Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.833
Тие што работат со кошарка, немаат никаква визија за кога ќе видат едно дете да препознаат што би играл во иднина, да следат во светот како се игра, и на каде се движи кошарката. Ти си низок играш бек, ти си висок играш центар, ајде сеа 5 на 5 без да тапне. Само уште ние останавме што играме со бекови пониски од 1.90, на првата утакмица кога го гледаш Николов како пренесува топка покрај бековите на Литванија, изгледа како мало дете. Еден Алекса Аврамовиќ во Србија што е најнизок во репрезентација и се смета за низок бек е 1.93, да не зборам за Николов, Стајиќ, Робев и сличните полуиграчи
Чест на ретките исклучоци, ама кај нас младинските школи служат за штанцање пари и сите тренери се сконцентрирани на тоа на 30-ти во месецот да имаат собрано уплатници од сите деца и на крај од тренинзите место да се збори што треба да се корегира, што е добро а што лошо тие држат предавања дека треба да се плати за месецот за да не им го земат терминот во салата. Се додека не се ориентираат на тоа да произведуваат и обработуваат талентирани деца ние нема да имаме никаков успех во кошарката, а и во било кој друг спорт.

Овие што ги спомнувате Мекиќ, Стајиќ и компанија, јебига брат, тие не биле ни први играчи во своите екипи во младинските категории, а сеа сакаме да се носители на репрезентација, епа не може... Неам ништо против луѓето, со голем дел од нив се знам и лично и горе доле се ок ликови, ама вака не бива. Греота за Нено ако е нешто сериозно, ќе си заебе кариера за да игра со играчи 200 пати послаби од него, жалосно.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.844
Поени од реакции
40.422
Чест на ретките исклучоци, ама кај нас младинските школи служат за штанцање пари и сите тренери се сконцентрирани на тоа на 30-ти во месецот да имаат собрано уплатници од сите деца и на крај од тренинзите место да се збори што треба да се корегира, што е добро а што лошо тие држат предавања дека треба да се плати за месецот за да не им го земат терминот во салата. Се додека не се ориентираат на тоа да произведуваат и обработуваат талентирани деца ние нема да имаме никаков успех во кошарката, а и во било кој друг спорт.

Овие што ги спомнувате Мекиќ, Стајиќ и компанија, јебига брат, тие не биле ни први играчи во своите екипи во младинските категории, а сеа сакаме да се носители на репрезентација, епа не може... Неам ништо против луѓето, со голем дел од нив се знам и лично и горе доле се ок ликови, ама вака не бива. Греота за Нено ако е нешто сериозно, ќе си заебе кариера за да игра со играчи 200 пати послаби од него, жалосно.
Немам ништо против играчите ни јас, тој е изборот тоа е, има огромна дупка кај генерациите 91, 92, 93, 94. Од овие генерации нема играчи, а не пак репрезентативци. Еве од вчерашниот состав само Стајиќ и Ѓуровски, а имало огромен потенцијал за сите позиции, генерации што сега треба веќе да ја предаваат репрезентацијата на помладите играчи.

Стајиќ беше прв играч во Вардар еден од најдобрите бекови во младинските категории, Вардар газеа тогаш со години не победливи беа, сите финалиња ги освојуваа, и само он успеа да заигра стандардно во прва лига, другите сите потоп.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Немам ништо против играчите ни јас, тој е изборот тоа е, има огромна дупка кај генерациите 91, 92, 93, 94. Од овие генерации нема играчи, а не пак репрезентативци. Еве од вчерашниот состав само Стајиќ и Ѓуровски, а имало огромен потенцијал за сите позиции, генерации што сега треба веќе да ја предаваат репрезентацијата на помладите играчи.

