па ќе видиме понатаму.

И едвај ги чекам и новата сезона од 1923 и сите други 3-4 спинофи на Yellowstone кои се најавени. :cuc:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Ја изгледав првата сезона

IMG_0924.jpeg

Лошо смешна и поради тоа станува малку смешна. Не се сфаќа многу сериозно и ако така и влезете ќе ја бинџ-нате толку брзо што ќе ве натера да мислите дека ги имате маратонските капацитети од “детството” најизразени во долгите зимски денови каде гледавме сезона и сезона и сезона и… *зема воздух* сезона во еден здив залепени на некој крш лаптоп што уствари е пожелно оти те грее во ноќта а фанот бучи заводно, намамувајќи те во сон често неуспешно. Иако сега не сме ни пола од тоа и НЕКОИ заспиваме у фотеља со далечинското у рака по само 17 минути во некоја кхм серија, во оваа можеби нема да уживате воопшто - којвезнае, но барем ќе ве држи заинтересирани да не отворите некој риилс у позадина или едноставно да не заспиете како старците што сте.

:anco:

Не? Само јас вака?

Downside што фацата на главната актерка цело време потсетува како најдосадниот потсетник на светот дека постои серијата The Big Bang Theory каде што беше главната актерка.

Бел бумбар, ако морам да ја оценам бидејќи барем успеав лејтли да изгледам нешто од А до Ш. Многу хардкор оценување иначе. Брат да или не, се гледа или не? Бел бумбар се гледа, црн бумбар не. Без децимали и половинки од ѕвездички. Варварски.

IMG_0925.jpeg

Хардкор.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
По трет пат изгледана Лост, овојпат бинџање ради жена ми, чие гледање ѝ беше првпат. Добив точно 4815162342 прашања „а што ќе се случи сега? ќе се дознае ова?“.

Наскоро пост од мене како Лост е најдобрата серија на сите времиња. Мораше тек сега да ми се разјасни ова :smirce:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.002
Поени од реакции
12.480
По трет пат изгледана Лост, овојпат бинџање ради жена ми, чие гледање ѝ беше првпат. Добив точно 4815162342 прашања „а што ќе се случи сега? ќе се дознае ова?“.

Наскоро пост од мене како Лост е најдобрата серија на сите времиња. Мораше тек сега да ми се разјасни ова :smirce:
Дали ги одговори сите 4815162342 прашања, и ако ги одговори, дали ги одговори точно ? :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.855
Дали има заинтересираност од тие кои се повеќе по сериите да се „собереме“ и да направиме еден каталог за тапчовци за серии, по примерот на двата за филмови? Кој сака да учествува, нека пише подолу, па ќе видиме - ако има интерес, може да направиме нешто такво.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Дали има заинтересираност од тие кои се повеќе по сериите да се „собереме“ и да направиме еден каталог за тапчовци за серии, по примерот на двата за филмови? Кој сака да учествува, нека пише подолу, па ќе видиме - ако има интерес, може да направиме нешто такво.
So ogled na toa sto godinava skoro cela mi pomina vo serii, count me in. Ali posle nova godina :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.855
Номинации за Златен Глобус 2025:

1733774744246.png
1733774790469.png
1733774819891.png
1733774845077.png
1733774871894.png

Како на времето за Оскарите, така годинава за сериите - голем дел од номинираните гледани. Што останува да изгледам: The Day of the Jackal, The DIplomat, Mr and Mrs Smith, The Penguin, Black Doves, Presumed Innocent, Shrinking, Disclaimer. Друго скоро се гледано. :pipi:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.894

Kajgana Shop

На врв Bottom