Стајиќ беше прв играч во Вардар еден од најдобрите бекови во младинските категории, Вардар газеа тогаш со години не победливи беа, сите финалиња ги освојуваа, и само он успеа да заигра стандардно во прва лига, другите сите потоп.
Си ги помешал Стајиќ и Пајиќ, омилениот играч на @Saber Rider заедно со Деки Лазаревски од тие години кога Вардар доминираа...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.844
Поени од реакции
40.422
Си ги помешал Стајиќ и Пајиќ, омилениот играч на @Saber Rider заедно со Деки Лазаревски од тие години кога Вардар доминираа...
Не ги помешав, играше и Бобан во Вардар заедно со Пеџа, Деки и Игор Ивановски.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.833
Нема проблем за ова. Една или две години ако играше како прв играч на Вардар, толку. Од тие генерации што ги спомна во Вардар имаше многу боље деца од него и ниеден не заврши како професионален кошаркар, или барем не трае до ден денес.

Јас кога тренирав и кога бев младинец во тоа време во професионалните води запловуваа играчи како Марко Симоновски, Ивица Димчевски, Кире Николовски итн итн, значи тоа се играчи што имаа просек по 50 поени у младинските категории. Овие сега што играат ни близу не беа во младинци, Цого брат измена беше додека тренираше со мене, ради врски заврши у прв тим на МЗТ, Мекиќ поима немам од кај искочи, дечкото на 18 години прв пат слушна светот за него, Стајиќ исто малце покасно созреа али ок играше у младинци, и овие Робев Мобев, Маслинки курци палци се после мене така да поима немам што праеле и како праеле.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.991
Поени од реакции
74.103
И Стајиќ е наше дете :D
Само рано си отиде. И Робев и Мекиќ се наша школа :D Па и она дрварон Лејсон Зекири, заедно со брат му играа во Вардар.

Штета што повредите го спречија Деки да биде предводник на репрезентацијава :D

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Не ги помешав, играше и Бобан во Вардар заедно со Пеџа, Деки и Игор Ивановски.
Играв младински категории во тие сезони, меѓудругото и 2 финалиња со Вардар, никоаш Стајо не ми текнува да играл или доминирал. Пајиќ беше големата надеж на македонската кошарка во генерација 92-93, уште на 15-16 години го земаа и во прв тим и реално делеше во младински категории, после што излезе педерче нежно е сосема 20-то..

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.844
Поени од реакции
40.422
Сум играл против Стајиќ неколку пати и бил најдобар на теренот, еднаш и ме намести на тројка плус фаул па си броеше 4 поени, може и затоа ми е останато како таков во меморијата. Одамна беше ова така да сигурно и некаде грешам, ама муабетот ми беше дека имало голем неискористен потенцијал.

Од тој тим на Вардар секогаш за нежно педерче сум го гледал Игор, со неговите цвикања и глумења на секој примен блок. Многу често му успеваше тоа па свиреа судииве фаул во напад, можда и затоа ме нервирал. :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.833
Штета што повредите го спречија Деки да биде предводник на репрезентацијава :D
Деко беше наследникот на Ефтим Тимба Богоев, штета заврши безуспешно. :D Јак на нозе како стена, шутот како цигла. Корнеше одбрана Деконаторот, го копаше паркетот. :D
Автоматски споено мислење:

Сум играл против Стајиќ неколку пати и бил најдобар на теренот, еднаш и ме намести на тројка плус фаул па си броеше 4 поени, може и затоа ми е останато како таков во меморијата. Одамна беше ова така да сигурно и некаде грешам, ама муабетот ми беше дека имало голем неискористен потенцијал.

Од тој тим на Вардар секогаш за нежно педерче сум го гледал Игор, со неговите цвикања и глумења на секој примен блок. Многу често му успеваше тоа па свиреа судииве фаул во напад, можда и затоа ме нервирал. :D
Ја редовно се тепав со Стајиќ. :ROFLMAO:
Игорче сите го мразеа ради тоа, иначе е многу океј лик вака приватно.

Near

Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025

Стајиќ во сезона 2011-12 веќе беше во Лирија, кога во воведоа најглупото правило за 1 младинец да МОРА да игра 20 минути во прво полувреме, најчесто младинците изведуваа топка од страна, седеа во корнер и правеа фаули по потреба :D Мац Илиевски тогаш тренер на Лирија, му даде шанса на Стајо, реално беше меѓу подобрите младинци во македонска лига.
Кога играа заедно во тогашниот Фени, во ист период се погодија Стајиќ, Магдевски, Пајиќ и Горјан Марковски, реално само Пајиќ беше здрав-прав, другите по триста перипетии. Стајиќ дојде со скршена нога, Магдевски по неиграње 2 сезони и шалтање на позајмици од Партизан до ОКК Белград, Горјан Марковски по скинати лигаменти. На сите играчи им се даде максимална слобода за играње во сениорски води, и не се соочуваа со апсолутно никаков притисок. И на таа слобода и недостаток на притисок, ниту еден од нив не излезе играч (Магдевски можеби, и Стајиќ до некаде), меѓутоа Пајиќ какво разочарување излезе, без крв, без душа, без ништо..во таа смисла нежно педерче, страв му беше да влезе во дуел, да гризе на терен..само шут за 3, и делувај збунето на терен 5 сезони

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.844
Поени од реакции
40.422
Стајиќ во сезона 2011-12 веќе беше во Лирија, кога во воведоа најглупото правило за 1 младинец да МОРА да игра 20 минути во прво полувреме, најчесто младинците изведуваа топка од страна, седеа во корнер и правеа фаули по потреба :D Мац Илиевски тогаш тренер на Лирија, му даде шанса на Стајо, реално беше меѓу подобрите младинци во македонска лига.
Кога играа заедно во тогашниот Фени, во ист период се погодија Стајиќ, Магдевски, Пајиќ и Горјан Марковски, реално само Пајиќ беше здрав-прав, другите по триста перипетии. Стајиќ дојде со скршена нога, Магдевски по неиграње 2 сезони и шалтање на позајмици од Партизан до ОКК Белград, Горјан Марковски по скинати лигаменти. На сите играчи им се даде максимална слобода за играње во сениорски води, и не се соочуваа со апсолутно никаков притисок. И на таа слобода и недостаток на притисок, ниту еден од нив не излезе играч (Магдевски можеби, и Стајиќ до некаде), меѓутоа Пајиќ какво разочарување излезе, без крв, без душа, без ништо..во таа смисла нежно педерче, страв му беше да влезе во дуел, да гризе на терен..само шут за 3, и делувај збунето на терен 5 сезони
Да да во право си, тогаш го воведоа тоа правило да има еден младинец по 20 минути на теренот, па екипиве играа 4 на 4. За ништо не ги користеа играчите, а ете ти си сведок и зашто не ги користеле. :D

Од таа генерација 92-93 исто и Стефан Крстевски Земо заигра за Работнички, мислев дека он ќе успее затоа што беше стварно добар играч, експозивен, јак во дуели, добри влезови, ама и он ништо не направи, замина за Малта. :D

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.663
Вика може да постигне тројка понекогаш. Реално 90% од играта на Јакимовски е шутот за три, ретко пробива и оди на влез. Го гледав многу додека играше за Вашингтон, ок играч е, ама онака просечен на европско ниво... Нешто како Војдан Стојановски, со тоа што Војдан беше подобар дефанзивец.

Ама еве, им донел победа на Колорадо со влез :)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.846
Поени од реакции
17.542
До колку години може да игра колеџ кошарка? Би сакал да се врати во Европа, да се стави на располагање на репрезентацијата.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.663
До колку години може да игра колеџ кошарка? Би сакал да се врати во Европа, да се стави на располагање на репрезентацијата.
Мислам дека не може повеќе од ова, сега игра како играч кој е на постдипломски.

Kajgana Shop

На врв Bottom